Kook

Relax Mama weekmenu: lekker & gevarieerd

Ieder laatste week van de maand maakt Willemijn een weekmenu voor ons (en voor haar eigen ‘mannengezin’).

Ik had deze maand weinig inspiratie voor een thema maar heb wél weer ontzettend lekker gegeten en leuke recepten voor jullie verzameld. Hoop dat dit gevarieerde menu weer bij jullie in de smaak valt!

Maandag: pasta met citroenkip van Koken met Karin

We beginnen de week lekker simpel. Graag groente erbij? Maak er een lekkere salade bij of kook wat broccoliroosjes. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: auberginecurry van Emma de Thouars

Late to the party, maar sinds ik het kookboek Amazing Asia kreeg, schotel ik mijn drie mannen het ene na het andere zalige Aziatische gerecht voor. Daar zijn drie van de vier gezinsleden blij mee: de zesjarige vindt dingen al gauw te pittig. Zijn broer van acht schoof onlangs zo een gloeiend hete mapo tofu naar binnen en vroeg met volle mond: ‘Mag ik nog wat?’ Duidelijk mijn genen, dat kind. Deze Indiase curry van Emma is daarentegen helemaal niet zo pittig en werd dus goedgekeurd door het hele panel. Niet Indiaas, wel lekker fris: een schaaltje zoetzure komkommer erbij.

Woensdag: Harise – griesmeeltaart met amandel en sinaasappel

Het is nog vakantie komende week, dus misschien ben je komende woensdag wel met je kinderen thuis. Een uitgelezen moment om samen de keuken in te duiken en iets lekkers te bakken. Deze griesmeeltaart uit het boek Haniyé van Smuni, de moeder van Matay de Mayee bijvoorbeeld. Je vindt het recept hier, op de site van Foodies.

Donderdag: teriyakiballetjes met broccoli – Uit Paulines keuken

Gehaktballetjes en broccoli, maar dan uit de oven. Een makkelijk te bereiden crowdpleaser die bij iedereen (garanties tot aan de deur!) in de smaak zal vallen. Het recept is van Pauline en je vindt het hier.

Vrijdag: knapperige kaaskrieltjes – Eefsfood

Niet voor niets gaan deze krieltjes met kaas momenteel viral op Tiktok. Oef, wat is dit een schandalig lekker recept om het weekend mee in te luiden! Kook of roerbak er nog wat groente bij en je hebt een volledige maaltijd. Check hier een reel van Eefsfood!

Zaterdag: big-mac-wrap

Omdat Elsbeth zo enthousiast over dit recept was, besloot ik het mijn kroost ook eens voor te zetten. En wat denken jullie? Instant hit. Beschouw de herhaling van dit recept in mijn weekmenu maar als een dringende oproep om deze big-mac-wraps ook te maken. Trust me, dit wil je.

Zondag: genezende groentesoep – Esther Erwteman

Zomer, herfst, winter, lente: ik hou van soep en een goed gevulde groentesoep gaat er altijd in. Dit fantastische recept is van de Joodse Esther Erwteman die al bijna zeven jaar een bruisende kookstudio bestiert in de Amsterdamse pijp. Haar Joodse peniciline is verwarmend en smaakvol en de matzeballen mogen er eigenlijk niet in ontbreken.

  • Benieuwd naar andere weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost €12,50.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter