Kook

Relax mama weekmenu ottolenghi

Mijn lieve kantoorgenoot Saskia maakte al eerder een weekmenu voor ons. Sas werkt als freelancer voor verschillende uitgeverijen en afgelopen maand heeft ze hard gewerkt aan het auteursbezoek van Yotam Ottolenghi en Noor Murad voor hun nieuwe boek Ottolenghi Test Kitchen: Extra Lekker (OTK). En met dat boek op ons kantoor, kon het natuurlijk niet uitblijven dat er ook een OTK weekmenu zou volgen!

Saskia: ‘In de week voor hun komst had ik al aardig wat gekookt uit het nieuwe kookboek. En dat vond mijn familie helemaal niet erg. Iedereen denkt misschien, oh jee Ottolenghi, veel ingrediënten en veel werk, maar met Simpel heeft hij al bewezen dat je echt simpel kunt koken met Ottolenghi. En voor de OTK-serie gaat dat al helemaal op. Vooral de eenpansgerechten zijn ideaal.

Maandag: Droompasta en bonen met halloumi en rucolapesto

We beginnen de week met onze nieuwe favoriet, deze pasta pesto. Het raspen van halloumi, wat een uitvinding! Normaal vind ik het net een spons, nu geeft het dat extra lekkere aan het gerecht. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Eenpansgerecht van kikkererwten met wortel, dadels en gemarineerde feta

Laat je bij dit gerecht niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten. Het makkelijke is dat je bij dit gerecht alles in één pan gooit en vervolgens de oven het werk laat doen. Heerlijk op thuiswerk-dagen of je vrije dag! Je vindt het recept hier.

Woensdag: Parmigiana-taart met tomatensaus

Tijdens de promotietour was ik samen met Yotam en Noor bij Koffietijd. Daar maakten ze deze Parmigiana-taart. Ik heb hem zelf nog niet gemaakt, maar hij staat zeker op mijn lijstje!

Donderdag: Aardappelplaattaart met salsa verde

Deze hartige taart moet je zéker eens proberen. Foodblogger Susan Aretz maakte hem ook al, zei zegt: super makkelijk om te maken en mega lekker’. Je vindt het recept hier op haar site.

Vrijdag: Gebakken polenta met feta, bechamel en za’atar-tomaten

Omdat het vrijdagavond pizza-avond is doen we hier een Ottolenghi-variant! Kijk dan hoe lekker dit er uit ziet! Ik heb hem geproefd tijdens een speciale Ottolenghi-avond in het Delamar-theater en hij is net zo lekker als hij er uit ziet. Je vindt het recept hier.

Zaterdag/zondag of kersttoetje: Meringuerol

Als extraatje voor dit weekend, óf als inspiratie voor een Kerst-toetje deel ik graag deze meringuerol met jullie. Neem er even de tijd voor en je hebt toch wat lekkers! Kijk hier voor het hele recept.


OTK 2 – Ottolenghi Test Kitchen – Extra lekker

Deze recepten komen uit het tweede Test Kitchen boek van Ottolenghi. In dit boek laat de Ottolenghi Test Kitchen zien hoe je op eenvoudige maar indrukwekkende wijze smaakvolle, doordeweekse gerechten iets ‘extra’s’ kunt geven.
Denk aan een harissaboter die je geroosterde champignons, gestoomde groenten of gepofte aardappels extra verrukkelijk maken. Of een tamarindedressing op gebakken kurkumaeieren die ook heerlijk is over een perfect gebakken biefstuk. Maar ook desserts die je kunt perfectioneren en vervolgens kunt aanpassen aan je favoriete smaakcombinaties, zoals een basismousse omgevormd tot koffiemousse met tahini-fudge. Het boek is onder andere hier verkrijgbaar en kost € 26,99

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter