Kook

Relax Mama-weekmenu 92: snel en makkelijk!

Dat comfort-food-weekmenu van vorige week was een prima idee. Want die jetlag hakte er in en ik kon wel wat troostvoedsel gebruiken. Deze week heb ik gemak voorop staan! Deze week dus recepten die ik uit de kast trek als ik snel en makkelijk iets op tafel wil hebben, maar het wel gezond wil houden. 

Maandag: Rode curry roerbakgroente en vis

Als ik echt snel iets wil maken, grijp ik vaak naar het potje ‘red currypaste’ dat ik standaard in mijn koelkast heb staan. Met een pakje voorgesneden groente, eventueel extra boontjes of broccoli erbij en koolvis of zalm uit de vriezer (in blokjes gesneden). Roerbak de groente en de vis. Rode currypaste erbij en daarna kokosmelk. Even goed doorwarmen en klaar! Extra lekker met pinda’s of cashewnoten erover. We eten het soms met rijst en soms met noodles. Vegetarisch is deze trouwens ook helemaal lekker. Of met kip.

Dinsdag: Gebakken aardappelschijfjes, broccoli, kipschnitzel

Een andere ik-moet-even-snel-wat-maken-favoriet van mij en heel erg favoriet van de kinderen, maar niet heel erg culinair verantwoord, zijn de aardappelschijfjes uit een pakje. Wat groente er naast (bij ons gaat broccoli er goed in), kipschnitzels in de pan en de AGV-maaltijd is compleet. Bij ons komt er zeker appelmoes en rauwkost bij op tafel.

Woensdag: Visburgers

Voor visburgers staat er een heel fijn recept in mijn boek. Dat recept vind je hier online. Maarrrrrrrr, in de gemaksweek grijp ik naar de visburgers uit het vriesschap. Die van Iglo vind ik namelijk ook nogal lekker.

Donderdag: Pasta pesto champignons (vega) en gebakken courgette

Nog een gemaksklassieker van de familie. Pasta pesto met champignons. Het lekkerst vind ik deze als je pasta én pesto uit het versschap van de supermarkt neemt. Eerst champignons bakken. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken kun je deze natuurlijk ook al gesneden kopen. Maar sinds ik bij Jamie Oliver op bezoek ben geweest snijd ik  de champignons niet meer maar scheur ik ze. Echt veel makkelijker! Ik denk dat ik hier als ‘side dish’ gebakken schijfjes courgette bij doe (met knoflook en wat parmezaanse kaas). Of: doperwtjes met parmezaanse kaas.

Vrijdag: Gezonde groentepizza!

Ik ontving deze week een pizzapakket van Magioni (dank daarvoor!). Ken je die al, de Magioni-pizza’s? Dat zijn pizzabodems gemaakt van groente. Ik kreeg de bloemkool pizzabodem, maar ze hebben nog veel meer smaken, zoals bijvoorbeeld de bietenpizza, pompoenpizza en de courgettepizza. Op hun site (hier) vind je ook heel veel leuke recepten om de bodem te bedekken. Ik ben er in ieder geval blij mee, past voor mij helemaal prima in mijn gemakkelijke week! De groentepizza’s zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Plus.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 91 weekmenu’s? Je vindt ze hier!RelaxMama_3D
    Relax Mama in de Keuken

    Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter