Kook

Relax Mama weekmenu: net even anders!

Hier is weer een die andere moeders doen ook maar wat-weekmenu! Oftewel een weekmenu van een van de andere 142.900 moeders die de club volgen. Ik ben blij dat Freya deze week aanbood het weekmenu te maken, omdat ik komende week drie avonden op pad ben voor Relax Mama workshops in Dordrecht, Joure en Den Haag (daarover hier meer info). Freya is moeder van twee drukke jongens van 5 en 1,5 jaar oud en ze doet niet helemaal ‘maar wat’, want ze is zo gek op eten (maken) en dat ze sinds kort haar eigen site hierover heeft. Zie onderaan het weekmenu meer hierover!

Maandag: Oosterse wraps met kip, mais en komkommer

Freya: “Na een ‘slecht’ weekend vol met kinderfeestjes dacht ik: laten we de week goed beginnen met veel verstopte groente in het gerecht!  Deze wraps zijn het resultaat en de kip met de mayosaus is overheerlijk!”

Dinsdag: Gehaktballetjes met rijst, oosterse groentes en satésaus

Freya: “Gehaktballetjes met satesaus zijn fantastisch, doe er wat rijst en groente bij en je hebt een geniale avondmaaltijd. Ik heb de satesaus zelf gemaakt, en ik garandeer je: Makkelijker dan uit een pot! (en 10 keer lekkerder! Je vindt mijn recept hier.”

Woensdag: Noodlesoup met omeletreepjes en krokante spek

De jongens van Freya zijn niet gek op brood, maar wel op noodles. Zij eten ze dan ook minimaal één keer in de week in alle soorten en maten. Als je de spek weglaat, kan je binnen 15 minuten deze soep op tafel hebben. Maar de krokante spekjes geven net iets extra’s, aldus Freya. Hier staat het recept.

Donderdag:  Spaghetti met krokante kabeljauw en spinazie

Vissticks zijn de number one favorite Freya’s kinderen, dus bedacht ze, ze ook eens zelf te maken. Het bleek supermakkelijk, helemaal in combinatie met de spaghetti en pesto. Klik hier voor het recept.

Vrijdag: Krokante geitenkaasballetjes met aardappels uit de oven en groente

Freddy: “Aardappelen, groente en (geen) vlees, dat moest zeker op het menu. Deze geitenkaasballetjes zijn binnen een paar minuten klaar en echt goddelijk!”

Meer recepten zien van Freya?

Freya: “Sinds kort heb ik de grote stap genomen om voor mijzelf te beginnen als receptontwikkelaar onder de naam Froodyz. Ik schrijf makkelijke recepten voor gezinnen (snufje gezond), die je in een handomdraai op tafel zet en waar de kinderen (vaak 😉) goed van eten. Trots ben ik dan ook dat ik het weekmenu van de Club van Relaxte Moeders deze week mocht invullen! Wil je op hoogte blijven van mijn recepten? Volg mij dan op www.facebook.com/froodyz!”

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer In de mailbox: noodkreet - Club van relaxte moeders 16 december 2019 at 17:20

    […] Davi (6) en Marley (2). Gek op eten, koken en recepten ontwikkelen. Ze maakte vorig jaar een keer dit weekmenu voor […]

  • Laat je reactie achter