Lees, Zwanger

Dorst

In haar vorige blog maakte zwangere mystery blogger Kiki zich bekend en vertelde ze dat ze op reis is. Inmiddels is ze 14 weken zwanger. Nog steeds op reis en op zoek naar iets lekkers te drinken. 

‘Tienes una cerveza sin alcohol?’

De jongen knikt en lacht. Natuurlijk hebben ze bier. Ik herhaal mijn vraag in het Engels.

‘Do you serve non alcohol beer?’

Nu fronst hij. Verstaat hij me goed? Bier zónder alcohol. Nee, hij schudt zijn hoofd en kijkt me meewarig aan. Waarom zou je bier drinken zonder alcohol?

In Buenos Aires lopen we kroeg na kroeg af, in het hipsterwijkje Palermo. Er zijn internationale biercafé’s met eigen brouwsels, maar van de vraag naar alcoholvrij bier kijkt elke barman vreemd op. Nog net niet wanhopig loop ik na zes afwijzingen nog één bar in met dezelfde vraag.

Ik drink de hele dag door water. Zuid-Amerika staat bekend om zijn suikerverbruik: er worden van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat sloten frisdrank gedronken. Maar dat drink ik thuis al niet, laat staan hier nu ik zwanger ben. Ik ga al 12-20 kilo aankomen, bovendien vind ik frisdrank meestal niet eens lekker. En na al die keurige gezonde vochtvulling voor mijn lijf heb ik als het einde van de dag aanbreekt, ook wel eens zin in iets anders dan water.

Wie mij kent weet ik dat een fervent bierdrinker ben. Kennelijk ben ik in Nederland best verwend met alle opties: Bavaria, Amstel, Jupiler, maar ook Duits bier zoals Weizen is alcoholvrij verkrijgbaar in de supermarkt. En voor de niet-bierliefhebbers is er zelfs zoiets als Jillz om alcoholvrij een zomeravond door te komen. Zo niet hier in wereldstad Buenos Aires. Zou er geen markt voor zijn? Zouden vrouwen hier ‘gewoon’ wijn drinken als ze zwanger zijn of drinken ze helemaal niet?

Ik riep de eerste weken van mijn zwangerschap – toen het drie dagen heel heet was in Nederland: ‘een standbeeld voor wie alcoholvrij bier bedacht heeft!’ (Serieuze vraag: wie heeft dit bedacht?) Voor mij hoort proosten met een biertje nu eenmaal bij vakantie. Het gaat niet om de alcohol maar om de smaak en het momentje. #Firstworldproblem? Jazeker! Maar met mijn hormonen in de aanslag op dit moment (gelukkig) wel mijn belangrijkste probleem.

Naschrift: na het schrijven van deze column heb ik buiten Buenos Aires wat gevonden: één in Mendoza Argentinië. En in heel Chili blijkt meer dan genoeg keuze :))

Als je het leuk vindt, kun je Kiki volgen op haar reis via Instagram. Je vindt haar account hier.

Wie is Kiki?

Kiki Bakker (34) woont samen met Mark in Amsterdam. Ze heeft net haar baan opgezegd en reist 2,5 maand rond. Ze start haar eigen bedrijf in community building, employee engagement en ambassadeurscampagnes voor bedrijven en organisaties. Ze eet graag broccoli en is dol op zoete salmiak. Ze is een van de @kortschrijvers op Twitter en verliest altijd met bowlen.

Hoe de eerste weken van Kiki’s zwangerschap verliepen kun je hier lezen!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter