Kook

Relax Mama-weekmenu 6

Ik ben deze week alleen thuis met Teun. Henno en Keet zijn een weekje samen op pad. Als ik dit weekmenu niet had gehad, was dit voor mij een reden geweest om er culinair het bijltje bij neer te gooien en de hele week simpele pasta te maken. Maar, ik heb een oplossing gevonden. Ik heb wat vriendinnen uitgenodigd om te komen eten en mezelf her en der uitgenodigd. Ja ja, it takes a village… zo kom ik de week wel door!

Luie roti

Maandag komt Mariska eten, die dan daarna ook een uurtje op Teun past als ik naar de fysio moet. Haar heb ik inmiddels een simpele variant van roti beloofd. Ik heb het nooit eerder gemaakt, maar kreeg dit recept afgelopen vrijdag van Brenda, tussen één van de reacties op mijn nieuwe kookboek. Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Dus ga het uitproberen!

image

roti van brenda
Makreel in de herhaling

Vriendin Lieke komt dinsdag eten. Ik vroeg haar via WhatsApp of ze verzoeknummers had. Haar reactie: ‘Jullie makreel uit de oven mag zeker niet he?’ Waarop ik inderdaad antwoordde dat dat niet kon, omdat deze al op het weekmenu had gestaan. Maar nadat ik nu al twee dagen aan het dubben ben over een alternatief, hak ik de knoop door. Het mag wel! Want dit weekmenu is tenslotte een afspiegeling van mijn echte leven. En als ik twee keer in de maand dit makreelrecept wil eten, dan doen ik dat gewoon. Het recept vind je dus bij weekmenu 3!

Op woensdag heb ik Teun en mij uitgenodigd bij mijn lieve vrienden Sylvia en Stefan. Sylvia was al bang dat ze nu ook al moest verzinnen wat er dan op het menu zou staan, maar ik heb haar gerust gesteld dat ik me graag laat verrassen. Ik hoop wel dat ze even kijkt wat ik de rest van de week al eet 😉

Simpele vega pasta rode saus

Op donderdag doe ik een makkelijke pastasaus met verse Italiaanse groente uit een zakje, en tomaten uit blik (misschien wat geroosterde tomaten uit de oven er bij). Een bouillonblokje er door, beetje extra water, wat peper en zout en half uurtje laten pruttelen op zacht vuurtje. Mariska komt weer helpen eten en oppassen want ik moet de deur uit om een Relax Mama-workshop te geven op de negenmaandenbeurs!

En vrijdag staan, net als vorige week, opa en oma weer voor ons klaar. Want ook vrijdag geef ik ’s avonds op de negenmaandenbeurs de workshop en had ik dus oppas voor Teuntje nodig. En dan is de week weer voorbij en ben ik blij dat Henno en Keet weer bijna thuis zijn.

Fijne week allemaal!

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Marjolijn Willemsen 24 februari 2016 at 16:47

    Luie roti, fantastisch gevonden! Ik geniet steeds weer van jouw uitspraken en humor (voor aan tafel), bedankt hiervoor.

  • Laat je reactie achter