Kook

Relax Mama-weekmenu 37 snelle gerechten

Het is de laatste week voor de herfstvakantie en voor ons een drukke week. Daarom vond ik het een mooie uitdaging om voor de hele week snelle gerechten te verzinnen. In de herfstvakantie ga ik weer wat meer de tijd nemen om te koken. Hier volgt mijn weekmenu met gerechten waarvoor je maar een minuut of twintig in de keuken hoeft te staan.

Maandag: Gebakken aardappels, Griekse salade en runder chipolataworstjes

Een eenvoudige start van de week. Voor de snelheid koop ik aardappelschijfjes om te bakken. De Griekse salade maak ik met komkommer, rode paprika, tomaten, olijven, fetakaas en olie en azijn. Worstjes erbij en we hebben de schijf van vijf weer bij elkaar voor vandaag.

putaDinsdag: Pasta alla puttanesca

Bij een snelle pasta verval ik al snel in een pasta pesto, maar laten we deze week eens iets originelers doen. We gaan voor de Pasta alla Puttanesca (oftewel hoerenpasta). Een Italiaanse klassieker, die de vaste volgers van het weekmenu al eens eerder zijn tegengekomen bij mij. Super smaakvol en makkelijk te maken. Echt een toppasta. Voor Teun maak ik trouwens de ‘light variant’ en laat ik de heftigste dingen er uit (zoals de kappertjes….). Ik haal het recept uit het kookboek Basic Italian (fijn boek), maar deze vond ik online en lijkt er ook wel op.

Woensdag: pompoensoep en toast met gebakken champignons.

Pompoensoep vind ik eigenlijk meestal nogal een klus, omdat pompoen schoonmaken best een werkje is. Maar via een tip op Facebook van Emma kwam ik erachter dat onze supermarkt ook pompoenstukjes uit het vriesvak verkoopt. Dus, ondanks dat het nu echt hét seizoen is voor de verse pompoen, ga ik in deze snelle week toch voor de pompoen uit het vriesvak. Ik maak een simpele variant, met ui, knoflook, bouillon, kerriepoeder en room. Ik vond een vergelijkbaar recept hier.

Donderdag: Curry met kip en broccoli en muntyoghurt

Al Googelend op snelle gerechten, rijst en kip, kwam ik op dit Allerhande-gerecht uit. Lijkt mij behoorlijk lekker.

Vrijdag: zelf te bouwen garnalen wraps

Vrijdag eten we wraps met garnalen. Ik bak de garnalen (die ik al voorgekookt heb gekocht), snijd er wat groente en rauwkost bij (en mango!) en zet alles in bakjes op tafel. En dan mag iedereen zelf weten hoe hij zijn wrap bouwt. Ik gebruik dit recept van Oh My Foodness dat ik getipt kreeg door iemand op mijn werkplek voor de ingrediënten.

Zo gaat mijn week er uit zien. Ik wens jullie een hele lekkere week toe!

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 36 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama-weekmenu 38 – Club van relaxte moeders 16 oktober 2016 at 10:08

    […] zijn). Ik koos deze week voor een beetje ‘herfstige’ gerechten. En voor wie het weekmenu van vorige week gemist had… die curry van de donderdag en de wraps van vrijdag waren […]

  • Laat je reactie achter