relatie

Recept voor het (niét) vinden van een man

Single mom Lisa zoekt een man….

Dit blog is hét recept voor het vooral niét vinden van een man. Wil je er geen, wil je er van af, of zoek je al jaren naar iets wat je niet gaat vinden, begin dan vooraan. Én trek je keukenschort aan (geen paniek. Die gaat verderop in het recept gewoon weer uit).

Stap 1. Begin vooral op Tinder. Echt een aanrader voor het nooit vinden van een fatsoenlijke vent.

Stap 2: Filter. Filter Tinder door je matchmannen zorgvuldig nogmaals te bestuderen. Research ook vooral hun Facebook en Instagram. Da’s leuk. Daar zie je geen Tinderfoto’s in viezige badkamers of voor sportschoolspiegels, nee, daar zie je honden, katten en allerhande andere huisraad. Of mannen op een pony. Of mannen die alleen maar ‘vriendinnen’ blijken te hebben, ook zo freaky.

Al wat er dan nog overblijft, ga je over naar stap 3: geef je nummer. Of vraag of ze je nummer willen hebben. (Degenen die op dié vraag spontaan hun eigen nummer geeft staat dan al 1-0 voor op de rest) Kun je tot in den treuren met ze WhatsAppen. Vreet ook minder batterij dan een Tinderchat, WhatsApp.

Al snel filter je óók uit deze gesprekken de fatsoenlijkst lijkende mannen (stap 4). Leuk: Degenen die je ’s ochtends vragen of je lekker geslapen hebt, ‘knapperd’ ✓. Of de mannen die zeggen te kunnen koken ✓. Of die helemaal niks nuttigs zeggen, maar waarmee je wel uren kunt praten over niet-nuttige-dingen ✓.

Na deze selectie volgt stap 5: je plant een date. Ooit las ik iets over ‘date nooit één persoon tegelijk, spreid je kansen’. Ik volg dat braaf op natuurlijk. Want dat klinkt realistisch.

Stap 6, of beter: fase 6, neemt wat tijd. Het daten. In deze fase, mag het keukenschort uit. En na deze één, twee, drie of vier dates met dezelfde man, of (mijn advies) verschillende mannen, kun je je pen alvast klaarleggen. Afstrepen die handel (stap 7). Afstrepen tijdens de date of daarna, omdat ie vervolgens niks laat horen terwijl je de avond ervoor nog zijn droomvrouw was.

Al wat er dán nog overblijft, na het doorlopen van deze zeven belangrijke stappen, is potentieel trouwmateriaal.

En dus zit ik nu op de bank. Het allermooiste wat ik ooit ontdekt heb ligt naast mij. Hij ligt heel stil, heel tevreden. Hij kijkt me aan. Ik kijk naar hem. Ik voel duizend-en-één vlindertjes in mijn buik wanneer ik je bij me heb. Mijn allerleukste vent van drie jaar oud zit warm tegen me aan. De twee allerleukste exemplaren heb ik al, en dat date dan toch een stuk relaxter nu.

IMG_20170331_074756_309Wie is Lisa?

Lisa is 27 jaar oud en moeder van zoon, Mats (3 jaar) en dochter Wiep (1,5 jaar). Na een studie in de zorg, werkt ze inmiddels al negen jaar met veel passie, plezier, liefde en vrolijkheid op dezelfde plek in de zorg.

Daarnaast heeft Lisa ook haar eigen blog: mamakakelbont. Het idee voor haar blog ontstond, nadat ze besefte dat haar auto haar kantoor geworden was. Zo keurig als ze jaren geleden begon met schrijven (in een notitieboek gekregen van haar beste vriendin) eindigde het opschrijven van haar inspiraties op Facebook, in haar telefoon, laptop, én in dat notitieboek. ‘Maar ik betrapte mezelf ook vaker met schrijven op lege kauwgompakjes en bananenschillen,’ voegt Lisa toe.

In Lisa’s blogs zul je herkenbare, dagelijkse strubbelingen in het leven van een hardwerkende, jonge moeder lezen. Maar wel met de nodige humor, zelfspot, relaxed-heid, pedagogische inzichten, een schepje overdrevenheid, en vooral de (niet altijd makkelijke) realiteit.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Sabina 20 juli 2017 at 08:02

    Geweldig. Ben nu 2 jaar alleen met 5 kids. En met alle mannen is wat mis. Nou is de ene leuk in de omgang en de andere heerlijk om te zien en om mee te gymen zeg maar. Pff maar uit eindelijk… blijf ik wel lekker alleen. ?

  • Laat je reactie achter