Kook

Relax Mama-weekmenu 83 – ft Jamie Oliver!

Ik ben al fan van Jamie Oliver vanaf zijn begindagen. Hij leerde me dat koken met verse ingrediënten niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat met verse kruiden koken echt een stuk lekkerder is dan sausjes uit een pakje. Maar in het drukke gezinsleven bleven zijn boeken wel vaker dan voorheen ongebruikt op mijn boekenplank staan. Toen ik vorig jaar met het weekmenu begon stofte ik er wel weer een paar af, maar bleef ik toch vaak bij mijn oude vertrouwde Jamie-recepten hangen. Nu, met de komst van zijn nieuwe boek en door mijn bezoek aan hem ben ik weer helemaal om en geïnspireerd. En als groter fan dan ooit, ben ik dan ook megablij dat ik een aantal recepten uit zijn nieuwe boek met jullie mag delen.

Aanvankelijk had ik het plan om een volledig Jamie Oliver 5 ingrediënten-weekmenu te maken, maar ik heb besloten ze wat te spreiden. Want in één week allemaal nieuwe recepten maken lijkt me toch wat te ambitieus. Voor mijzelf en voor de smaakpapillen van mijn kinderen. Deze week daarom de eerste drie (waarvan één toetje) en volgende week nog eens drie.

Foto: © David Loftus, 2017

Maandag: Linguine met courgette en citroen

We beginnen de week met een snel en vegetarisch pasta-recept van Jamie. De courgettes in smalle reepjes snijden vind ik nog een beetje een uitdaging. Misschien moet ik binnenkort voor mijn verjaardag daarvoor maar zo’n speciale rasp (mandoline) vragen. Het recept van deze pasta vind je hier.

Dinsdag: Nasi met saté, kroepoek en ei

In het kader van vertrouwd zet ik deze week ook maar weer eens nasi op het weekmenu. Dat hebben we lang niet gegeten en dat maakt Henno graag. En laat die nou net deze middag thuis zijn.

Foto: © David Loftus, 2017

Woensdag: Sticky Lamskoteletten

Voor woensdag zet ik de lamskoteletten uit het boek 5 ingrediënten – Snel & simpel koken op het menu. Geen ingewikkeld recept (ik probeerde hem alvast uit), maar lees het wel eerst even helemaal door voordat je er aan begint. En pers de sinaasappelsap die je er op het laatst bij moet doen van te voren al even uit (gratis tip ;). Je vindt het recept hier.

Wij aten er trouwens ovenfrietjes bij en gekookte bloemkool als extra groente.

Donderdag: Pasta met makreel en tomaatjes

Ook nog een recept met vis deze week. Een van mijn favoriete vissen is makreel. Een tijdje terug maakte ik bij een budgetweekmenu deze en die beviel nogal goed in het hele gezin. Vandaag dus in de herhaling dit recept van pasta met makreel en tomaat (die destijds  €6,74 kostte) uit.

Vrijdag: Rucolasoep en chocolademousse van Jamie

We luiden het weekend in met de favoriete soep van Teun uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken: rcolasoep. Het recept heb ik ook online gezet en vind je hier. En voor de verandering ga ik me eens uitsloven voor een toetje: de chocolademousse uit Jamies boek. Die lijkt me echt megalekker! Dat recept vind je hier.

Foto: © David Loftus, 2017

De drie Jamie Oliver recepten uit dit weekmenu komen uit het boek: 5 ingrediënten – Snel & simpel koken. Snel & simpel koken kost €29,99 en je kunt het hier al bestellen.

Nieuwsgierig naar wat ik allemaal met Jamie Oliver heb besproken? We hadden het over chaos aan tafel, over hoe je kinderen gezond leert eten en over boodschappen doen. Je leest het allemaal in dit blog.

 

5 ingrediënten – Snel & simpel koken door Jamie Oliver is gepubliceerd door Kosmos Uitgevers. Recepten © Jamie Oliver Enterprises Limited, Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited 2017, door David Loftus.

Nooit meer een weekmenu missen?
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 82 weekmenu’s? Je vindt ze hier!
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter