Kook

Relax Mama-weekmenu 73: vier dagen eten voor €25,-

Voor dit weekmenu liet ik mij grotendeels inspireren door het nieuwe kookboek van ChicksLoveFood. Ik zag op Instagram dat de ‘Chicks’ Nina en Elisa het boek aankondigden en was wel benieuwd of het zo kidsproof is als op de cover staat vermeld. Ik heb er nog niet uit gekookt, maar ik vind er wel echt hele leuke recepten in staan. Komende week ga ik er op maandag, dinsdag en woensdag recepten uitproberen! Het zijn zo te zien best makkelijke recepten, wat goed uitkomt want bij ons is het de laatste hectische schoolweek. De recepten die ik uitkoos zijn bovendien allemaal goed betaalbare gerechten.

Op mijn boodschappenlijstje onderaan dit blog zie je de prijzen. En kun je zien dat ik voor vier dagen €25,- kwijt was.

Maandag: Spinazie à la creme met pletaardappelen en een eitje

Vaste lezers van mijn weekmenu weten dat Keet een grote liefde heeft voor spinazie. Ze komt maandag terug van een skatewedstrijd in Praag en dan lijkt het me goed haar een bord aardappels en groente voor te schotelen. In het kookboek van Nina en Elisa staat een net even anders recept van spinazie à la crème met aardappels.

De pletaardappels maak je door eerst halve aardappels in de schil te koken (eerst even schoonboenen) en ze vervolgens in een oven van 220 graden te bakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappels met olie en peper en zout en bak ze in zo’n 20 minuten tot de aardappels iets krokant zijn.

De spinazie maak je door de verse spinazie eerst fijn te malen in een keukenmachine en daarna te roerbakken in wat olie en een gefruite knoflookteen. Goed roeren en dan room dan 70 ml kookroom en 70 gram Parmezaanse kaas toevoegen.

Kook ondertussen ook de eitjes hard (zo’n acht minuten). Het recept in het boek is voor 3 personen. Ik reken het op het lijstje om naar 4 personen.

Dinsdag: Gezonde Mac ’n Cheese met pompoen

Op dinsdag ga ik voor pasta met pompoen en kaas uit het boek. Omdat ik het mezelf makkelijk maak, ga ik pompoenblokjes uit het vriesvak gebruiken. Ik heb het recept dus uit het kookboek, maar zag dat het ook hier op de site van ChicksLoveFood staat. Het recept op de site is voor 2 porties. Ik haal voor 4 personen boodschappen dus zet het dubbele op mijn lijstje.

Woensdag: Hartige taart met prei en courgette

Woensdag hartige taart! Nina en Elisa noemen dit een verstopte-groente-gerecht. Eens kijken of Teun op deze manier wel prei eet….. Het recept vind je op de foto hieronder. Ik heb onbewust drie vegetarische recepten uit het boek geselecteerd, maar eerlijk gezegd lijkt het mij wel lekker om aan dit recept wat gebakken spekblokjes toe te voegen. Die doe ik er dus denk ik bij. De ingrediënten voor één taart vind je op mijn lijstje onderaan.

Donderdag: Chili uit de vriezer

Donderdag is voor ons in huis de laatste schooldag. Ik haal die dag chili con carne uit de vriezer die we nog hebben. Hier heb ik eigenlijk al een week trek in. Ik heb hem gemaakt naar mijn lievelingsrecept uit Jamie Olivers kookboek Happy Days met The Naked Chef. Je vindt het recept ook hier online. Wij eten er Turks brood bij. Ook al haal ik deze uit de vriezer, ik zet de ingrediënten voor jullie wel even op mijn lijstje!

Vrijdag: uiteten!

En dan….. breekt mijn vakantie aan! Teuntje begint de vakantie bij opa en oma. Keet en Henno zijn voor de laatste wedstrijd naar Bristol en ik luid de vakantie in met de lieve meiden uit het Relax Mama blogteam. Ik ga uiteten met: de twee Sannes, Inge, Danielle en Lisa. Kiki zit nog in het buitenland dus die kan er helaas niet bij zijn.

Het boodschappenlijstje!

Hieronder het boodschappenlijstje met de prijzen erbij die ik heb betaald. Sommige dingen kocht ik in grotere verpakking, maar heb ik gedeeld (zoals de aardappels). In plaats van de Parmezaanse kaas uit het recept van de Mac ’n Cheese kocht ik geraspte kaas. Ik heb peper, zout en olijfolie niet opgenomen en andere kruiden wel vermeld, maar niet gekocht omdat ik ze nog op voorraad had. Benieuwd naar mijn andere budgetmenu’s? Die vind je hier.

Heb jij je weekmenu ook op de koelkast iedere week? Als je wilt kun je mijn formuliertje gebruiken. Te downloaden via deze link!

Het Kidsproof-kookboek van ChicksLoveFood kost trouwens €17,99 en kun je hier kopen.

 

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter