Kook

Ineke’s Relax Mama Weekmenu. Echt relaxt!

Deze week weer een weekmenu van een andere moeder! Ik ben komende week op wintersport met Family Jam dus ben heel blij dat Ineke een inkijkje in haar week wil geven. Ineke is getrouwd met Paul en moeder van drie kinderen: Olivier van 4, Lodewijk van 2,5 en Annelot van 7 maanden.

Ineke: “Vooral de oudste is niet echt een makkelijke eter en wil zelden iets nieuws proberen. Wij zijn niet zo van het pushen, dus soms eet hij niets, soms een paar hapjes en sommige succesrecepten wil hij elke dag wel. Omdat we allebei werken (Paul vier dagen en ik drie) maak ik altijd een weekmenu en doe ik op vrijdag de grote boodschappen. Op zaterdag ga ik altijd met mijn jongens naar de markt voor verse groenten en kip. Een leuk uitstapje, want bij elke kraam krijgen ze iets lekkers.

Maandag: stamppot boerenkool met spekjes

Op maandag eten we makkelijk, want Paul moet koken. Ik werk op maandag tot 18 uur, dus ik warm mijn portie op als ik om 19 uur thuis kom. Deze week eten we stamppot boerenkool. Kan nog net wat mij betreft, want ze verwachten slecht weer komende week en boerenkool doet het hier heel goed.

Qua recept is het heel makkelijk, aardappels koken, pot boerenkool erover en spekjes bakken. Alles door elkaar stampen en serveren. Voor Annelot maak ik de stamppot smeuïg met een beetje babymelk. Voor ons gewoon met halfvolle melk en roomboter.

Dinsdag: makkelijke lasagne

We maken lasagne met een zak fijngesneden Italiaanse groente, een blik tomatenblokjes en een pakje kookroom. Lasagnebladen ertussen en kaas erover heen en dan heb je een heerlijke lasagne. Soms serveer ik er nog wat sla en stokbrood bij. We eten lasagne altijd vegetarisch omdat we bewust niet elke dag vlees eten en lasagne wat mij betreft heel prima zonder vlees kan. Annelot krijgt een gepureerde portie.

Woensdag: roti met verspakket

Op woensdag komt mijn broer altijd eten. Voorheen aten we altijd nasi op woensdag, maar daar waren we een beetje op uitgekeken, dus nu eten we vaak roti. Gewoon zo’n verspakket van de Albert Heijn (je vindt dat recept hier). Ik doe er wat extra boontjes, paprika en krieltjes bij, want anders is het te weinig voor drie volwassenen en twee kinderen. De jongens stop ik van te voren al vol met wortel en komkommer, want die willen het rotimengsel meestal niet en eten alleen de wrap. Annelot krijgt vandaag een potje. Vindt ze lekker en is voor ons lekker makkelijk.

Donderdag: knakworstschotel

Op donderdag eten we het favoriete gerecht van onze jongens: Knakworstschotel. Gegarandeerd een hit bij peuters en kleuters. Het is een variatie op een gerecht dat mijn moeder vroeger voor mij en mijn broer maakte. Zij deed het zonder zoete aardappel en met prei en volgens mij komt het originele recept uit de Margriet of Libelle.

Je hebt nodig voor twee volwassenen en twee kinderen:

– 1 grote zoete aardappel

– 700 gram kruimige aardappels

– 1 ui

– 1 gele paprika

– 2 teentjes knoflook

– blik knakworsten

– geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Schil de zoete aardappel en de gewone aardappels, snijd de groenten en knoflook fijn en de knakworsten in de lengte doormidden.
  2. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Bak intussen de groenten met de knoflook even zacht.
  3. Maak een stamppotje van de aardappels en groenten met een scheutje melk en klontje boter. Breng op smaak met een beetje peper. Ik doe er geen zout extra in omdat knakworsten en kaas al best zout zijn van zichzelf.
  4. Schep de helft van de stamppot in een ingevette ovenschaal en leg daarover heen de knakworsten en dek af met de andere helft van de stamppot. Strooi een laagje kaas erover.
  5. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 20 minuten, tot de kaas een lekker korstje is geworden.

Eet smakelijk!

Vrijdag: Pizza-avond

Op vrijdag doen we altijd lekker rustig aan (het is tenslotte weekend) en eten we pizza. Voor de jongens alleen met tomaat en kaas en voor ons met champignons, paprika en ui. Ik koop meestal van die pizzabodems uit het koelschap van de supermarkt. Maar als ik nog wraps over heb van woensdag kan het ook zijn dat ik die als bodem gebruik. Annelot krijgt wederom een potje. Pizza eten we eigenlijk altijd bij de tv, wat het voor de jongens al een feestje op zich maakt!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter