Kook

Relax mama-Weekmenu 63: budgetmenu

Ik had wel weer behoefte aan een goedkopere week. De laatste weken heb ik best veel geld uitgegeven aan boodschappen. Dus ik ben gaan puzzelen en kwam op een budget weekmenu voor vijf dagen uit van €30,06! Ik ben tevreden. Ik heb mijn boodschappen bij verschillende winkels gedaan (Aldi, Nettorama en Albert Heijn). Het boodschappenlijstje met prijzen vind je onderaan dit blog.

Maandag: Pasta met garnaaltjes, courgette en tomaatjes

Bij de Nettorama waren de roze garnalen in de aanbieding dus daar heb ik een budgetrecept bij gezocht. Ik kwam op dit recept uit. Het is goedkoop én snel. Ik voeg aan de garnaaltjes, courgette en tomaatjes nog wat kookroom toe. Zo kwam ik voor vier personen op een bedrag uit van €5,76.

Dinsdag: Ovenschotel witlof rauwe ham, mozzarella en aardappelpuree met rode pesto

Op dinsdag maak ik een gerecht dat ik kreeg van mijn schoonmoeder, oftewel oma Ineke. Mijn gezinsleden zijn over het algemeen niet heel enthousiast over witlof, maar ik hoop dat ze dit wel kunnen waarderen. Oma Ineke gaf er de volgende instructies bij:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de aardappels en stamt ze tot puree. Voeg een flinke lepel rode pesto toe tot de puree licht rood kleurt.
  • Maak de witlof schoon. Snijd ze eventueel doormidden en haal de bittere kern er uit.
  • Kook de witlof net gaar en laat de stronken goed uitlekken. Rol de (halve) stronken in Italiaanse ham.
  • Leg de witlofrolletjes in een vuurvaste schaal en doe de puree eromheen.
  • Bedenk de witlofrolletjes met plakjes mozzarella.
  • Strooi er pijnboompitjes over en zet de schaal 15 à 20 minuten in de oven.

Ik kwam voor dit gerecht op €6,92 uit. Dat is wel dankzij de voordelige rauwe ham en de mozzarella die ik bij de Aldi kon vinden. De pijnboompitjes maken het eigenlijk net iets te duur. Maar ik wilde ze toch niet weglaten.

IMG_0832Woensdag: Spinazietaart met spekjes en champignons

Woensdag eten we spinazietaart die mij in totaal €5,65 kost. Ik probeerde online een goede recept te vinden, maar kon ‘mijn’ manier net niet vinden. Ik heb hem daarom voor jullie uitgetypt en online gezet. Je vindt hem hier.

Donderdag: Rijst met kip ketjap en geroerbakte kool

Ik wilde deze week ook nog iets met rijst eten en ging op zoek naar een goedkoop recept met kip. En zo kwam ik op dit studentenrecept van Oh My Foodness uit. Het is kip met ketjap. Ik wok er witte kool en rode paprika bij als groentegerecht. Ik kruid de kool en paprika met wat knoflook, beetje sambal en wat andere Oosterse kruiden die ik op mijn kruidenplankje kan vinden.Voor deze maaltijd kwam ik op €7,03 uit.

Vrijdag: Bloemkoolsoep met tosti’s

Vrijdag is de vegetarische dag. Omdat de bloemkool in de aanbieding was in onze supermarkt wordt het een bloemkoolsoep. Ik gebruik dit recept van Smulpaapje. Wij eten er heel relax mama wat tosti’s bij. Deze eenvoudige vegetarische maaltijd kost ons €4,70

Het boodschappenlijstje!

Hieronder het boodschappenlijstje met de prijzen erbij die ik heb betaald. Sommige dingen waren in de aanbieding. Sommige dingen kocht ik in grotere verpakking, maar heb ik gedeeld (zoals de aardappels). Ik heb peper, zout en olijfolie niet opgenomen.

Schermafbeelding 2017-04-14 om 12.09.18

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter