Kook

Relax Mama Weekmenu: makkelijk en goed

We zitten nog helemaal in de vakantiesfeer. Dat betekent dat we de ene keer uitpakken met eten en de andere keer voor lekker makkelijk gaan. Een regenachtige vrije dag is een ideaal moment om dat ene kookproject eens aan te gaan: zelf pasta maken of satésaus from scratch. Maar een dag vol regen is ook een goed moment om alle kussens en kleedjes uit het hele huis te verzamelen en met elkaar film te kijken en vooral niet te ingewikkeld te doen. Het is maar net waar je zin in hebt.

Maandag: pasta arrabbiata

Deze pasta met tonijn, tomaat en rode pesto heb ik eens ontdekt door te zoeken op ‘pasta’, ‘makkelijk’ en ‘snel’. Daar kun je gerust de zoektermen ‘heerlijk’ en ‘magiknogeenbeetje’ aan toevoegen, want we zijn er allemaal gek op. Vooruit, mijn dochter pulkt de olijven eruit en een beetje pittig is-ie wel, maar dit is één van onze favoriete recepten. We maken ‘m overigens met gewone pasta.

Dinsdag: nasi met saté

Het leuke aan nasi is dat je het zo uitgebreid of simpel kunt maken als je wilt. Met kruidenmix of zelf goochelen met kruiden, met een gebakken eitje, augurkjes en atjar tjampoer, met kant-en-klare kip of zelf marineren, enzovoort. Ik ben een groot satésausliefhebber en je kunt die makkelijk zelf maken met wat pindakaas, water (of kokosmelk), ketjap, knoflook en sambal. Nu al zin in.

Woensdag: kapsalon

De kapsalon ontstond in 2003 in Rotterdam toen de eigenaar van een kapsalon bij een shoarmazaak een schotel liet samenstellen met alles wat hij lekker vond: patat, shoarma en gesmolten kaas. Wij eten ‘m met vegetarische shoarma, die is erg lekker. Komkommer, sla, tomaat en een gesnipperd uitje erbij en natuurlijk knoflooksaus en mayonaise. Lekkerrr!

Donderdag: schotel met sperziebonen

Mijn schoonvader heeft een moestuin. Lieve en Pepijn zijn er vaak geweest en ik vind het mooi om ze mee te geven dat aardbeien niet in een bakje aan de plant zitten. Deze week kreeg ik een enorme zak sperziebonen van ‘m. En zulke mooie! Ik maak er deze schotel van met aardappelen, tomaat, aubergine en groene pepers. Lekker veel groenten. In plaats van de soepballetjes bak ik er vegetarische balletjes bij. Het is een flinke pan, maar met een beetje brood erbij is het ook nog een heerlijke lunch voor de volgende dag.

Vrijdag: flammkuchen

Op vakantie hebben we geluncht bij een cafeetje waar ze allerlei verschillende flammkuchen hadden. Ze roken zo heerlijk als de serveerster ermee langskwam! In Relax Mama in de keuken staat deze variant met spek en ui, maar ik ga er denk ik één maken met zalm, rode ui en rucola. Of met brie, honing en walnoten. Of met pesto, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas. Of we doen ze lekker allemaal. Mmm!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter