Kleuter, Lees, Peuter

Rustig blijven

Ik sta net alle pakken cakemeel, boekweitmeel, zelfrijzend bakmeel, paneermeel en bloem weer terug in de la te stoppen na mijn zoektocht naar de maïzena die gewoon in de trapkast bleek te staan. Pepijn heeft zijn stoel tegen het aanrecht gezet, is erop geklommen en begint de basilicumplant kaal te plukken en Lieve moet ineens panisch huilen omdat ze in haar vinger heeft geknipt. Op dat moment stapt mijn lief binnen met de woorden: “Hé lief, ik mag voor m’n werk vier dagen naar Madrid!”
Ik kijk hem aan, kijk naar de chaos van stuivend meel, plukjes basilicum en huilende kinderen, kijk weer naar hem, haal diep adem en zeg dan: “Wat leuk!”

Als de rust ’s avonds is wedergekeerd stelt hij voor om de kinderen een paar dagen uit logeren te sturen. “Of je vraagt je moeder om een paar dagen hier te komen slapen?”
Welnee zeg, wat een onzin. Het zijn maar vier dagen en nachten en het zijn mijn eigen kinderen. Het is echt mijn eer te na om dat niet zelf te doen. Ik ga toch zeker niet moeilijk doen over die paar dagen terwijl er zo veel ouders zijn die het iedere dag alleen doen? Het is gewoon een kwestie van organiseren en rustig blijven. Je weet wel, de enige twee dingen die IK NIET KAN. AAAAHH, hoe ga ik dit doen? Ik geef mezelf al een high five als ik twee dezelfde sokken aan heb, hoe zorg ik ervoor dat ik straks twee kinderen op tijd bij school en opvang afzet en ook nog een hond uitlaat? Dat wordt een hond bij school afzetten en twee kinderen uitlaten, iedere avond soep eten en kledingcombinaties maken van wat er op dat moment op de grond ligt.

Eigenlijk best gezellig, nu ik er zo over nadenk. Ik kan mijn kinderen wegbrengen, wat ik normaal nooit kan doen. Ik kan erwtensoep eten, wat mijn lief niet lekker vindt en ik kan lekker iedere avond doorwerken zonder dat ongezellig van mezelf te vinden. Met twee verschillende sokken aan. En soep is lekker. I got this.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

7 Reacties

 • Reageer Marielle 30 maart 2017 at 19:58

  Ben ik nou de enige die denkt, joh 4 dgn maar?
  Ik doe het 365 dgn alleen, een paar dgn uit logeren wat is dat?
  2 zorgen kindjes als single mom is een uitdaging maar ik geniet….

  • Reageer meike 30 maart 2017 at 20:51

   Nee je bent niet de enige.. hier ook een single mom weliswaar met maar een zoon in huis maar toch ?

 • Reageer Marieke 30 maart 2017 at 20:05

  De eerste keer een paar dagen alleen met kinderen is vooral vreemd als je dat niet gewend bent. Hordes alleenstaande en gescheiden ouders doen het, maar die hebben daar ook aan moeten wennen en in moeten groeien. Ik woon al bijna 5 jaar om de week alleen met mijn 2 kinderen (nu tieners) en dat gaat best, maar het is gewoon ook wel erg fijn als mijn partner er in de weekenden is en we de verantwoordelijkheid samen delen. Die paar dagen gaan jullie vast wel lukken, en daarna is het voor iedereen weer extra fijn als papa terug thuis is. En inderdaad: even alleen zijn heeft ook voordelen.

 • Reageer Lisa 31 maart 2017 at 06:20

  Geweldig geschreven, en erg herkenbaar! Die chaos maar uiteindelijk vooral de charme en gezelligheid van het alleen moederen.

 • Reageer Jolijn 31 maart 2017 at 13:43

  We hebben ons ziek gelachen, mijn man en ik. Heel herkenbaar. Dikke pluim voor single mama’s. Ik snap niet hoe ze het doen.

 • Reageer Relax – Club van relaxte moeders 14 september 2017 at 18:58

  […] alleen thuis omdat mijn lief weer in het buitenland zit. En ik vind het runnen van een huishouden best een gedoe in mijn eentje. “Ja en ik moet nog wat ophalen van Marktplaats. Ik kan er dus niet voor vijf uur […]

 • Reageer Ruth 15 september 2017 at 08:36

  Hahaha, geweldig artikel!
  Ben recent alleenstaande mama geworden en idd, het is een puinhoop (nu nog, hoop er toch ook wat structuur in te vinden). Maar wat je zegt van de soep vind ik the maX! Als ik (weer ns) geen tijd heb om te koken en snel wat groente in water op het vuur zet terwijl de kinderen in bad gaan, dan maak ik mezelf al boos omdat het maar soep is… terwijl ze het eigenlijk heel graag eten. En ze hebben toch groenten binnen he ?
  Echt leuk om lezen.
  Grtjs Ruth

 • Laat je reactie achter