Kook

Relax Mama weekmenu: vijf dagen inspiratie!

Het is weer gelukt hoor, een nieuwe week met lekkere gerechten. Zoek je snel en makkelijk? Neem dan vooral de pasta van woensdag. Vertrouwd, klassiek en makkelijk? Wat dacht je van spinazie en vissticks? Maar mijn echte favorieten van deze week zijn de couscous van maandag en de pannenkoeken met gegrilde groente van vrijdag. Nou ja… eigenlijk vind ik dit hele weekmenu een topper.

Maandag: Couscous met kip, kaneel en broccoli

Couscous! Dat hebben we al een tijd niet gegeten. Deze couscous met kip, kaneel en broccoli is één van mijn favoriete couscous-gerechten. Ik kreeg het jaren geleden van mijn vriendin Daphne. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: aardappels, spinazie & vissticks

Dinsdag is Keets rustdag, oftewel de enige dag dat ze niet skateboard. Op die dag is er tijd voor huiswerk, voor thuis eten en bijtanken. En ze heeft nu het plan opgevat om op dinsdag een beetje te leren koken. We beginnen simpel, met één van haar lievelingsmaaltijden. (En omdat we voor een succeservaring gaan gaan we voor diepvriesspinazie daar kan in ieder geval weinig mis mee gaan 😉

image
Woensdag: Pasta met gerookte zalm, doperwtjes, citroen

Een snel gerecht op woensdag. Deze pasta uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken is echt heel weinig werk (en lekker!). Je vindt het recept hier.

Donderdag: Tiroler gröstl & groene salade

Sinds Henno en Keet terug zijn uit Oostenrijk zijn ze gek op Tiroler Gröstl. Dus dat staat tegenwoordig ook hier op tafel! Een recept van Gröstl vind je bijvoorbeeld hier.

Vrijdag: Pannenkoeken met gegrilde groente

We eindigen de week met nog een gerecht uit Relax Mama in de Keuken: pannenkoeken met gegrilde groente (het perfecte vrimibo-voer). Oké, eerlijk is eerlijk, de kinderen gaan meestal voor de poedersuikervariant. Voor ons gooi ik een hele berg groente in de oven (200 graden), zoals paprika in repen, champignons, courgette in plakjes, rode ui, knoflook, en gehalveerde trostomaatjes (wel even besprenkelen met olie en wat zout en peper erover). Als de groente op de pannenkoek ligt, kruimel ik er nog wat geitenkaas overheen. Hmmm nu al zin in!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter