Kook

Kip Parmigiana

Het klinkt Italiaans, maar dit gerecht is geboren in Amerika rond 1950. Deze Chicken Parmesan werd bedacht door Italiaanse migranten die de aubergine uit de melanzane alla parmigiana verwisselden voor kip. Ik ben die migranten daar dankbaar voor, want ik hou van dit gerecht en mijn gezinsleden ook.

Dit heb je nodig voor vier personen:
  • circa 500 gram kipfilet
  • 50 gr paneermeel
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • bloem
  • 1 ei
  • pastasaus zoals deze Basilico pastasaus van Bertolli
  • 2 bollen mozzarella in plakjes
  • zout en peper

En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de kipfilets op een stuk bakpapier en leg hier een ander stuk bakpapier overheen. Sla de kipfilets nu plat (bijvoorbeeld met een deegroller of een pan).

Maak nu drie schaaltjes/bordjes: één schaaltje met het ei (losgeklutst), één bordje met paneermeel en de geraspte Parmezaanse kaas, en één bordje met bloem.

Haal de kipfilets door de bloem, door het ei en daarna door de mix van paneermeel en Parmezaanse kaas, en bak de gepaneerde kipfilets vervolgens een paar minuten per kant in olie in een koekenpan.

Verwarm ondertussen Basilico saus in een apart pannetje.

Verdeel de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg daar de gebakken kipfilets in, en verdeel hier rest van de tomatensaus over.

Verdeel de mozzarella over de kip en zet het gerecht een minuut of tien in de oven.

Dit recept hebt ik gemaakt in samenwerking met Bertolli.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter