Kook

Relax Mama weekmenu 68: avondvierdaagse menu!

Het kan zijn dat bij jou de avondvierdaagse al is geweest, maar bij ons en anderen is hij aankomende week. Mooi moment om (net als vorig jaar) een avondvierdaagse-weekmenu te maken. Met gerechten die snel klaar zijn en niet te zwaar op de maag liggen. Ik deed afgelopen week een oproep op Facebook en kreeg meer dan 170 reacties. Het blijkt dat pastasalade, wraps en soep heel hoog scoren. Met dank aan jullie reacties volgt hier dan ook het ideale avondvierdaagse weekmenu!

Maandag: Wraps met shoarma

Hellen en velen anderen noemden wraps als optie. En wat me opviel: best vaak met shoarma. Dat ga ik dus maar eens uitproberen.

Tip 1 komt van Femke onder de reactie van Hellen: Zelf wraps laten bouwen en ze er eentje voor en eentje na de wandeling laten eten.

Dinsdag: Pasta pesto

Pasta pesto scoorde ook hoog. Ik maak pasta pesto eigenlijk altijd met uitgebakken spekjes en champignons. Maar misschien ga ik aankomende week deze van Evelien wel gebruiken met broccoli en kipfilet. Bij thuiskomst gooi ik er nog wat fruit in bij de kinderen!

Tip 2: Ik kook hier alvast een dubbele portie pasta. Die andere helft gebruik ik donderdag voor de pastasalade.

Woensdag: Courgettesoep met tosti’s

Ik ga op woensdag voor de courgettesoep van Liek (zie haar reactie hieronder). Ik denk dat wij er tosti’s bij eten. Maar dat kunnen ook zo maar kant-en-klare pannenkoeken zijn. Die zag ik ook een paar keer voorbij komen. En voor de extra vitaminen geef ik er wat tomaatjes en stukjes rode paprika bij. Kan trouwens zo maar zijn dat ik deze soep al op dinsdagavond maak. Dus dat is dan gelijk tip nummer 3.

Tip 3: Word je planning op de dag zelf nogal krap? Maak een avond eerder alvast een soep, Hoef je die de volgende dag alleen maar op te warmen.

Donderdag: pastasalade

Eigenlijk heb ik al jaren geen pastasalade meer gegeten, omdat ik dacht dat mijn kinderen dat niet lekker zouden vinden. Maar ik heb het vermoeden dat dat inmiddels wel eens veranderd kan zijn. Vooral Keet gaat dit denk ik heel lekker vinden. Velen van jullie noemde de pastasalade en ik zag allerlei varianten voorbij komen, veel met gerookte kip en pesto. Ik kies deze week voor deze variant met tonijn, omdat we verder nog niets met vis hebben deze week.

En zo’n pastasalade is natuurlijk ook prima voor een picknick. Dus misschien dat ik op donderdag wel de tip van Leoni volg.

Tip 4: Ga vroeg die kant op, neem een picknickkleed mee en eet je eten daar op!

Vrijdag: Pak een kanskaart!

En dan zijn we bij het einde van de week beland. Wij eten niet thuis omdat we de bruiloft hebben van mijn zwager en schoonzusje! En verder vind ik dat jullie op vrijdag sowieso allemaal een kanskaart hebben verdiend 😉

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken

En dan wil ik dit weekmenu graag afsluiten met de tips van Marjolein en van Helen:

 

Oftewel:

Tip 5: Als het allemaal heel krap wordt: vraag hulp. Of dat nou een oppas is, je buren, je ouders, andere moeders van school, je hoeft het niet alleen te doen. Laat je kind of kinderen ergens anders eten en haak wel of niet aan bij de avondvierdaagse.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Avondvierdaagse – Club van relaxte moeders 13 juni 2017 at 14:47

    […] Ik maakte onlangs trouwens ook een speciaal Avondvierdaagse weekmenu. Die vind je hier! […]

  • Reageer Stappen tellen – Club van relaxte moeders 13 juni 2017 at 14:49

    […] Toen Elsbeth jaren geleden voor het eerst de Avondvierdaagse liep met haar dochter noteerde ze een aantal leerpunten in een nogal grappige 9x. Nieuwsgierig of zin om te lachen? Kijk hier. Ze maakte onlangs trouwens ook een speciaal Avondvierdaagse weekmenu. Die vind je hier! […]

  • Laat je reactie achter