Relax

Relax Mama Sinter-winactie 1!

Het kan zijn dat je nogal druk bent met cadeautjes kopen, of dat je dat (net als ik) nog moet gaan doen. Er staan in ieder geval een paar drukke weken voor de boeg. En daarom vonden Uitgeverij Snor en ik het een goed moment om er een relaxte winactie-week van te maken. We gaan maar liefst 50 (!) boeken weggeven. Namelijk:

We beginnen dus met Relax Mama! en het columnboek.

Relax Mama!

Toen het boek Relax Mama! zes jaar geleden het levenslicht zag (toen nog roze) hoopte ik dat mijn idee achter het boek begrepen zou worden. Het is een boek met 101 tips om een relaxte moeder te worden, te zijn & te blijven. Het zijn niet alleen 101 grapjes, one liners en hart-onder-de-riemen, maar stiekem heb ik met spreuken als Die andere moeders doen ook maar wat en Slapen is het nieuwe seksen ook een heuse boodschap: ik hoop dat dit boek kersverse moeders helpt om af en toe het stressventiel open te kunnen draaien. Dat het je helpt om je situatie met een lach te kunnen blijven zien, maar dat je ook jezelf blijft zien. Inmiddels is Relax Mama! ruim 25.000 keer verkocht en hoor ik af en toe nog steeds: ‘Relax Mama? Dat is echt mijn bijbel!’ Dus ik denk dat de boodschap uit het boek wel wordt begrepen. Heb je hem nog niet in huis? Of weet je iemand die je hem echt graag cadeau zou willen doen? Vertel het me onder dit blog en wie weet heb jij hem dit weekend in je brievenbus!

Columnboek: Die andere moeders doen ook maar wat

Toen Relax Mama! in de winkels kwam, richtte ik ook de Club van Relaxte Moeders op. De Club die begon waar het boek stopte. Ik moest tenslotte ergens mijn gedachtenspinsels kwijt? Runde ik de Club eerst in mijn eentje, inmiddels is er een heel bloggersteam aan verbonden en zijn we honderden columns verder. En uit al die columns van mij en van de andere moeders hebben we de leukste, mooiste, beste 39 gebundeld in het boek Die andere moeders doen ook maar wat. 39 korte verhaaltjes, die je prima kan lezen als je je even op de wc hebt verstopt. Wil je deze wel winnen? Voor jezelf of voor iemand anders die zo’n boek met verhalen van andere moeders wel kan gebruiken? Laat dat dan hieronder weten!

Maak een keuze en maak kans!

Dus…. laat hieronder weten welke van de twee boeken je wel wilt winnen. En wie weet heb jij dat boek zaterdag al in je brievenbus (als de post meewerkt…)! Ik kies donderdag de eerste twintig winnaars!

Ben je meer geïnteresseerd in een van de andere boeken? Morgen komt de winactie voor de zwangerschapskalender en het kaartenboekje online!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

247 Reacties

 • Reageer Judith 26 november 2019 at 16:40

  Die andere moeders doen ook maar wat, eerst lees ik m zelf en daarna mag mijn collega m hebben! Lijkt me geweldig 🥳

  • Reageer Joyce 26 november 2019 at 21:25

   Graag Die andere moeders doen ook maar wat. Elke keer even een pauze inlassen en erin lezen lijkt me leuk!

  • Reageer Nancy van Harselaar 26 november 2019 at 22:24

   Graag Relax Mama voor mezelf. Omdat je jezelf ook een moet verwennen met wat leuks.

  • Reageer Jolanda 27 november 2019 at 08:24

   Doe maar ‘die andere moeders doen ook maar wat’. Doen we 😉

  • Reageer Anita Hoogerdijk 27 november 2019 at 12:26

   Relax Mama – omdat het me helpt me eraan te denken en te doen wat echt belangrijk voor je is als mama en vrouw en dus de beste versie van jezelf te zijn. Daar wordt iedereen blij van!

  • Reageer Jetty 27 november 2019 at 22:54

   Voor m’n 2ling zus ,relax moeder, omdat ze altijd in de weer is met haar 2 kids en 3e op komst. Mochten hem winnen is een leuke bijkomstigheid dat ik hem kan lenen, aangezien ik in dezelfde situatie zit!

  • Reageer Wieke 29 november 2019 at 21:59

   Graag Relax mama

 • Reageer Katinka 26 november 2019 at 16:50

  “Die andere moeders doen ook maar wat” zou een prominent plekje krijgen op het toilet in ons nieuwe huis of wacht, misschien toch maar in de badkamer. Mama in bad onder het mom “Relax Mama” lekker het boek lezen! 🧖🏼‍♀️

 • Reageer Petra 26 november 2019 at 17:12

  Die andere moeders doen ook maar wat, daar kan ik vast nog wel wat van leren nu ze 6 en 8 zijn toch?

 • Reageer Bianca 26 november 2019 at 17:17

  Oh heel graag je eerste boek, “Relax mama” …wij kunnen met een 3jarige die niet in haar eigen bedje wil slapen wel wat tips gebruiken om wat relaxter te worden…🙈

 • Reageer Suzanne van Noort 26 november 2019 at 17:42

  Relax mama, lijkt mij het perfecte boek voor mij en mijn schoolplein moeders. Als clubje schoolplein moeders moeten we elkaar toch af en toe een hart onder de riem steken met onze bengels.

 • Reageer Bianca Hoche 26 november 2019 at 17:45

  Ik wil “die andere moeders doen ook maar wat” wel winnen. Dan lijk ik niet de enige die af en toe alles verkeerd aanpakt.

 • Reageer Stephanie 26 november 2019 at 18:08

  Die andere moeders doen ook maar wat zou ik heel erg graag winnen! Met een tweeling van 5 jaar (waarvan 1 wilt beginnen skateboarden!) zullen er zeker herkenbare zaken in staan en zal ik heel wat opsteken!

 • Reageer Maaike Siersema 26 november 2019 at 18:14

  Het boek relax mama zou ik graag willen winnen 😊. Ons zoontje heeft een verstandelijke beperking en alles is momenteel een strijd 🙈. Kan wel wat relax tips gebruiken 😅

 • Reageer Janet Adham 26 november 2019 at 18:24

  Die andere moeders doen ook maar wat.
  Denk je bij de eerste dochter het allemaal te begrijpen, is je tweede dochter een compleet ander kind. Gek hè?! 😅

 • Reageer Linda 26 november 2019 at 18:40

  Ik ga voor Die andere moeders doen ook maar wat. Toevallig werd ik besproken onder de moeders als ‘zij heeft echt alles zo goed op orde’ Grappig dat ik zo overkom terwijl ik echt heel erg mijn best doe om alle bakken hoog te houden. 😂

 • Reageer Elske Corver 26 november 2019 at 18:55

  Ik zou zó graag relax mama! willen winnen! Als alleenstaande moeder van twee kleuters van 5 jaar kan ik wel wat tips gebruiken! Vooral het relax-gedeelte van het ouderschap ben ik soms een beetje kwijt.. 😉

 • Reageer Annelies 26 november 2019 at 18:58

  Ik ga voor die andere moeders doen ook maar wat… een best pittige tijd hier en dit boek is volgens mij wel even een moment om stil te staan dat je er niet alleen voor staat en andere moeders ook maar wat doen.

 • Reageer Marian 26 november 2019 at 19:13

  O ja , perfect voor mijn dochter ! Ze is hoogzwanger en denkt dat het “ appeltje eitje “ is om straks een baan met een baby te combineren ! ( EN …….. ze is best perfectionistisch ! )
  Een boekje waarin dit allemaal een beetje humoristisch wordt gerelativeerd zou heel welkom bij haar zijn!

 • Reageer Ingrid Lommerse 26 november 2019 at 19:41

  Ik ga voor ‘die andere moeders doen ook maar wat’. Als moeder van een kleuter en een pasgeborene, zijn jullie columns altijd zo fijn om te lezen, even glimlachen dat het op veel plekken hetzelfde is of juist als steun als ik het zelf wat minder grappig vind

 • Reageer Charon Skelton 26 november 2019 at 20:44

  Die andere moeders doen ook maar wat graag! Dan voel ik me misschien toch niet de enige ploetermoeder! 😅

 • Reageer Kim Heutman 26 november 2019 at 20:44

  Die andere moeders doen ook maar wat. Het lijkt mij super leuk te lezen dat je niet de enige moeder bent die ook maar wat doet.
  Ik ga duimen🤞

 • Reageer Renate ter Steege 26 november 2019 at 20:51

  Relax mama! Die wil ik heel graag winnen voor mezelf. Lezen was mijn favoriete bezigheid als kind, maar nu er kinderen in huis zijn, heb ik meestal niet meer tijd dan voor een tijdschrift. Maar… van dit boek kan ik natuurlijk leren hoe ik een relaxtere mama wordt en dan heb ik weer meer tijd om boeken te lezen. Ik zeg: win-win!

 • Reageer Ilse 26 november 2019 at 20:51

  Ik kies ook voor “Die andere moeders doen ook maar wat”. Als de boel hier weer eens ontploft lijkt en ik me weer afvraag hoe andere moeders het toch doen … Kan ik mooi relativeren met behulp van dit boek.

 • Reageer Bianca van Buuren 26 november 2019 at 20:52

  Die andere moeders doen ook maar wat
  Lijkt me super om te lezen Mijn boek wat ik nu lees is bijna uit Dus kan ik hierin verder en daarna doorgeven aan een vriendin want dat doen we vaak met onze boeken

 • Reageer Dieuwke 26 november 2019 at 20:52

  Ik zou relax mama wel willen winnen. door de combinatie werk/opleiding/baby kan ik wel wat relax gebruiken.

 • Reageer Natasja van Zon 26 november 2019 at 20:53

  Relax mama zou ik graag willen winnen. Het is soms lastig om alle ballen hoog te houden. Een boek met mooie en grappige spreuken maakt het wellicht wat relaxer.

 • Reageer Christi-Janne van den Berg 26 november 2019 at 20:53

  Het boek Relax mama lijkt me erg leuk! Ben benieuwd!😁 Nu dochterlief rond gaat kruipen gaan we een hele nieuwe fase in. Ze is te vroeg en iniemini geboren en nu ze groter wordt begint alles een stuk relaxter te worden, maar meer relaxtheid is altijd welkom!

 • Reageer Esther 26 november 2019 at 20:54

  Oei…keuzestress. Relax mama zal voor mij ideaal zijn. Vooral in deze tijd van het jaar!

 • Reageer Melanie De Jong 26 november 2019 at 20:56

  Relax mama. Ik moet echt altijd hardop lachen als ik de pagina in mijn agenda weer omsla. Ik heb er zelfs een collage van op de wc hangen. Lijkt me heerlijk als ik in de dagelijkse chaos ff een fijn relativerend boek erbij kan pakken.

 • Reageer Hedda 26 november 2019 at 20:56

  Relax mama lijkt me erg leuk om te krijgen. Onze kleuter, zoon 4 jaar, is erg eigenwijs en doet er alles aan om mama op de kast te krijgen. Daarnaast loopt er nog een 6 jarige eigenwijze dame rond

 • Reageer Sabine 26 november 2019 at 20:57

  “relax mama” met een meisje van bijna 3maand en een mama die het allemaal te goed soms wilt doen en daarom maar in der hoofd blijft zitten..kan ik dit zo nu en dan wel eens gebruiken;)

 • Reageer Geeske 26 november 2019 at 20:57

  Relax mama! Net wat voor mij 😉 Met twee heerlijke monsters komt een relaxte mama wel van pas 😉

 • Reageer Marina 26 november 2019 at 20:57

  Oh dit lijkt me leuk! Het is toch ook gewoon zo…vanavond nog hadden mijn man en ik het over de energie van onze kinderen . Met name wanneer ze naar bed moeten. Springen op het bed, alle sinterklaas liedjes en maar door. Ik zei…dit is vast ergens anders ook zo 😁 ik hou van de roerige tijd maar s avond even bijkomen met leesmateriaal dat ik leuk vind zal wel heel fijn zijn.

 • Reageer Danielle van den Boorn 26 november 2019 at 21:00

  Relax mama lijkt me wel passend met een eigenwijze peuter in huis… af en toe komt het stoom bijna uit mijn horen 😉

 • Reageer Nancy 26 november 2019 at 21:01

  Relax mama en die andere moeders doen ook maar wat (mijn favorite uitspraak)

 • Reageer Sandy 26 november 2019 at 21:02

  Relax mama zal voor mij geschreven zijn. Ik ben best snel gestresst en misschien kan ik dat met hulp van dit boek wat beter loslaten.

 • Reageer Marloes 26 november 2019 at 21:03

  ‘ die andere moeders doen ook maar wat’ na de kerstvakantie ben ik een kersverse schoolpleinmoeder. H.E.L.P!

 • Reageer Jessica 26 november 2019 at 21:03

  Ach wat zou ik graag ‘die andere moeders doen ook maar wat’ winnen. Heeerlijk even reflecteren en mezelf extra in de oren knopen dat ik niet de enige ben die elke dag op nieuw maar wat aanmoddert en er soms geen reet aan vind 😉

 • Reageer Sandra van Assen 26 november 2019 at 21:04

  ‘Relax mama’ Die wil ik héél graag winnen voor mezelf. Met 3 kids (lees: 1, 2 en 4 jaar oud!) Kan ik af en toe wel wat me-time én tips gebruiken 😅🙈

 • Reageer Helga van Eck 26 november 2019 at 21:06

  Ja, het boek ‘die andere moeders doen ook maar wat’. Kijken of ik veel situaties herken 😉 en hopelijk kan ik er smakelijk om lachen!

 • Reageer Kimberly 26 november 2019 at 21:08

  Wat zouden alle 2 de boeken gaaf zijn om te winnen, nu ons gezin eindelijk weer op de rit is na een zware periode. Ik vind opvoeden een zware verantwoordelijke taak dus relaxxxx

 • Reageer M Hermkens 26 november 2019 at 21:08

  ‘Die andere moeders doen ook maar wat’. Ik kreeg relax mama van je schoonzus Janneke en vond hem heel herkenbaar. Ik ben net moeder geworden en voel me nog erg onzeker. Ik moest al huilen bij de pagina met opsomming over waar je je allemaal wel niet schuldig over kan voelen!

 • Reageer Mamalou 26 november 2019 at 21:08

  “ De andere moeders doen ook maar wat” Dit luchtige zinnetje brengt mij altijd iets positiefs. Alsof we soms allemaal een beetje een pipi langkous achtige moeder zijn 🤸🏼‍♀️ Ik heb leren om soms te genieten van het imperfecte en zou het heerlijk vinden het te lezen !

 • Reageer Sabine Bloemink 26 november 2019 at 21:09

  Ik zou graag het boek ” die andere moeders doen ook maar wat” willen winnen & lezen! Fijn om het af en toe met wat humor allemaal te relativeren 😊

 • Reageer Angelique De klein 26 november 2019 at 21:09

  Na een hevige periode hier in huis met 2 kids die niet lekker in hun psychische velletje zitten zou de relax mama wel even heerlijk zijn om mee bij te tanken. Wat een leuke actie!

 • Reageer Anique 26 november 2019 at 21:09

  Ik zou hem graag voor mezelf willen winnen. Mama van twee kids en herstellende van mijn tweede burnout. Na weer een pittige sessie bij de psych vandaag is ‘relax mama’ mij op mijn lijf geschreven.. een mooi cadeau op weg naar herstel

 • Reageer Shona Dittner 26 november 2019 at 21:10

  Heel graag “die andere moeders doen ook maar wat”. Om lekker te kunnen relativeren want jemie, wat maken we het ons zelf toch af en toe moeilijk met hoge latten en drukke levens.

 • Reageer Chantal Kelleners 26 november 2019 at 21:10

  Ik doe ook maar wat, dus dit boek is me op ‘t ljjf gesneden. Bovendien ben ik leesverslaafd. Ik waag dus graag een kansje 🤞

 • Reageer Daphne van Breukelen-Lubbe 26 november 2019 at 21:10

  Heel graag zou ik ‘die andere moeders doen ook maar wat’ willen winnen!
  We hebben hier thuis op het moment te maken met een ‘driftige’ dreumes van 16 maanden en ‘wij doen ook maar wat’. Lijkt me heerlijk om ervaringen van andere moeders te lezen!

 • Reageer Sabrina 26 november 2019 at 21:11

  Die andere moeders doen ook maar wat 😊 puur en alleen al om de titel in de boekenkast, haha. Dan schrijf ik er een leuk verhaaltje over om mijn insta voorzien van een mooie foto in mijn huiselijke setting.
  Dan als ik hem heb gelezen maak ik er een doorgeef boek van dat van moeder op moeder op moeder doorgaat.

 • Reageer Christa 26 november 2019 at 21:11

  Ik ga voor het boek: relax mama, want als mama met vier zoons, werkend en actief ben is het woord relax mama wel van toepassing zowel voor mezelf als voor onze zoons 😊

 • Reageer Clarieke 26 november 2019 at 21:12

  Het handboek voor moeders kan ik goed gebruiken met een peuterpuber en een baby op komst 😅 wie weet komen er gouden tips voorbij!

 • Reageer Linda van Leeuwen 26 november 2019 at 21:12

  Allebei de boeken lijken mij een kadootje om te lezen. Ik moet zeggen kiezen is gewoon niet mogelijk als moeder van een 11 jarige (pre) puber en een 2,5 jarige kleine boef. Denk dat ik beide hilarische quotes en tips in staan.
  Dus mocht ik 1 van de gelukkige zijn dat laat ik de keus geheel aan jullie over :-)))

 • Reageer Kirsten Libbrecht 26 november 2019 at 21:13

  Die andere moeders doen ook maar wat voor mijn collega die 2 weken geleden beviel en me liet weten dat ze het prille moederschap best pittig vindt

 • Reageer Chantal 26 november 2019 at 21:14

  Relax mama!
  Omdat ik me alles behalve relax voel!

 • Reageer Rikkie 26 november 2019 at 21:14

  Relax mama, voor mn allerliefste vriendinnetje met de “grootste tepelkloven ooit” zij kan wel wat opbeurends gebruiken op haar kraambed!

 • Reageer Willeke Streefland 26 november 2019 at 21:14

  Jaaa het columnboek “Die andere moeders doen ook maar wat”!! Hopelijk heerlijk herkenbaar. Hier een kleuter en een baby, en ik doe inderdaad toch ook maar wat. =P

  Leuk! =D

 • Reageer Ylja 26 november 2019 at 21:14

  Ik zou heel graag relax mama willen winnen voor mijn zusje die in januari voor het eerst mama mag worden.

 • Reageer Geja Groenendijk 26 november 2019 at 21:17

  Al zou ik 1 van de boeken winnen zou ik geweldig vinden. Ik heb namelijk nog geen 1 van de boeken. Dan geef ik hem door aan mijn zwangerschapsclub genootje van 2jaar geleden waar ik de opvoed struggles mee deel en zij met mij. Zodat we relaxt het moederschap aan kunnen en blijven gaan. Heeft zij hem uit gaat hij naar mijn schoonzusje die begin januari uitgerekend is

 • Reageer Lianne 26 november 2019 at 21:17

  Die andere moeders doen ook maar wat……ik lig regelmatig, lees dagelijks, met onze oudste van 6 in de clinch. Ben ik nou steeds die strenge moeder waar niets bij mag? Dat vraag ik me vaak af, hoe gaat het in andere gezinnen? Of doen die andere moeders ook maar wat 🙂
  Misschien dat ik na het lezen toch kan zeggen: ik ben niet de enige….

 • Reageer Eveline 26 november 2019 at 21:20

  Ik zou graag Relax mama willen winnen. Fijn mantra om vast te houden met twee jongens onder de twee. Andere boekje heeft me al lekker helpen relativeren.

 • Reageer Ellen Renkens 26 november 2019 at 21:21

  Heel graag zou ik het boek Relax mama! willen winnen.

 • Reageer Monique J 26 november 2019 at 21:21

  Super leuke winactie. Ik wil graag Relax mama winnen. Op dit moment veel stress door familie omstandigheden en heb de lach wel even weer nodig.

 • Reageer Renee Crama 26 november 2019 at 21:25

  Relax mama! zou ik heel graag willen winnen. Ik kan wel wat relaxheid gebruiken, daar worden mijn kinderen en man ook blij mee. Ik ben heel benieuwd naar het boek!

 • Reageer Jantine 26 november 2019 at 21:25

  Ik wil Relax mama heel graag winnen. Ik heb mijn exemplaar uitgeleend aan iemand die het niet meer teruggeeft: ze is m kwijtgeraakt… :'(

 • Reageer Kim Peters 26 november 2019 at 21:25

  Ik zou graag het Columnboek “Die andere moeders doen ook maar wat” willen winnen….
  Vast weer zo heeeerlijk herkenbaar als het Relax-Mama boek! GE-WEL-DIG😍😍

 • Reageer Lieke 26 november 2019 at 21:26

  Ik kan het handboek voor moeders hier momenteel wel gebruiken 🙃!🤞🙏

 • Reageer Joyce 26 november 2019 at 21:26

  Heel graag “die andere moeders doen ook maar wat”. Verheug me er nu al op af en toe een pauze in te lassen en weer een stukje verder te lezen.

 • Reageer M,arielle 26 november 2019 at 21:27

  Die andere moeders doen ook maar wat zou ik graag willen winnen. Even het gevoel hebben dat je niet de enige bent waar t niet zo gaat als geplande 😬🍀🎋

 • Reageer Sanne 26 november 2019 at 21:28

  Ik kan wel even wat Relax Mama gebruiken!

 • Reageer Marijke 26 november 2019 at 21:29

  Ik zou hem ook heel graag winnen. Kan wel wat hulp gebruiken om een relaxte mama te worden.

 • Reageer Doinja 26 november 2019 at 21:31

  Een van mijn oudste en liefste vriendinnen is eindelijk zwanger van haar eerste, en alsof dag hele traject nog niet spannend genoeg was, is het nu met 31 weken maar afwachten of de kleine nog veel langer kan blijven zitten. En omdat ik zelf weet hoe heftig de 1e periode is, gun ik haar heel erg het boek “andere moeders doen ook maar wat!”
  Mocht ik hem winnen laat ik hem dan ook graag bij haar bezorgen!

 • Reageer Natascha Kooijmans 26 november 2019 at 21:31

  Pfff… lijkt me heerlijk om even flink te lachen als moeder en me niet steeds schuldig te voelen… in mijn hoofd kunnen andere vrouwen een veel betere moeder zijn; wat een opluchting zou het zijn wanneer die andere moeders ‘ook maat wat doen! Even wegduiken in dat leuke boek en vol goede moed de beste moeder zijn voor mijn kids en stiefkids!

 • Reageer Nienke Knol 26 november 2019 at 21:32

  Oh AG het boek “andere moeders doen maar ook maar wat” laatst al online en leer het me een leuk boek. Even me-time en relativeren in 1, de perfecte combinatie! Zou super leuk zijn het boek te winnen 😊

 • Reageer Prisca 26 november 2019 at 21:33

  Ja leuk! Cadeautje voor mezelf en even lekker lezen als de moppies het toelaten 🙂

 • Reageer Merel 26 november 2019 at 21:34

  Wat een leuke actie!

  Graag doe ik mee! Heb geen voorkeur voor welk boek! Beiden zijn super!
  Wanneer ik het boek dan uit heb, zou ik het delen met mijn vriendin Mariëlle die zelf ook moeder is. Samen kletsen (appen) wij volop over onze kinderen en de opvoeding, en de rest 😉 En altijd is alles zó herkenbaar 😂 dan zal zo’n boek nog meer herkenning geven voor- en bij ons beiden 😄

 • Reageer Jacqueline 26 november 2019 at 21:34

  Relax mama. Want na de komst van mijn tweeling bijna 2 jaar terug is er weinig relaxt meer aan in mijn leven. Kan wel wat ontspanning gebruiken met een boek met tips om een relaxte moeder te worden. Hebben de kinderen meer aan dan een gestresste overspannen heks.

 • Reageer Marieke Mulder 26 november 2019 at 21:35

  O wat leuk! Ik zou graag de relax mama willen winnen! En als ik hem uit heb uitlenen aan mama’s om mij heen die dit boek ook wel kunnen verslinden.

 • Reageer Jessica 26 november 2019 at 21:35

  Wauw! Ik was enorm aan het twijfelen want beide boeken lijken me tof, maar deze zin trok me over de streep: “39 korte verhaaltjes, die je prima kan lezen als je je even op de wc hebt verstopt”
  Met 4 kinderen (4, 6, 8, 10 jaar) in een garage wonen terwijl we een huis aan het bouwen zijn… Denk je even in; 1 zolderslaapkamer waar we met 6en slapen, 1 woonkookeetspeelstudeerrommelkapstokopslagkamer en HALLELUJA! Een mini badkamertje MET slot op de deur 🥳🥳🥳🥳
  Nog wat goed leesvoer en deze mama is nog gelukkiger dan ze al was 😉

 • Reageer marjon 26 november 2019 at 21:37

  Heel graag die andere moeders doen ook maar wat. Alleen de titel verdient al een tegeltje.

 • Reageer Elly Rappange 26 november 2019 at 21:37

  Dat lijkt me wel wat. Ik kan af en toe wel een leuk berichtje gebruiken uit het boek relax mama. Ik ben bezig met de opleiding verzorgende IG en ga in januari beginnen met werken. En dat met een puberdochter en een meisje van 8 met autisme zorgt dat vaak voor uitdagende situaties. Dan is het fijn om af en toe zo’n leuke spreuk te lezen of een hart onder de riem te krijgen.

 • Reageer Joyce 26 november 2019 at 21:38

  ” die andere moeders doen ook maar wat” … de poster hangt al en ik ‘doe maar wat’. Maar wat doen ‘die andere’ dan? ☺

 • Reageer Judith Boersen 26 november 2019 at 21:39

  “Die andere moeders doen ook maar wat”… lijkt me geweldig om af en toe er even bij jou te pakken als ik weer eens denk “hoe dan??” 😫😃 met die twee schatten van mij😉🙄

 • Reageer Chantal van Uden 26 november 2019 at 21:39

  Ik zou graag Relax mama! winnen voor mijn zusje. Na bijna anderhalf moederschap doet ze het beter dan ooit, maar gunt ze zichzelf nog steeds weinig tijd en energie voor zichzelf en kan ze moeilijk inzien dat ze het super goed doet met haar zoontje. Ze kan wel wat relativering uit het boek gebruiken op sommige dagen dus!
  Ze is echt een top mama, nu nog een relax mama!

 • Reageer Sieta de Jong 26 november 2019 at 21:40

  Lijkt mij geweldig om de lezen, de herkenbare dingen, graag het boek: andere moeders doen ook maar wat

 • Reageer Maaike 26 november 2019 at 21:41

  Relax mama! Want welke moeder wil er nou niet wat relaxter worden, zijn en blijven😜

 • Reageer Jennifer 26 november 2019 at 21:43

  Relax mama!! Oke doei

 • Reageer Ilse 26 november 2019 at 21:43

  Relax mama, lijkt me een heerlijk boek om te winnen. Goede titel om mezelf er aan te herinneren dat relaxen er ook bij hoort :-).

 • Reageer Annelies Provost 26 november 2019 at 21:45

  Relax mama, pleeeeeeeeeasssseeee
  Op dit moment helemaal into ‘quote books’. Dit zijn mijn salontafelboekjes. Iets dat ik kan vastpakken als mijn 3 jongens (allé 4 als we vriendlief meetellen) me wat me-time gunnen! Hopelijk verstuur je ook richting Vlaanderen 😁

 • Reageer Marjolein 26 november 2019 at 21:46

  Relax mama, lekker even tijd om wat tips door te lezen zodat ik wat relaxter wordt!
  Mijn zoontje van 6 zei vanavond: jij bent wel vaak streng mama..! Dus relaxt is vast fijner voor ons allemaal..! 😊

 • Reageer Boukje Riken 26 november 2019 at 21:47

  Ik zou heeel graag het boek “relax mama” willen hebben. “Andere moeders doen ook maar wat” overigens ook!😄
  Ben zelf moeder van twee kleintjes (3 jaar en 5 maanden) en ik vind het behoorlijk druk en hectisch😅 dus deze boekjes zouden heel goed van pas komen!🤞🏼🍀

 • Reageer Sharon 26 november 2019 at 21:49

  Die andere moeders doen ook maar wat. Kan wel ff inspiratie gebruiken met 3 peuter( pubers)hihi

 • Reageer Nenette 26 november 2019 at 21:50

  Die andere moeders doen ook maar wat, klinkt best geruststellend, relaxed, lekker relativerend en grappig..Dat lijkt mij nou een heel fijn boekje! 🙂

 • Reageer Ivana 26 november 2019 at 21:50

  Jaaa, het columm boek Die andere moeders doen ook maar wat! Even me time en daarna geef ik m door aan mijn mama-vriendin 🙂

 • Reageer LMC 26 november 2019 at 21:54

  Ze lijken me allebei leuk. Ik hou van dit soort boeken. Dus als ik win dan laat ik me duvel verrassen.

  • Reageer LMC 26 november 2019 at 21:56

   Duvel moet natuurlijk dubbel zijn….
   Ik ben duidelijk toe aan ontspanning🤔

 • Reageer Kim 26 november 2019 at 21:55

  Jaaaaa het boek relax mama zou enorm helpen met een peuter van 2 die met momenten ervoor zorgt dat je echt aan zo’n boek toe bent zodat je alles weer met humor kunt relativeren

 • Reageer Marieke 26 november 2019 at 21:57

  Het Relax mama boek. Als ik lees dat het voor andere mama s een soort bijbel is zou ik zeggen kom maar op! Ik wil wel wat relaxter worden🤗

 • Reageer Sandra H 26 november 2019 at 21:59

  Die andere moeders doen ook maar wat lijkt me gewéldig 😃 en zou nu op een perfect moment komen om de boel weer een beetje te kunnen relativeren😅

 • Reageer Roxanne Zuidema 26 november 2019 at 21:59

  ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ lijkt me heerlijk weg lezen in de spaarzame minuten die ik voor mezelf heb op een dag. Met 2 dochters, een van 18 maanden en eentje van 11 weken, lijken er soms niet genoeg minuten in een dag te zitten, haha! En is het hier in huis soms totale chaos….

 • Reageer Nele 26 november 2019 at 22:00

  Moest ik kan maken koos ik voor Relax mama. En ik stel me gelijk de vraag: Maak je ooit ook een relax stiefmama? Of relax vrouw van papa? Of relax mama en keukenprinses en taxi en strijkatelier?? Alsjeblief?
  Quotes helpen te relativeren. En als je adem op is,helpen de quotes van Elsbeth. Kzit zonder adem …

 • Reageer Agnes 26 november 2019 at 22:01

  Heeeel graag “Die andere moeders doen ook maar wat”. Lijkt me zo’n tof boek 😊

 • Reageer Kim 26 november 2019 at 22:03

  Nou dan zou ik kiezen voor Relax mama! Ruim 5 jaar geleden werd ik moeder en nog steeds geen relaxte.. inmiddels herstellende van een burn out. Veel geleerd gelukkig het afgelopen jaar. Maar ik denk dat een portie humor over het moederschap me erg goed zal doen!

 • Reageer Monique Metheuver 26 november 2019 at 22:05

  Relax mama staat al een hele tijd op mijn verlanglijstje! Bij deze mama nog geen relaxmoment geweest waarop ik het boek kon bestellen, dus ik lees heeeeel graag de tips en tricks! 😉 nee zonder gekheid, humor tips en een hart onder de riem zijn soms precies wat ik nodig heb om te blijven genieten van onze kleine boef van 10 mnd en een grote boef van 4 nu mijn man zwaar depressief is!

 • Reageer Frida 26 november 2019 at 22:05

  Relax mamaaaaaa 🙂

 • Reageer Anke 26 november 2019 at 22:08

  De titel ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ …ik denk altijd hoe doen zij dat🤔

 • Reageer Annemarie 26 november 2019 at 22:09

  ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ zou ik graag lezen! Na de geboorte van mijn tweede, 11 weken geleden, kreeg ik van mijn zus ‘Relax mama’ cadeau. Het hielp relativeren in een periode waarin we op zoek moesten naar een nieuwe balans in ons gezin, laverend tussen peuter-driftbuien, borstvoedingsperikelen en dreigende postnatale depressie. Daarna ontdekte ik deze site en las ik al vele columns in een gestolen moment. Herkenbaar, ontroerend, hilarisch en inspirerend. I want more!

 • Reageer Janneke 26 november 2019 at 22:11

  Ik hoop energie en rust te krijgen van het boek ‘die andere moeders doen ook maar wat’.

 • Reageer Pia 26 november 2019 at 22:12

  Ik kies voor het boek: die andere moeders doen ook maar wat. Herkenning en openheid van andere mama’s is zo belangrijk, dan heb je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Het lijkt me heel fijn om meer verhalen te horen van mama’s die van alles meemaken, net als ik met mij 2 zoons.

 • Reageer Amanda 26 november 2019 at 22:13

  *Die andere moeders doen ook maar wat* zou ik heel graag willen winnen voor mijn vriendinnetje die op dit moment heel erg met zich zelf in de knoop zit en hierdoor steeds het gevoel heeft haar kindjes te kort te doen..

  En daarna zou ik hem natuurlijk graag eens van haar lenen 😉

 • Reageer Marloes 26 november 2019 at 22:15

  “Die andere moeders doen ook maar wat…”
  Als ik m uit heb, laat ik m op een centrale plek op de basisschool van mn kinderen liggen…wie pakt m als eerste? 😉

 • Reageer Elissa 26 november 2019 at 22:17

  Ik ben wel nieuwsgierig wat die andere moeders allemaal doen, dus ik zou graag ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ willen winnen. Als hij uit is, dan gaat hij door naar mijn zus. Alle moedertijdschriften delen we, dus dit boek dan natuurlijk ook!

 • Reageer Manon 26 november 2019 at 22:18

  Ik ben fan van je kookboek, family planner, je bingo’s en je boeken, maar heb ze nog niet allemaal. ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ is natuurlijk zo waar, en last ik doe nou nog niet hebben. Raar maar waar!

 • Reageer Maaike 26 november 2019 at 22:22

  Gisteren stuurde ik mijn zus het kaartje ‘ die andere moeders doen ook maar wat’. Als reactie kreeg ik vandaag een foto, ze heeft het kaartje in haar wc op ooghoogte opgehangen, de post kwam precies op een goed moment vertelde ze! Ik zou haar zo graag ook blij willen maken met zo’n leuk boek van jullie. Dan kan ze naar het kaartje kijken en het boekje er bijpakken, even een rust en oplaad momentje op de wc! Ik denk dat ze met beide boeken blij zal zijn, ik heb geen voorkeur mocht ik een boek winnen!

 • Reageer Iris 26 november 2019 at 22:22

  RELAX MAMA plzzzz!
  Daar de andere moeders ook maar wat doen, dat weet ik ondertussen (ik leer snel in 5 maand haha), maar dat relaxen heb ik nog niet onder de knie 🙈🙈

 • Reageer Angelique 26 november 2019 at 22:24

  Ja! Het column boekje! Voor een lief vriendinnetje

 • Reageer Vd heuvel 26 november 2019 at 22:24

  Relax mama zou ik graag winnen. Ik ben bijna uitgerekend dus zou super van pas komen!

 • Reageer Lieke van Beijnen 26 november 2019 at 22:24

  Ik zou het boek relax mama heel graag willen lezen! Ik lees met veel plezier alle blogs en artikelen op Facebook en internet… Ben erg benieuwd om het boek te lezen en daarna door te kunnen geven aan andere vriendinnen mama ”s!

 • Reageer Elvira 26 november 2019 at 22:25

  Sinterklaasje Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, een boek graag, dan krijgt u van mij een zoentje!
  Een voorkeur heb ik niet… Relax Mama lijkt me een leuke aanvulling omdat ik trouw jullie columns lees, maar Die Andere Moeders Doen Ook Maar Wat lijkt me heerlijk om eindelijk eens te kunnen relativeren. Als ik win, mogen jullie kiezen 🙂

 • Reageer Lianne 26 november 2019 at 22:26

  Het relax mama boek lijkt me zeker leuk om te winnen. In de periode dat Mn man 2 maanden op zee zit voor zn werk en ik thuis ben met onze peuter en baby kan ik wel wat relax-tips gebruiken😊.

 • Reageer Tamara Lubberhuizen 26 november 2019 at 22:27

  Relax Mama! =D

 • Reageer Elise 26 november 2019 at 22:27

  Ik zou graag de relax mama boek willen! Heb net ons 3e kindje gekregen en soms vraag ik me af hoe ik dat straks moet doen! Mijn motto voor nu is embrace the chaos maar hoe gaat het straks als ik ook nog moet werken?! Hoe voed je kinderen op tot leuke gelukkige mini mensen terwijl jij ook leuk vrolijk en gelukkig blijft? Alle tips zijn welkom

 • Reageer Floortje van de Kerkhof 26 november 2019 at 22:29

  Ik denk dat ik aan beide boeken veel plezier zou kunnen beleven, ik wil dus eigenlijk niet kiezen!

 • Reageer Willemijn 26 november 2019 at 22:29

  Wauw hoe leuk zou het zijn om het boek relax mama te winnen 😍.
  Mama van 3 en soms (oké vaak) ontbreekt het hier aan geduld en dat stukje relax en alles komt goed mentaliteit! Hoe lekker zou dat boek dan zijn…..
  Ook zou ik hem mijn zusje gunnen, met de 2e op komst kan die straks ook wel wat meer relax mama gebruiken🥰

 • Reageer Tamara 26 november 2019 at 22:32

  Ik volg jullie al een tijd op Facebook en heb het boek Relax Mama in de keuken. Ben benieuwd naar het boek Relax Mama! En ik kan vast wel wat tips gebruiken 😉

 • Reageer Janneke 26 november 2019 at 22:33

  Graag ‘relax mama’! Het kan soms wat relaxter met een bijna-kleuter-puber-in-sinterklaasperiode…

 • Reageer Monique 26 november 2019 at 22:37

  Ik wil heel graag het boek winnen: Relax mama! Zelf heb ik 2 kinderen van 8 en 10 jaar. Ik werk 3 dagen in de kinderopvang en daarnaast zijn we al bijna een jaar aan het klussen in ons nieuwe huis. Best wel druk zeg maar. Daarnaast wonen we tijdelijk bij m’n ouders, tot het huis klaar is…

  Kortom, niet stressen, maar af en toe even relaxen. Dit boek zou een welkome aanvulling zijn 😉

 • Reageer Ieke 26 november 2019 at 22:39

  Ik zou graag het boek, de andere moeders doen ook maar wat, lezen. Met een dochter van bijna 3 jaar en een dochter van 2 maanden is het namelijk weer erg wennen en zoeken naar de juiste balans!

 • Reageer Linda 26 november 2019 at 22:39

  Ik zou graag ‘relax mama’ willen winnen. Daar kan ik veel net bevallen vriendinnen blij mee maken.

 • Reageer Marinel Fransen 26 november 2019 at 22:42

  Op dit moment is het boek ‘Relax Mama’ wel iets waar ik aan toe ben.
  ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ heeft me al veel inzicht gegeven in het reilen en zeilen in andere gezinnen. (Dank nog hiervoor!)
  Dat relaxen moet er nog in komen. De kids staan nog veel op de eerste plaats en dat kan stress geven.
  Dus kom maar op met die relax adviezen!!!!
  Peace! Xxx

 • Reageer Dafne 26 november 2019 at 22:44

  Ik vind ze eigenlijk allebei even leuk om te winnen

 • Reageer Floor Jansen 26 november 2019 at 22:45

  Heel graag de relax mama voor mijn super vriendinnetje dat net voor de tweede keer moeder is geworden. Ze kan wel wat ‘zen’ gebruiken:-) en daarna leen ik hem lekker van haar!

 • Reageer Linda 26 november 2019 at 22:45

  Ik zou graag het boek Relax mama willen winnen!

 • Reageer Chantal 26 november 2019 at 22:47

  Ik ben erg benieuwd naar het boek: de andere moeders doen ook maar wat. In oktober ben ik mamma geworden van een prachtige zoon Bram! De titel van het boek past heel goed bij hoe ik op dit moment in het leven sta. Ik doe negen van de tien keer ook maar wat. En dan vooral datgene wat heel goed voelt!

 • Reageer Daisy Reitsma 26 november 2019 at 22:47

  Oeee ‘Relax mama’ lijkt me ontzettend gaaf! Volgens mij ben ik een hele relaxte mem (Friese mama). Maar nog relaxter en tips kunnen delen uit het boek is altijd tof!

 • Reageer Chantal Limbeek 26 november 2019 at 22:49

  Die andere moeders doen ook maar wat zou ik graag winnen!! Want even lekker relativeren mag ook wel eens op zijn tijd!!

 • Reageer Roelienke van der Snoek 26 november 2019 at 22:54

  Ik heb ze allebei nog niet gelezen. Geen idee welke het leukst is voor een moeder van een 10-jarige en 2 bijna volwassen kids. Maar een boek om even te relativeren is nog steeds noodzaak, haha! Dus zou er heel graag eentje winnen. En als ik em uit heb, geef ik em weer door aan de volgende moeder die wel een oppepper kan gebruiken in mijn omgeving.

 • Reageer Elke van de put 26 november 2019 at 22:55

  Die andere moeders doen ook maar wat!

 • Reageer Rosanne 26 november 2019 at 23:02

  Gave actie! Graag ‘Relax mama!’ Lijkt me fantastisch 😀

 • Reageer Alwina 26 november 2019 at 23:03

  Relax mama zou ik heel graag willen winnen! 🤩

 • Reageer Kim Oostenbrink 26 november 2019 at 23:03

  Relax mama zou heel erg welkom zijn! (ik zou hem graag lezen en vervolgens mooi inpakken en als kerstcadeautje versturen naar een van mijn beste vriendinnen die ik hem ook zo gun! )

 • Reageer Frances Veurink 26 november 2019 at 23:04

  Lijkt me super… Relax mama! Heel toepasselijk nu met verjaardagen rond deze tijd, èn december in aantocht. En de rest van het jaar natuurlijk met al die sport/werk/knutsel/kerk/oppas/etc.etc. schema’s🙃

 • Reageer Alwina 26 november 2019 at 23:05

  Relax mama zou ik heel graag willen winnen! 🤩 zou hem ook uitlenen aan andere mama’s

 • Reageer Anita Sluiman 26 november 2019 at 23:06

  Relax Mama lijkt me een leuk boek om te lezen en her-lezen als de kinderen ‘s avonds op bed liggen.
  Genoeg moeders met jongere kinderen in mijn omgeving dus grote kans dat het boek letterlijk stukgelezen wordt. 🤗

 • Reageer B. Goris 26 november 2019 at 23:13

  Maakt mij niet uit welke van de twee, denk dat ik van beide nog veel kan opsteken!!! Ben iig een blije volger van jullie op Instagram, brengt altijd een beetje luchtigheid in mijn mams zijn haha

 • Reageer Wendy 26 november 2019 at 23:16

  Wat een leuke actie. Graag zou ik relaxmama willen winnen om zelf te lezen en als tip / inzien voor cursisten van mijn cursus mama-relax!

 • Reageer Astrid Usleeber 26 november 2019 at 23:18

  Relax mama!

 • Reageer Debby 26 november 2019 at 23:20

  Ow ik zou zo op t laatste moment nog mee willen doen voor het column boekje die andere moederes doen ook maar wat.
  Relax mama en love mama heb ik al en regelmatig sla ik een bladzijde open en het is zo fijn even herkenning of een tip te lezen. Zoals als je met een vreemde gaat eten ben je oo je mooist en als je met je man gaat eten dan doe maar de makkelijke jeans🤔. Ik hou van deze boeken! 🤞🏻

 • Reageer Leanne 26 november 2019 at 23:24

  Even serieus: die ander mama’s doen dus ook maar wat? Relaaaax! Ik kan alleen al met die titel van dat boek weer een maand (ehm…drukke ochtendspits) vooruit. Alleen kan ik niet kiezen…relativeren of relaxen? Hm… Toch ‘Relax mama’ en daarna heb ik dan tijd om die andere erbij te kopen en heeel relaxt te gaan lezen, terwijl de hagelslag om m’n oren vliegt. (of de klei of de schaar…) haha.

 • Reageer Karin 26 november 2019 at 23:39

  Gefeliciteerd met jullie verjaardag! Ik ben vandaag ook jarig en ben niet altijd even relaxed door allerlei omstandigheden.

  Ik zou dolgraag relax mama winnen om een portie relativering te krijgen.

 • Reageer Dilek Kardes 26 november 2019 at 23:46

  Hoe leuk dit! Ik zou graag relax mama willen lezen! Met de 3e baby op komst kan ik die wel gebruiken nu (#relaxingisnotsoeasy) #hoemoetdatookalweer?

 • Reageer Minke 26 november 2019 at 23:53

  Mijn schoonzusje kan wel een ‘relax mama’ steuntje in de rug gebruiken. Ze kan zich bèst wel zorgen maken en ik gun haar meer rust voor zichzelf. Ze gaat een top mama zijn. Ik krijg begin volgend jaar een neefje/nichtje en naast wat ervaringsdeskundig advies dat alles wel goed komt, zou ik haar ook heel graag dit boek willen geven.

 • Reageer Linda 26 november 2019 at 23:53

  Met twee zonen van 7 en 9 jaar en een pleegzoon van bijna 3 met complex trauma kan ik wel wat Relax mama tips gebruiken 😉

 • Reageer Erica 27 november 2019 at 00:57

  Relax mama! Zou ik heel graag winnen. Net bevallen van mijn derde en dat is prachtig én pittig!

 • Reageer Marit 27 november 2019 at 02:06

  Die andere moeders doen ook maar wat. Hilarische titel, dat beloofd wat voor de inhoud! 😊 en als ik hem uit heb, staat mijn schoonzusje ook te trappelen.

 • Reageer Johanna 27 november 2019 at 02:44

  Sinterklaas Kapoentje! Gooi maar een “relax mama” in mijn schoentje !!

 • Reageer Laura Van Dam 27 november 2019 at 02:44

  Die andere moeders doen ook maar wat! Man man wat heb ik dit soms nodig om de boel voor mezelf te relativeren. Ik ben er van overtuigd dat alle moeders het beste willen voor haar kind(eren), maar dat is soms zo verrekte lastig! Met goeie bedoelingen kun je echt je kop verliezen en dan is het zo fijn om een reminder te krijgen dat het nergens over roosjes gaat. Zou me dus mega fijn lijken om dit boek te mogen ontvangen!

 • Reageer Marjo 27 november 2019 at 02:52

  “Die andere moeders doen ook maar wat” is een van mijn lijfspreuken sinds mijn dochter naar school gaat (vorig jaar). Toen begon het geoordeel door andere ouders voor mijn gevoel pas….. Daarom zou ik graag dit boek winnen!

 • Reageer Annika 27 november 2019 at 03:46

  “Die andere moeders doen ook maar wat” lijkt me super leuk en errug nuttig! En anders de kaarten set (weet niet of vannacht dinsdag of woensdag is, hihi!

 • Reageer Marieke de Jonge 27 november 2019 at 04:38

  Ik zou graag de relax mama willen winnen. Lijkt me heel grappig en ik kan slecht relaxen;)

 • Reageer Babs van der Pas 27 november 2019 at 04:47

  Ik zou graag ‘die andere moeders doen ook maar wat’ willen winnen. Blijft moeilijk te geloven dat het overal ‘zo’ gaat.

 • Reageer Willemijn 27 november 2019 at 05:57

  Heel graag relax mama 😉 ik kan de tweede keer beter maar zo relaxt mogelijk beginnen!

 • Reageer Klarie 27 november 2019 at 06:01

  Relax mama
  Ik kreeg je ‘club’ van harte aanbevolen door de moederclub op het werk. De agenda heb ik vast gekocht om voor te bereiden en de illusie van planning in stand te houden voor 2020, na de bevalling 😉

 • Reageer Marloes 27 november 2019 at 06:37

  Graag voor kerst: Relax mama. Ik kan wel wat tips gebruiken 😉

 • Reageer Karin 27 november 2019 at 06:47

  Ik wil graag het boek: “die andere moeders doen ook maar wat” winnen!😍

 • Reageer Imke 27 november 2019 at 06:53

  Relax mama die zou ik graag winnen

 • Reageer Susan soeters 27 november 2019 at 06:56

  Graag de andere moeders doen ook maar wat! Lijkt me geweldig. Ik gebruik als kindercoach jullie teksten met regelmaat om te helpen te relativeren in opvoedsituaties. Ik zou graag nog meer voorbeelden gebruiken! En dat doe ik natuurlijk altijd onder vermelding van jullie naam, ik zeg dan altijd mijn helden van de club relaxte moeders zeggen…

 • Reageer Saskia 27 november 2019 at 07:10

  Het boek “Relax mama” lijkt me super leuk om te winnen! Hij staat al op mijn verlanglijstje voor de Kerstman. Als ik ‘m dan heeeeeell relaxed na de drukke kerstdagen heb gelezen, deel ik natuurlijk alle tips en tricks met mijn vriendinnen die ook allemaal wolkjes van kinderen hebben 😉

 • Reageer Jacqueline 27 november 2019 at 07:19

  Ik zou graag ‘relax mama’ lezen. Eindelijk hebben de kids ritme en slapen ze door, is het op m’n werk een chaos. En nu de kunst om daar niet te veel in mee te gaan. Ik kan wel wat relativering en tips gebruiken!

 • Reageer Ilse 27 november 2019 at 07:23

  Graag zou ik “Relax Mama” winnen….Zit nu vanaf begin oktober thuis met burn-out klachten en probeer tot rust te komen en relaxter te zijn…3 kids (9-7-6) en ben zelf nogal een pietje precies. Hoop deze te winnen. Lfs Ilse

 • Reageer Lianne van Bemmel 27 november 2019 at 07:29

  Hoi,

  Ik zou graag Relax mama willen winnen.
  Ik ben sinds vorig jaar november (stief) moeder van 3 jongens… Voor mij is dit helemaal nieuw maar hoop dat ik door het boek, relaxter wordt. De agenda gaan we in 2020 al gebruiken en het kookboek staat op de plank in de keuken, de jongens zijn gek op de recepten!

 • Reageer Khanh 27 november 2019 at 07:33

  Relax mama.. ja dat zou ik zeker wat vaker moeten doen! en zo nog wel meer mama-vriendinnetjes, we gaan gewoon allemaal door.. Dus eerst tijd maken om het boek te lezen (wordt een uitdaging met twee kleine meiden en een dikke baan), en dan helemaal relaxed doorgeven aan de volgende 😉

 • Reageer Ashton Gallas 27 november 2019 at 07:35

  Hallo Elsbeth,
  Ik zou graag het Relax Mama boek winnen voor Esmeralda, een vriendin van mij. Zij is vorige maand voor het eerst moeder geworden en denk echt dat dit boek top is voor haar.
  Met vriendelijke groet, Ashton Gallas

 • Reageer Ankie Gooren 27 november 2019 at 07:37

  Relaxmama lijkt me gewoon een héérlijk boek om te lezen! En als ie dan uit is, hup naar de volgende mama! 💕

 • Reageer Louisa 27 november 2019 at 07:43

  Hoi hallo,

  Graag zou ik de “relax mama zwangerschapskalender” willen winnen. Wel al in de eindfase van mijn zwangerschap, lijkt me een geweldig verlof cadeau. Zoals mijn bonusdochter van 9 zegt: “ Je moet nu nog even lekker broeden.”
  Graag een relax cadeau

 • Reageer Noor 27 november 2019 at 07:51

  Graag het column boek voor mijn schoonzusje, die sinds 4 maanden een tweede heeft en sinds een paar weken weer aan het werk is. (en dan mag ik m vast wel eens lenen😊)

 • Reageer Lonneke 27 november 2019 at 07:53

  Haha, ik weet het al.. het columnboek. Mijn peutergrietje sloot zichzelf gisteren op in de wc. (Geen spoor van paniek) om een boekje te lezen. Dus wanneer mijn dochter zichzelf nog eens opsluit, lees ik het columnboek niet zelf op de wc. maar in de woonkamer. Hebben we allebei even een ik-momentje 😂.
  Overigens ben ik heel blij met de quote “je kunt het ook niet doen”. Is mijn mantra op dit moment 🙏🏼

 • Reageer Wendy de Jong-Donker 27 november 2019 at 07:54

  Relax mama! Voor mijn lieve hardwerkende collega die momenteel zwanger is van haar derde. Ik gun haar dit geweldige boek!

 • Reageer Ellen 27 november 2019 at 07:59

  Die andere moeders doen ook maar wat.
  Echt waar? Als ik om mij heen kijk lijkt het echt of de rest van de wereld er wel een handboek bij heeft gekregen.
  Ik heb dus echt nog veel te leren….

  Liefs Ellen

 • Reageer Denise 27 november 2019 at 08:03

  Oeh relax mama. Want dat vind ik als kersverse mama best moeilijk 🙈🙈🙈

 • Reageer Patty 27 november 2019 at 08:09

  Relax mama! Voor mijn lieve zusje die binnenkort voor het eerst moeder wordt.

 • Reageer Karin van der Voort 27 november 2019 at 08:45

  Ik zou graag die andere moeders.doen ook maar wat winnen. Altijd fijn te horen dat het bij andere moeders ook zo gaat.
  Groetjes

 • Reageer Marlie 27 november 2019 at 08:57

  Jaaa het boek relax mama! Na een pittig jaar vol therapie kan ik die nu wel gebruiken!

 • Reageer Mandy 27 november 2019 at 08:59

  Relax Mama!
  Het is soms moeilijk alles los te laten als controlfreak. Misschien helpt dit leuke boek mij een handje! 🍀

 • Reageer Masha De Koning- Hoogeboom 27 november 2019 at 09:03

  Jaaaaah! Leuke winactie 😀

  Graag “Die andere moeders doen ook maar wat” voor mijn schoonzusje en mij. We kunnen bijna dagelijks heel hard lachen om elkaars opvoedblunders en geven elkaar dan ook graag de medaille voor slechtste moeder

 • Reageer Rianne 27 november 2019 at 09:03

  Relax mama!
  Om deze zwangerschap af en toe ‘relaxed’ door te kunnen komen na het verlies van mijn zoontje na de geboorte vorig jaar (3-4 dec, dus ook de timing is fijn om een cadeautje te krijgen).
  En omdat ik in discussie met mijn kleuter soms ook denk: RELAX MAMA 🙂

 • Reageer Francine 27 november 2019 at 09:25

  Voor mijn zusje die al bijna één jaar moeder is zou ik supergraag: Relax Mama willen winnen. Dat verdient ze echt met die (b)engel van haar!

 • Reageer Sophie 27 november 2019 at 09:43

  Mag ik “Relax mama!” winnen?! Ik kan wel een beetje relaxtheid gebruiken sinds de geboorte van mijn dochtertje. Het is heel makkelijk om als een soort gespannen veertje door het leven te rennen en te vergeten om ook een beetje te genieten. Ik ben heel benieuwd naar de tips, kan er wel een paar gebruiken, zeker met de drukke decembermaand voor de deur!! Na na zelf gelezen te hebben gaat ‘ie zeker door naar de rest van mijn mede-mama-vriendinnen! En kopen we daarna “De andere moeders doen ook maar wat”, want die lijkt me ook hilarisch!! Dankjewel alvast! Veel liefs!

 • Reageer Centa 27 november 2019 at 09:51

  Die andere moeders doen ook maar wat! Om de drukte rond een dreumes en een kleuter te relativeren!

 • Reageer Anita Barkel 27 november 2019 at 10:08

  Ohhh ik kan niet kiezen😬 relax mama is het begin en dan te weten dat al die andere mama’s ook maar wat doen is de perfecte geruststelling!
  Misschien moet ik de keuze maar overlaten aan de ‘Goedheiligman’ die mij kan verrassen aangezien die zaterdag ook nog eens toevallig langs komt! Ik ga zaterdag bij de brievenbus zitten! 😇

 • Reageer Linda 27 november 2019 at 10:28

  Relax mama! zou hier heel welkom zijn. Eerst zelf lekker lezen en dan in relaxte toestand uitlenen aan al die andere moeders die ik ken!

 • Reageer Chantal 27 november 2019 at 10:30

  Allebei zijn ze geweldig! Maar het boek ‘Relax Mama’ is perfect voor mijn mama-vriendin die het nu zwaar heeft…
  met plaatjes en quotes weer een lachbop haar gezicht, dat zou fijn zijn 🙂
  We helpen waar we kunnen, als we er niet zijn en het is zwaar dan weet ik zeker dat er weer eventjes een lach op haar gezicht komt na het lezen van een quote of een bladzijde uit dit boek. Het mooie is, dat ze zelf jullie heeft gevonden en naar ons screenshots stuurde als hart onder de riem toen wij het even lastig hadden. Kunnen we haar nu dit fijne boek geven 🤗

 • Reageer Maaike 27 november 2019 at 11:25

  Ohh ik zou graag die andere moeders doen ook maar wat willen winnen!

 • Reageer Liset 27 november 2019 at 12:04

  Graag Relax mama in de keuken!! Hier helaas geen keukenprinses en laat staan het bedenken van gerechten elke dag.. Ook zoiets moeilijks. Etenstijd in stresstijd hier dus hopelijk met dit boek een meer Relaxte mama!

 • Reageer Marlies 27 november 2019 at 12:10

  Wow wat veel reacties al! Ik zou heeel graag mee willen doen voor het boek Relax mama! Ik ben herstellende van een burn out en kan het zeker gebruiken om relaxter te worden, dit gaat me helaas tot op heden erg moeilijk af. Ik geloof zeker dat jouw boek daar een handje bij kan helpen! Duimen maar!

 • Reageer Anita Hoogerdijk 27 november 2019 at 12:27

  Relax Mama – omdat het me helpt me eraan te denken en te doen wat echt belangrijk voor je is als mama en vrouw en dus de beste versie van jezelf te zijn. Daar wordt iedereen blij van!

 • Reageer Meyers Audrey 27 november 2019 at 13:07

  Ik had heel graag het boek “relax mama” gewonnen. Als pietje precies zonder kinderen, is dit 100x erger geworden met kinderen. Zo veel schrik er niet te zijn, voorbereid te staan, … maar soms MOET je even relaxen! Zou mooi staan in onze toekomstige bibliotheek in ons huis!

 • Reageer Netty 27 november 2019 at 13:09

  Ja graag! Maakt niet uit welk boek, alle ‘rustmomentjes’ die ik krijg zijn tegenwoordig mooi meegenomen. Naast een eigen zaak, 2 dochters, manlief en huishouden, tegenwoordig ook mantelzorger voor mijn schoonmoeder…. even een momentje voor mezelf zou heel fijn zijn!

 • Reageer Desiree 27 november 2019 at 13:24

  Ik zou heel graag Relax mama! winnen 👶 🍼

 • Reageer Femke 27 november 2019 at 13:34

  Wat leuk!! Ik heb zelf de eerste druk van Relax mama! Wat een geweldig boekje. Ik zou hem nu graag winnen voor een lieve vriendin die ein-de-lijk een kindje heeft gekregen. Superblij voor haar! Het lijkt me heel leuk om haar dit boekje als extra kraamcadeautje te kunnen geven.

 • Reageer Susanna Roelofs 27 november 2019 at 14:05

  Relax mama graag. Omdat ik het denk ik nodig heb, zeker in deze stress volle feestdagen tijd, waarin ik iedereen probeer te plezieren en er zelf volledig bij inschiet. Een goede stok achter de deur. Dan beloof ik de tijd te nemen het te lezen zodra de kinderen op bed liggen 😉

 • Reageer Chantal 27 november 2019 at 14:14

  Suuuuuper graag ‘Die andere moeders doen ook maar wat’. Mijn zus is net 4 maanden moeder, en ik wordt binnen nu en twee weken voor de eerste keer moeder. Leuk als we deze samen kunnen lezen!

 • Reageer Brandon 27 november 2019 at 14:15

  Super leuk zeg!

 • Reageer Lilian Wapperom-Declercq 27 november 2019 at 14:22

  Wauw superleuk! Ik doe graag mee voor Relax mama…dat is namelijk het codewoord wat ik met mijn dochter heb afgesproken dat zij moet zeggen als ze merkt dat ik gestresst aan het doen ben. Ben erg benieuwd naar het boek

 • Reageer RELAX MAMA SINTER-WINACTIE 2! - Club van relaxte moeders 27 november 2019 at 14:56

  […] wel een relaxt cadeautje verdienen mag ik deze week maar liefst 50 (!) boeken weggeven. In het blog van gisteren maakte je kans op het boek Relax Mama! of het columnboek Die andere moeders doen ook maar wat. […]

 • Reageer Vicky 27 november 2019 at 16:05

  Graag zou ik ‘die andere moeders doen ook maar wat’ willen winnen. Voor mijn beste vriendin die nu voor het eerst in verwachting is. Relaxt is ze gelukkig al en ik hoop dat ze dat ook blijft. Dus ze lijkt me heel geschikt als nieuw lid van ‘de club van relaxte moeders’! 🙂

 • Reageer Lindy 27 november 2019 at 16:09

  Ik zou club van relaxte moeders graag winnen om hem vervolgens op de
  Boardroom tafel te leggen binnen het bedrijf waar ik werk. Zou graag het boek gebruiken om de heren wakker te schudden hoe knap het is dat de dames om hun heen naast een intensieve baan nog 100 andere balen hoog houden. En dat zonder te klagen.

 • Reageer Marloes 27 november 2019 at 16:18

  Beide boeken lijken mij geweldig om te lezen en vooral herkenning te vinden en/of tips. Net moeder geworden van de derde spruit en van de week weer starten met werken!

 • Reageer Corrin 27 november 2019 at 16:21

  Hahaha, ik zou voor jou de relax mama kaarten wel willen winnen. Want je bent zo relaxte dat boven aan de tekst nog vandaag de boeken te winnen zijn. Maar het vandaag toch echt al woensdag is.
  Dus ik zou jou dan een kaart toesturen…..
  En de rest van de kaarten zou ik willen sturen aan mijn vriendinnen, die ‘t ook vaak verdomde lastig hebben. Maar het niet altijd zeggen.

 • Reageer Claudia van der Roest 27 november 2019 at 16:57

  Ohhh…ja…..
  Relax mama…
  Dat zou zo wat voor mij zijn loop al 5 jaar achter de feiten aan!
  Net als vandaag op het laatste moment nog even meedoen …heb echt ontspsnning, tips en vooral veel positieve energie nodig.

 • Reageer Laska 27 november 2019 at 17:11

  O zin in. “Die andere moeders doen ook maar wat” lijkt me heerlijk voor mezelf. Ff relativeren op zn tijd.

 • Reageer Janneke 27 november 2019 at 17:14

  Ohhh het kaartenhoekje lijkt mij een super leuk kado! In deze drukke tijden kan elke mama wel een oppertje gebruiken

 • Reageer Jennifer 27 november 2019 at 17:24

  Relax mama!! Ik vind mezelf best relaxed (en dat met 5 kids en alleen stand…). Maar om één van mijn vriendinnen even een hart onder de riem te steken. Leuk cadeautje deze tijd van het jaar!

 • Reageer Femke Jilleba 27 november 2019 at 18:20

  Ik zou graag het boek “die andere moeders doen ook maar wat” willen winnen. Het lijkt me geweldig om te lezen wat wij moeders allemaal voor bloopers maken….

 • Reageer Alida 27 november 2019 at 19:18

  Maakt mij eigenlijk niet uit welk boek… ben heel benieuwd naar beide… volg de club nu al enige tijd via Social media en vind het zo heerlijk herkenbaar….

 • Reageer Moniek 27 november 2019 at 19:48

  Ik ken gelukkig al heel wat mama’s die ook maar wat doen, zo helpen we elkaar. Maar een relaxte mama blijven valt niet mee met 4 kids, waarvan 2 peuters van 2.5jaar, een man die de halve week van huis is en 3 jaar slaaptekort, dus ik ding graag mee naar jullie leuke boek.

 • Reageer Manon 27 november 2019 at 20:31

  Graag zou ik die andere moeders doen ook maar wat winnen. Relax mama heb ik al en vond ik echt een topboek!!

 • Reageer Tara 27 november 2019 at 21:05

  Graag de Relax mama. Ik heb voorgeschreven gekregen dat ik meer voor mezelf moet doen, dus hopelijk brengt dit boek me op de goede weg.

 • Reageer daphne 27 november 2019 at 21:06

  Hoi hoi! Ik, mama van 3, wil heel graag mijn buurvrouw Relax Mama cadeau doen, zijns zwanger van de eerste. Ik zie in sommige dingen mezelf toen ik zwanger was van de eerste en gun haar een beetje Relax mama wijsheid want ze doet het super goed zoals ze het doet, daar hoeft ze zich geen zorgen om te maken. Relax mama was overigens mijn eerste boek wat wèl uit te lezen is als je net een kleine hebt 😉

 • Reageer Laura 27 november 2019 at 21:17

  Ik word in januari voor het eerst moeder, en ‘die andere moeders doen ook maar wat’ lijkt me heel geschikt om te lezen als nieuwbakken mama 🙂

 • Reageer Marja 27 november 2019 at 21:25

  Die andere moeders doen ook maar wat voor mijn dochter die onlangs bevallen is

 • Reageer Malou 27 november 2019 at 21:26

  Die andere moeders doen ook maar wat. Lijkt mij geweldig om te lezen op de bank, onder mijn dekentje en de kids op bed 😉

 • Reageer Jolijn Bootsman 27 november 2019 at 21:27

  Ik doe graag mee voor : ‘Die andere moeders doen ook maar wat’. Met 3 jonge kinderen hebben we een huishouden van Jan Steen. Ongetwijfeld zijn we niet de enige.. Altijd fijn om te weten/te lezen dat je niet de enigste bent die ook zomaar wat doet.

 • Reageer Jisca 27 november 2019 at 21:33

  Die andere moeders doen ook maar wat, lijkt me super leuk!

 • Reageer Saskia Manenschijn 27 november 2019 at 21:44

  Ik word blij van beide titels. Ze toveren allebei een glimlach van nieuwsgierigheid op mijn gezicht. Verras me maar….

 • Reageer Joyce 28 november 2019 at 00:12

  Die andere moeders doen ook maar wat 🤣👍 geniaal boek lijkt het mij om even te lezen dat je niet alleen bent met opvoedproblemen en kinderdilemma’s en gewoon even erom kan lachen🙈

 • Reageer Gwenda van Aalst 28 november 2019 at 06:34

  Ik doe graag mee voor het Relax Mama boek en die gun ik dan mezelf. Omdat ik altijd vooral met en voor andere bezig ben en daardoor vooral mezelf voorbij loop. Na nu een 8 weekse training Mindfullnes (soms moet het even compleet mis gaan om vervolgens weer relaced te zijn) te hebben gevolgd heb ik geleerd om toch ook vooral lief te zijn voor mezelf, en dat ik best mezelf ook af en toe op de 1e plaats mag zetten.
  Top actie! Ik kijk overigens ook uit naar je nieuwe Sinterklaas gedicbt 😉

 • Reageer Esther 28 november 2019 at 07:30

  Wow! Wat leuk! Met een man die een aantal weken vloeibaar moet eten… en een kind die naar eigen zeggen echt dood gaat als hij zijn lievelingseten pasta pesto niet krijgt…😂🤔 kan ik wel wat keukenassistentie en relaxen in de keuken gebruiken!! Fijne gedachte: relax mama in de keuken 🤗

 • Reageer Elske 28 november 2019 at 11:00

  Relax mama lijkt me heeeel fijn nu!

 • Reageer RELAX MAMA SINTER-WINACTIE 3! Het kookboek! - Club van relaxte moeders 28 november 2019 at 12:10

  […] de Relax Mama cadeautjes! Ik mag deze week maar liefst 50 (!) boeken weggeven. Kijk in het blog van gisteren of die van eergisteren als je nog kans wilt maken op het boek Relax Mama!  het columnboek Die […]

 • Reageer Sabina van Kralingen 28 november 2019 at 12:26

  Relax mama in de keuken
  Kan ik die mooi aan mijn zoon geven, die heel graag kookt en zo mama een relax moment geeft!

 • Reageer Marianne 28 november 2019 at 12:35

  Relax mama. De afgelopen jaren heb ik al heel wat geleerd over loslaten en relativeren, maar ik kan nog altijd wel wat tips gebruiken, want het blijft ee valkuil.

 • Reageer Astrid Diemel 28 november 2019 at 12:46

  Ik zou heel graag die andere moeders doen ook maar wat willen winnen. Ik heb laatst een zwangere vriendin het Relax mama boek gegeven – als voorbereiding 🙂 maar wel stiekem zelf eerst even gelezen 😉
  Als ik deze win krijgt zij m zodra de baby is geboren – heb ik nog even tijd om m zelf te lezen 😆

 • Reageer Elles Kramer 28 november 2019 at 13:18

  Relax mama in de keuken, fijne recepten die zelfs ik kan maken 😉 komen goed van pas in ons drukke huishouden!
  Wat leuk een winactie!

 • Reageer Esseline Ernst 28 november 2019 at 13:22

  Ik zou graag meeloten voor mijn vriendin.
  Hopelijk helpt het haar wat relaxer te worden in de keuken. En lekkerder te koken voor haar kids.
  En hopelijk helpt het haar vriend ook wat vaker te koken. Zodat zij lekker op de bank kan hangen terwijl hij kookt voor het gezin.

 • Reageer Annemarie Schrama 28 november 2019 at 13:35

  Oeh, doe mij maar relax mama kookboek!
  Had laatst gedreigd dat ik niet meer zou koken voor de kinderen. Dreigement uitgevoerd. Verbaasd dat ze waren toen ze thuis kwamen en er maar 2 borden stonden voor papa en mama. ( later nog wel spaghettie opgewarmd hoor;))

  Elke dag 1 blik op het bord en dan komt het: mijn buik zit vol….dat lust ik niet…die hoef ik niet…
  Wordt er niet gezelliger op 😉
  Daarnaast ben ik gastouder dus de recepten moeten snel en goed zijn…want inderdaad moet ik nog zorgen tussendoor 🙂
  Het kookboek komt erg goed van pas hier!

 • Reageer Wai 28 november 2019 at 13:54

  Ik zal graag mee willen loten voor het Relax mama in de keuken boek. Soms weet ik niet meer wat ik moet koken. Maar met het boek kan ik met mijn zoontje samen nieuwe recepten uitproberen.

 • Reageer Laurie 28 november 2019 at 14:15

  Oooh wat een leuke actie!! Ik zou blij zijn met alles maar relax mamma in de Keuken lijkt me toch wel echt heel erg leuk en handig 😅🤗

 • Reageer Linda 28 november 2019 at 15:39

  Ik ga voor Relax Mama in de Keuken. Lees jouw wekelijkse blog, maar in een mooi boek is het nog leuker! De Tomatensoep is favoriet! En de derde is onderweg = nog meer smaken dus nog meer exporten komen van pas!

 • Reageer Viola 28 november 2019 at 18:01

  Dat boek “relax mama” ligt serieus al heel lang in mijn winkelmandje bij bol. Maar nog steeds niet gekocht…
  Naast werken ben ik een 4-jarige deeltijd HBO opleiding begonnen met ook nog stage dus ik denk dat de titel wel voor zich spreekt dat ik m kan gebruiken 😉

 • Reageer Vanessa Raffaela 28 november 2019 at 19:41

  Leuk! Ik ben vooral benieuwd naar De andere moeders doen ook maar wat.

 • Reageer Elvira Visser 28 november 2019 at 21:03

  Zou graag 1 van de twee boeken willen winnen, want met 1 zoon met autisme die met 7 jaar intensieve begeleiding nodig heeft en over een week een babytje erbij is mijn energie en positieviteit en relaxed heid ver te zoeken 😔. Superkado voor mezelf in december om te helpen relativeren en te blijven lachen.

 • Reageer Joanie Dijkman 28 november 2019 at 21:11

  Daar ging ik net weer. Totaal buiten adem en een paar minuten te laat kwamen we aan bij de scouting met een surprise waarvan de verf nog een klein beetje nat was. Terwijl mijn relaxte dochter die middag lekker met de iPad op de bank had gelegen was ik wanhopig bezig geweest om nog iets van dit zeer mislukte kunstwerk te maken. Het was uiteindelijk een prachtsurprise, eerlijk is eerlijk, maar het heeft me 10 jaar van mijn leven gekost.

  Ik kan dus eigenlijk alle boeken wel gebruiken om eens wat relaxter te worden maar in bad met ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ zou me misschien het vertrouwen teruggeven dat ik echt niet de enige ben die zo heeft gezwoegd de afgelopen week.

  In ieder geval zou het me de kracht geven om dit weekend met dochterlief te beginnen aan surprise nummer 2 voor op school. Het angstzweet breekt me al voorzichtig uit!

 • Reageer Sandra Bakker 29 november 2019 at 21:46

  Yes, Relax mama in de keuken lijkt me super! Ik heb al jaren de agenda, die is ook top!

 • Reageer Jeannie 30 november 2019 at 15:45

  Die andere moeders doen ook maar wat, dat is een boek dat bij me past. Hopelijk leer ik het dan allemaal wat te relativeren.

 • Reageer Mandy Tamerus 1 december 2019 at 18:38

  Die andere moeders doen ook maar wat zou ik graag winnen om kado te doen aan de superjuf van mijn ouders dochter. Zij is ondertussen 10 en ik weet nog goed hoeveel ik eraan gehad heb deze koloms te lezen. Dat gun ik haar ook!!

 • Laat je reactie achter