Kook

Het Relax Mama terug-in-het-ritme-weekmenu

Ik weet niet hoe jullie vakantie er eet-technisch uitzag maar bij ons is er veel gesnackt. Veel vlees ook moet ik zeggen. Maandag voor de meesten weer terug in een iets normaler ritme, waar ik altijd wel weer naar snak (nee niet snack) na een vakantie en helemaal na een verlengde vakantie ;). Back to normal  zou ik eigenlijk wilen zeggen. Maar dat lijkt voorlopig nog eventjes wishfull thinking.

Maandag: Hutspot met mosterd en vegetarische balletjes

We beginnen héél normaal met een stamppot. Maar eet maandag vooral iets waar je blij van wordt. Want het schijnt dan blue monday te zijn. Dus wees extra lief voor jezelf. Een goed basisrecept voor hutspot vind je bijvoorbeeld hier. Om het jezelf makkelijk te maken kun je natuurlijk voorgeschilde stamppotaardappelen uit het versschap kopen (dat doen wij). En wij eten er mosterd bij voor wat extra pit en in plaats van vlees vegetarische balletjes.

Dinsdag: Chili sin carne

Op dinsdag gaan we voor de chili! Omdat wij in de vakantie iets te veel vlees hebben gegeten ga ik voor deze superlekkere vega variant van van Jamie Oliver. Maar je kunt natuurlijk ook die met gehakt maken uit het boek Relax Mama in de Keuken. Dat recept vind je hier.

Woensdag: Pasta met ballen van Jaap

Pasta met de ballen van Jaap, oftewel pasta met ballen, courgette, tomaatjes en room. Een van de populairste recepten van de club en bij ons thuis. Dus een uitstekend idee voor de eerste schoolweek. Je vindt het recept van buurman Jaap hier.

Donderdag: Makreel met ketjap en tomaat

Op donderdag nog een gouwe ouwe van ons. Als je deze rijst met makreel en tomaat nog nooit hebt gemaakt, dan wil ik hem graag met klem aanraden :)). Je vindt het recept hier.

Vrijdag: Fastfood Friday Kapsalon

Omdat we deze eerste schoolweek toch maar weer hebben genaild eindigen we toch gewoon met een snack. Eentje die sinds kort bij ons thuis in de favorietenlijst is geslopen (‘dit moeten we eigenlijk iedere week eten!’ aldus Teun). De Kapsalon. Ook als ode aan alle kappers die nog steeds niet mogen knippen…

 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders?

In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

 • Reageer Bianca 8 januari 2022 at 21:30

  Hi Elsbeth,

  Het is a.s. maandag nog geen blue monday.
  Dat is maandag de week erna, op de 17e

 • Laat je reactie achter