Kook

Relax Mama Weekmenu 72: favo foodbloggers

Deze week had ik absoluut inspiratie van buitenaf nodig voor een nieuw weekmenu. Ik laat me dit keer inspireren door mijn favoriete foodbloggers: Franceska, Pauline en Susan (van Smulpaapje) en ik plukte een recept van de site ChicksLoveFood. Resultaat: wat mij betreft een superlekker weekmenu! Ik hoop dat het jullie ook inspireert. En voor degenen die zich afvragen of mijn kinderen dit eten: die van twaalf wel. Voor die van zes pas ik het hier en daar wat aan (lees: die krijgt wat meer losse ingrediënten). Oja… geen Hollandse pot deze week. Die doe ik volgende week wel weer!

Maandag: Pasta met artisjok, doperwten en room

We beginnen de week vegetarisch, met een pasta van Francesca. Francesca is moeder van twee jongens. Ze blogt over eten op Franceskakookt.nl en schreef de boeken Mag ik nog een hapje en de Eetkalender. Dit recept van haar kwam ik vorige week tegen op Twitter en lijkt me hartstikke lekker. Bovendien is (de snelle variant) in 20 minuten te maken! Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Thaise gehaktballetjes met pindasaus & zoetzure komkommersalade

De site Smulpaapje van Susan kennen jullie inmiddels wel denk ik. Want ik deel ik heel regelmatig recepten van haar. Susan en ik begonnen ongeveer gelijk met onze online activiteiten. We volgen elkaar al vanaf het begin. Susan is moeder van een dochter die even oud is als Teun, ze schreef het boek Wat eten we vandaag? en binnenkort komt haar nieuwe boek ‘Wat lunchen we vandaag’ uit. Ik maak deze week de Thaise gehaktballetjes. Die at ik dit jaar al een keer eerder en zijn echt mega lekker!

Woensdag: tomatenrisotto met worstjes en salade

Voor woensdag heb ik op de site van Pauline gekeken. Van UitPaulinesKeuken.nl. Pauline ontmoette ik voor het eerst bij een fotoshoot die we hadden voor het blad Vriendin. Sindsdien volg ik haar met veel plezier. Ze maakt fijne recepten. Ze is nu zwanger van haar eerste kindje. Ik ga woensdag haar tomatenrisotto maken. Ik bak er wat chipolataworstjes bij en maak er een groene salade naast. Pauline schreef ook verschillende kookboeken, bijvoorbeeld het fijne boek Feel good food.

Donderdag: Viscurry met paprika en tomaat

Ik ging op zoek naar een visgerecht op de site van Elise en Nina: Chicks Love Food. Zij hebben onlangs ook een kidsproof kookboek uitgebracht, waar ik binnenkort induik. Voor deze week ga ik voor deze viscurry die zij maakten om duurzame vis te promoten. Pas op, het recept op de site is voor twee personen. Ik maak denk ik zelfs een twee dubbele portie, ook één om in te vriezen.

Vrijdag: Friet!

Vrijdagochtend vertrekken Henno en Keet weer naar Tsjechië voor een wedstrijd, naar Praag. Dit weekend zijn ze ook in Praag, maar dan in Béroun (ik moest het opzoeken). Ik denk dat ik de week maar eens heel simpel afsluit en naar de snackbar loop (of nonchalant aanschuif bij de buren ;).

Mijn boodschappenlijstje

Ook deze week weer met boodschappenlijstje. Per dag zie je hieronder welke boodschappen je moet halen voor de gerechten. Ik heb peper, zou en olie niet opgenomen in de lijst.

Dat was hem voor deze week lieve mensen. Ik wens jullie een hele fijne en smakelijke week toe.

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 71 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Nog meer lekkere recepten vind je in mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders (en van mij). En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter