Kook

Relax Mama-weekmenu 75: Picknick at the parc

Hopelijk laat de zon zich binnenkort wat meer zien en kunnen we weer lekker buiten eten. En wat is er fijner om met z’n allen gezellig op een kleedje in een park, aan het strand, of gewoon in de tuin, neer te strijken? Picknickmand mee, of gewoon een plastic tas, dat kan natuurlijk ook, en hup naar buiten. Het avondzonnetje, ronddartelende kids, misschien een koud roseetje erbij en deze lekkere en simpele gerechten doen de rest. Eet smakelijk!

Maandag: Wraps gevuld met gerookte kip, avocado en feta

Eigenlijk zegt de naam van het gerecht het al: smeer de wrap in met een klein laagje humus. Leg er vervolgens stukjes of plakjes gerookte kip, gesneden avocado en blokjes feta op. Wil je meer groentes? Dan kun je er ook nog reepjes gele paprika bij doen, cherrytomaatjes en ijsberg sla. En rol ‘m dicht. Om de wraps de reis naar het park te laten overleven, kun een cocktailprikker door de wrap steken.

Dinsdag: Pastasalade met rucola, tomaat en pesto

Dit recept leerde ik lang geleden via een vriendin kennen en is bij ons thuis op warme zomeravonden nog steeds favoriet. Kook de fusilli pasta (de drie kleurenvariant voor het leuke kleurpalet!) al dente gaar en laat het afkoelen nadat je er een scheutje olijfolie doorheen hebt gedaan. Bak pijnboompitten lichtbruin in de koekenpan en laat ook die afkoelen. Snijd een blok feta in blokjes en verkruimel het boven de pasta. Verdeel een zakje rucola over de pasta, snijd een tros zoete tomaten in stukken en gooi dit samen de pijnboompitten en een flinke eetlepel pesto over de pasta. Schep de salade in een bak met een deksel, pak wat bestek en ga!

Woensdag: Sandwich met bacon, sla en ei

Besmeer 12 boterhammen, wit én volkoren, met een dun laagje mayonaise. Bak drie of vier plakken bacon knapperig, kook vier eieren medium hard,  schaaf wat plakjes kaas en komkommer, en snijd drie tomaten in zo dun mogelijke plakken. Pak een besmeerde bruine boterham, beleg die met sla en bacon, leg er vervolgens een witte boterham bovenop. Verdeel het ei en de tomaat en eventueel nog wat sla erover. Pak een derde boterham. Na wat sla en kaas , leg je er tot slot wat komkommer op. Je topt de sandwich af met een laatste boterham. Snijd deze sandwich twee keer diagonaal door het midden en prik door elk kwart een prikker. Herhaal dit nog twee keer. Zo heb je twaalf super lekkere mini-sandwiches.

Donderdag: Groente-mozzarella-prikker

Pak een handje saté-prikkers. Bak wat hele champignons in een koekenpan en voeg wat peper en zout toe. Bak de stukken courgette, groen en geel, vierkante stukjes paprika en als je kinderen liefhebbers van ui zijn, ook nog wat stukken ui zachtjes aan. Rijg alle groenten om en om aan een prikker en wissel de groentes af met bolletjes mozzarella. Top de prikkers af met een knakworstje of stukje stokbrood. Extra smullen met een beetje knoflook- of cocktailsaus. Serveren met een vrolijk servetje!

Vrijdag: Zelfgemaakte pizza

Vrijdag pizzadag! Althans, dat is het best vaak bij ons. Voor de makkelijke variant koop ik de kant-en-klare-pizzadeegbodem inclusief een potje tomatensaus uit de supermarkt. Rol het deeg op de ovenplaat uit en smeer de tomatensaus uit over de bodem. Nu kun je je pizza net zo maken als jij en je kinderen lekker vinden. Zelf maak ik altijd vier verschillende hoeken. Eén met blauwe kaas voor mezelf, want mijn zoon gruwelt ervan. De andere met salami waar hij juist heel gek op is. Prei en spekjes doen het ook heel goed. Plakjes courgette, versie spinazie en broccoli (ongekookt, dus lekker knapperig!) ook. Strooi er tot slot belegen geraspte kaas over en zet de pizza 20 minuten in de oven. Laat de pizza afkoelen, snijd ‘m alvast in stukken, pak een lekker wijntje mee uit de koelkast en snel je naar je kleedje en stop je kinderen af en toe een stuk pizza toe;-)

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter