Kook

Relax Mama Weekmenu: nog wat succesnummers!

Wat fijn dat ik nog kan teruggrijpen op jullie uitgebreide lijst met succesnummers van oktober. Kortom, ook deze week weer een weekmenu met een beetje van mezelf en een beetje van jullie!

Maandag: jachtschotel en bloemkool (vlees)

“Ik zit vol, maar eigenlijk wil ik nog wel wat.” Als je dochter dat zegt, dan moet het wel een succesnummer zijn toch? Dit ging over de jachtschotel uit het leuke kookboek Power to the Pieper. Ik maakte het al in weekmenu 42, daar vind je ook het recept. Wij eten er gekookte bloemkool bij.

Dinsdag: Pastasalade zalm en tomaatjes -écht snel en makkelijk! (vis)

De vis van de week is gerookte zalm. Ik ga dinsdag dit snelle, makkelijke én superlekkere succesrecept van Susan Aretz van Smulpaapje weer eens maken. Ideaal voor de dag waarop we allebei druk zijn. Je kunt deze pastasalade warm, koud of lauw eten, aldus Susan van Smulpaapje. Zij geeft hem overigens ook vaak als lunch mee aan haar dochter. Je vindt het recept hier.

Woensdag: Pompoen-wortelsoepsoep (vega)

Pompoensoep is bij meerdere van jullie een favoriet gerecht. Paula gebruikt dit recept van Chicks love Food waar ook nog wortel doorheen gaat. Dat lijkt mij ook wel wat!

Donderdag: pilav met rijst (kip!)

Simone bracht mij op het idee om weer eens pilav te maken. Dat is een gerecht dat ik al zeker 15 jaar niet meer heb gemaakt, maar waar ik vroeger gek op was. Ik denk dat ik het recept nog wel uit mijn hoofd weet, maar voor de zekerheid ben ik toch even gaan Googelen. Ik kwam op deze van Lekker eten met Linda uit. Die lijkt wel erg op hoe ik hem vroeger maakte. Alleen de courgette gebruikte ik nooit. Ik ben heel benieuwd hoe mijn kinderen dit gaan vinden.

Vrijdag: Kaasfondue met champignons (vega)

Ik hoef vrijdag niet te koken want ik ga het hele weekend weg voor een héle toffe persreis (waarover later meer). Maar omdat ik zelf afgelopen weekend met veel plezier weer eens kasfondue heb gegeten, zet ik deze ter inspiratie op het weekmenu. Ik bak meestal eerst wat champignons (in stukjes), die we daarna door de kaasfondue doen. En voor de kaasfondue zelf gebruik ik meestal gewoon een pak uit de supermarkt, want die vind ik eigenlijk hartstikke lekker. Bij de kaasfondue brood om mee te dippen, wat gekookte broccoli en wat rauwkost die er in kan.

Fijne week allemaal!

  • Benieuwd naar mijn andere budgetmenu’s? Die vind je hier.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter