De laatste week van het jaar geef ik het weekmenu-stokje aan Brenda. Brenda is moeder van Fem (6 jaar) en Jill (3 jaar) en foodblogger. Een paar weken geleden stuurde ze me haar Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2022 toe. Een kalender met 250 verse maaltijden die binnen 30 minuten op tafel staan. Volop inspiratie voor onze weekmenu’s dus! Veel van haar recepten vind je ook online op haar site Brenda Kookt. En voor dit weekmenu deelt ze vijf recepten uit haar verschillende kalenders.
Brenda: “Ik ben een bezige bij die graag met meerdere projecten tegelijk bezig is. Ik houd ervan om zelf vers te koken, maar het moet niet te ingewikkeld zijn. Ik ben daardoor inmiddels gespecialiseerd in het ontwikkelen van makkelijke maaltijden: toegankelijke recepten met een korte ingrediëntenlijst die binnen 30 minuten op tafel staan. De gerechten uit dit weekmenu zijn allemaal afkomstig uit één van mijn Makkelijke Maaltijden Scheurkalenders. Op dit moment is de 2022 editie verkrijgbaar. De scheurkalender die ervoor zorgt dat je in 2022 vers en gevarieerd eet.”
Maandag: Snelle goulash van biefstuk
Goulash met een twist. Sneller, zonder riblappen maar minstens net zo lekker!
In mijn Makkelijke maaltijden scheurkalender ga ik voor snelle recepten, daarom vind je geen traditionele stoofschotels zoals goulash in de kalender. De bereiding hiervan duurt te lang. Door de riblappen te vervangen door biefstukreepjes kun je een hele snelle (en lekkere) versie van goulash maken.
Om de lekkere goulash-saus te maken gebruik ik paprikapoeder met komijnzaad, knoflook, ui, passata en balsamicoazijn. Dit maakt samen een lekker sausje waar we de paprikareepjes en biefstukreepjes mee mengen. Serveer de snelle goulash met biefstuk met gekookte rijst of aardappelen. Je vindt het recept ook hier.
Dinsdag: Kip-pesto wraptaart
Kip-pesto, het is een klassieke combinatie. Ik houd ervan! In dit recept heb ik het verwerkt in een wraptaart. Een hartige taart gemaakt van wraps. De wraptaart bouw ik op uit wraps met daartussen en vulling van pesto met kip, paprika en tomaat met geraspte kaas. Om ervoor te zorgen dat de kip-pesto wraptaart zijn vorm behoudt kun je de taart het beste in opbouwen in een springvorm.
De kip-pesto wraptaart kun je koud eten, maar ik vind het lekkerder om hem even in de oven te verwarmen. Hierdoor smelt de kaas en is de wraptaart meer een geheel. Je vindt mijn hele recept hier.
Woensdag: Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami
Deze Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami is bij ons thuis een hit. Italiaans met een twist, zonder pasta maar met aardappeltjes. De borden van de kids gaan altijd leeg als deze schotel op tafel staat.
De basis van de schotel zijn aardappeltjes, met een tomatensaus. De saus is rijk gevuld met paprika, courgette en (heel verrassend) tomaten. De kruidige salami zorgt voor extra pit. Mozzarella brengt alles bij elkaar en verse basilicum zorgt voor de finishing touch.
Tip: ook handig om de ovenschotel eerder te maken zodat je hem voor het eten alleen nog de oven in hoeft te schuiven.
Donderdag: Bami met broccoli
Bami met broccoli, dat is bij ons thuis een favorietje. Mijn meiden smullen hier namelijk ook allebei van. Voor hen serveer ik het met minder saus.De maaltijd bevat weinig ingrediënten, heeft een korte bereidingstijd en veel smaak. Ideaal dus, wat wil je nog meer?
Volgens het recept dat op de website staat gebruiken we varkenshaaspuntjes. Dit kun je vervangen door blokjes kip, maar ook door blokjes zalm als je trek hebt in een gerecht met vis. Zo kun je met deze maaltijd lekker freestylen en het aanpassen naar je smaak.
Vrijdag: Griekse pita’s met paprika
Op vrijdag is het oud & nieuw! Tijd voor een snack-maaltijd! Dat lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn bewijst deze maaltijd. Griekse pita’s met paprika. Deze pita’s zijn het ideale avondmaaltje: snel om te maken en boordevol groenten.
Het is een vegetarisch gerecht, en dankzij de grote stukken champignons en paprika die je aanbakt met wat oregano mis je het vlees in de pita’s helemaal niet. De Griekse pita’s serveren we met een lekkere (en snel te maken) fetadip.
Fijne jaarwisseling lieve mensen!
Smaken deze recepten van Brenda naar meer? Volg haar dan op haar instagram-account @Brendakookt. Of koop haar leuke scheurkalender voor €18,90. Die koop je onder andere hier.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Geen reacties