Kook

Relax Mama weekmenu 112 met de Fantastic Moms!

Ik heb behoorlijk veel lol in het maken van de weekmenu’s, maar soms is het ook wel fijn om een weekje over te slaan en me te laten inspireren door andermans weekmenu’s. Deze week geef ik het stokje aan Jessica en Martine van het blog de Fantastic Moms

“Wat een eer om een keer ons weekmenu te mogen delen! Een kleine disclaimer, verwacht van ons geen culinaire hoogstandjes. Wij zijn koninginnen van de bank, niet van de keuken. Neemt niet weg dat we best van lekker eten houden en daarom onze favorieten met jullie delen.”

Maandag: Penne met groene groente, varkensfiletlapjes en tonijn (Jessica)

Met mijn kinderen is de truc om iets te koken wat iedereen eet. Let wel, onze dochter eet zeker niet alles. Of nou ja, bijna niks. Maar ik wil dus een gerecht eten waarbij je bepaalde ingrediënten apart kan houden. Een zo’n favoriet is deze pasta van Allerhande. Voor de kleuter wat vlees, droge pasta (yum…) en snijbonen, voor onszelf uitgebreid met tonijnsaus, spinazie en kappertjes.

Dinsdag – Krieltjessalade (Martine)

Tijd voor de krieltjessalade! Snel klaar is voor ons een must op dinsdag en dan is de krieltjessalade altijd lekker. En de kinderen hier lusten het allemaal! Je vindt ons recept hier

Woensdag – Quesadillas met zwarte-bonensalsa (uit Relax Mama in de keuken) (Jessica)

Op woensdagmiddag lunchen wij knakworstjes. Dit is een traditie in onze familie en ik zet dat maar al te graag door. In de avond wil ik een wat lichtere maaltijd, dus tijd voor queasadillas (uit Elsbeths kookboek)! Aangezien mijn kleuter uit de salsa alleen de paprika blieft, doe ik er altijd een extra rode paprika door.

Donderdag: Paniekdag (Martine)

Aangezien de husband (aka le chef de maison ?) regelmatig laat thuis is op donderdag, is dit mijn paniekdag. Je weet wel: zo’n dag waarop je je afvraagt waarom je zulke helse kinderen hebt om je vervolgens te realiseren dat het 18:00 uur is…. Dit was afgelopen week mijn lifesaver. Een eitje met losgebakken gehakt. Wij zitten in een ‘Ahhhh mama, dode diertjes’-fase, dus dit is de vegetarische variant. Ik heb het opgebakken in sojasaus met champignons en rode uien. Breekbrood en wat knabbelgroente erbij en verrek, iedereen vond het lekker! #proudmama

Vrijdag: Patat Vrijdag (Jessica)

Sorry, geen recept. Op vrijdag is het hier patat vrijdag (of friet Friday voor #teamfriet). Bakken we zelf in de airfryer. (Tip trouwens voor wie wel eens iets anders wil snacken, de ovenhapjes van de Aldi! Ik eet gerust een doos leeg als niemand mij tegen komt houden).

BONUS! Zaterdag – Wraps (Martine)

Om elke dag iets op tafel te zetten wat alledrie mijn dochters lusten is onmogelijk een uitdaging. Daarom zijn wij dol op wraps, omdat je zo lekker kunt variëren met de vulling. Als basis nemen we meestal pesto of roomkaas en buffelmozerella (jup, dat is duurder dan die stuiterballen van €0,50 maar trust me it’s worth it!). Vervolgens kun je los gaan met de vulling. Ik zet altijd gewoon allemaal schaaltjes op tafel en mixen en matchen maar.  Denk aan gerookte kip, komkommer, tomaat, uitjes, paprika, zalm, Parmezaanse kaas, tonijn, mais, augurk, olijven, en… en…  nu stop ik want ik krijg trek..

BONUS! Zondag – Kippensoep (Martine)

In het weekend gaan we eigenlijk bijna altijd wel een keer voor een soepje. De meiden krijgen ongemerkt een bak groente binnen, je kan er de volgende dag mee lunchen en er hangt een heerlijke geur door het hele huis. Echt, mijn inner Martha Stewart wordt gek!

Deze kippensoep maakte ik jaren geleden voor het eerst en is nog steeds een succesnummer. Niet de knoflook vergeten he.. ?

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter