Kook

Relax Mama weekmenu 96: vul je vriezer

Aankomende week lijkt me een goede week om mijn vriezer wat bij te vullen. Om een beetje voorbereid te zijn op de komende drukke weken. Daarom hierbij een weekmenu met gerechten waar ik zin in heb én die prima zijn in te vriezen. Dat wordt dus dubbele porties maken.

Maandag: Zuurkoolstamppot

Wij beginnen deze week met een hele grote pan zuurkoolstamppot met spekjes. Wij eten er meestal gebakken banaan en gebakken plakken ananas bij. En appelmoes. Ik las op deze pagina wat goede tips om aardappelpuree en stamppotten in te vriezen. Tipje van de sluier: een klontje boter.

Dinsdag: Curry met bloemkool en kikkererwten (vega)

Dinsdag een recept uit mijn boek Relax Mama in de Keuken. Het is een vegetarisch curry. Je vindt het recept ook hier. Dit gerecht heb je niet in twintig minuten klaar. Je moet er wel even de tijd voor hebben (35 à 40 minuten). Maar hé, dan heb je wel wat!

Woensdag: Erwtensoep van Smulpaapje

De eerste sneeuw is gevallen prima moment weer eens erwtensoep te maken. Ik maakte vorig jaar voor het eerst erwtensoep en werd er helemaal blij van. Ik leerde het via dit recept van Smulpaapje, dat ik nu ook weer ga gebruiken. ‘Never change a winning team’ zullen we maar zeggen.

Donderdag: Pasta met ballen en courgette-roomsaus

Degenen die mijn weekmenu vaker lezen weten dat ik fan ben van deze pasta, die in de volksmond ook wel ‘pasta met de ballen van Jaap’ heet. Het is al weer een tijdje terug dat die op het weekmenu stond. Ik heb er weer superveel zin in. En als je hem nog nooit hebt geprobeerd… dan zeker doen hoor!

Vrijdag: hartige muffins en/of hartige cake (vis en vega)

In het Relax Mama-weekmenu dat ik een paar weken geleden samen met Smulpaapje-Susan maakte, vertelde Susan al dat het heel handig is om hartige muffins in wat grotere aantallen te maken en dan in te vriezen. Susan heeft aardig wat recepten voor muffins op haar site staan. Bijvoorbeeld deze vegetarische hartige muffins met spinazie en feta. Ik was eigenlijk ook op zoek naar muffins met vis, maar in plaats daarvan tipte Susan me deze hartige cake met zalm op haar site, die je ook kunt invriezen. Omdat ik benieuwd was heb ik deze alvast voor jullie uitgeprobeerd en zie hier het resultaat (waar ik best trots op ben):

Deze cake ziet er trouwens niet alleen mooi uit (al zeg ik het zelf), hij is ook lekker, én goedgekeurd door mijn man en door Sanne die af en toe als we samen werken mijn baksels uitprobeert.

Ik wens jullie allemaal weer een lekkere week!!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 95 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter