Kleuter, Lees

De logeerknuffel

Hoi,

Ik ben Ko. Ik ben de logeerknuffel van klas 1/2c. Deze week mocht ik bij Teun logeren. Het begon gelijk goed! Teun had een dag vrij omdat de juffen moesten leren en daarom mocht hij als lunch frietjes eten in de stad. Ik mocht mee op de fiets. Teun deed mijn sjaal en muts op, die we bijna verloren in een hele grote winkel. Tijdens het frietjes eten maakten we een foto voor in mijn plakboek. ’s Middags mocht ik mee naar zwemles. Daar zouden we de volgende foto maken. Maar ze haalden me niet uit de tas toen Teun zich omkleedde en ik bleef ook in de tas toen hij ging zwemmen. Na het zwemmen kreeg ik gezelschap van een natte handdoek en zwembroek en pas toen het al lang weer donker was, haalde de moeder van Teun mij en de handdoek uit de tas.

We moesten gelijk naar bed. Dat was wel leuk, want de moeder van Teun ging voorlezen en Teun ging met mij knuffelen. Ze vertelden dat we de volgende nacht zouden gaan logeren bij opa en oma. Daar verheugde ik me op.

De volgende dag, toen Teun uit bed ging, bleef ik nog even liggen. Ook toen hij naar beneden ging voor het ontbijt, bleef ik in bed. En dat terwijl ik een slabbetje in mijn logeertas had voor het eten. Teun ging naar school, ik wachtte op hem in bed. Teun zijn moeder ging zijn logeerkoffer pakken, en ik lag nog steeds op dezelfde plek. Gelukkig zouden we bijna weggaan.

Ik hoorde de opa en oma van Teun binnenkomen. Ze kwamen ons ophalen! Hun stemmen in de huiskamer. Ik telde heel langzaam tot tien tot Teun me zou komen pakken. En daarna nog een keer tot tien. Daar waren de voetstappen op de trap. De verkeerde kant op?! De deur naar buiten ging open en met een klap dicht. En toen was ik helemaal alleen thuis en ik verveelde me kapot.

Twee nachtjes later kwam Teun weer terug. We sliepen nog één nachtje samen. De moeder van Teun maakte een foto van ons in bed. Ze schreef een stukje in mijn logeerschrift. Dat we het heel leuk hadden gehad samen. Dat we bij opa en oma hadden gelogeerd. En dat ze hopen dat ik nog een keer kom logeren. Nou. Mooi. Niet.

Groetjes,

Ko

Meer van dit soort columns vind je in ‘Die andere moeders doen ook maar wat’

De logeerknuffel is één van de columns die in het Relax Mama Columnboek staan. Een boek met de 49 beste columns van de Club van Relaxte Moeders.

Als moeder zit je in een rollercoaster van gevoelens: het ene moment juich je voor een eerste stapje, het andere moment sta je met je handen in het haar (of in de spuitpoep). Is het weer zo’n dag? Pak dan dit boekje erbij en verstop jezelf op de wc. Lees en ontdek: die andere moeders doen ook maar wat. Echt!

Het boek kost €9,99. Hij ligt in verschillende boekwinkels en is ook hier te bestellen

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
 

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

10 Reacties

 • Reageer Laurie 15 februari 2016 at 21:33

  Oh wat eeeeen ge-wel-di-ge blog. Heel hard om gelachen….!!

  • Reageer Annemieke 15 februari 2016 at 21:52

   Hahaha, zo hadden wij laatst POM POM te logeren. Hij mocht wel 4 nachtjes. Tijdens het boodschappen doen vond Jet dat hij wel in de fietstas mocht blijven, “toch niet handig zo’n knuffel, hij blijft niet eens zitten in de kar”! Met zwemles waren we hem ook al vergeten om hem überhaupt mee te nemen en de laatste 2 nachtjes moest hij maar bij Suus, haar zusje, logeren want Jet was tot de ontdekking gekomen dat ze nog te klein was om voor POM POM te zorgen!

 • Reageer Marloes 15 februari 2016 at 21:42

  wuhahahahaha wat heb ik gelachen. Briljant. Wij hadden laatst Puk mee van de peuterspeelzaal. Puk heeft t nog nooit zo druk gehad hihi

 • Reageer Monique Brussel 15 februari 2016 at 22:10

  Heel herkenbaar! Grappig, ik heb een tijd terug een soortgelijk stukje geschreven 🙂
  https://huizeweltevree.wordpress.com/2015/02/15/het-leven-van-een-logeerbeer-gaat-niet-over-rozen/

  Het is ook overal hetzelfde 😉

 • Reageer shirley 15 februari 2016 at 22:54

  Hahaha zo hadden wij jaap de gymaap een weekje mee naar huis. Heel de week keek ze er niet naar om tot de dag dat hij mee moet met het volgende kindje dan is het ineens huilen want jaap woonde toch bij ons ? Hahaja

 • Reageer Corinne 15 februari 2016 at 22:57

  Ik werk bij een bso waar de kinderen ook regelmatig met de logeerberen – apen- poppen en weet ik wat voor varianten er allemaal zijn, naar ons toekomen. Helemaal trots omdat zij (laat ik Japie Aap maar even als voorbeeld geven) Japie mee mogen nemen naar huis. De hele middag wordt ie meegenomen, bij de lunch, bij het buitenspelen en soms zitten we dan samen het schriftje te lezen. Super leuk!

  Ik vraag me dan wel eens af in hoeverre de verhalen die in het schrift staan, ook echt gebeurd zijn. Ik vind het daarom heel grappig om deze brief van Ko te lezen. Maar vind het wel een beetje zielig voor Ko…

 • Reageer Lore 15 februari 2016 at 23:33

  Bij ons was vorige week Jules te gast. Het is al de tweede keer dit schooljaar; eenmaal bij Warres verjaardag en nu dus tijdens het krokusverlof. Als ik het schriftje lees en de foto’s zie die andere ouders er in plakken, dan krijg ik eerlijk gezegd altijd een kleine paniekaanval ?. Nu moest Jules ook gewassen worden want hij was letterlijk zwart. Alsof een week kleren aan, kleren uit, jas aan, muts op nog niet genoeg was. Maar ach, zoonlief vond het geweldig en dan is de rest toch bijzaak, niet?

 • Reageer Astrid Labots 16 februari 2016 at 17:04

  Haha, leuk! Ik ben juf op de school van mijn kinderen. bij ons kwam Flip de Beer logeren. Bij ons viel hij natuurlijk uit het stapelbed en kwam dan helemaal onder de pleisters en verband op school. 🙂 Arme Flip, gebeurde altijd wel wat en hij mocht in groep 1 en 2 logeren en dat 3 keer, want we hebben 3 dochters. Arme beer!

 • Reageer Nic 21 november 2018 at 23:18

  Las ook het schriftje destijds, flip de beer zat gezellig aan tafel en lustte bepaalde dingen niet, tanden werden gepoetst van Flip, Flip moest pyama aan etc etc. Alsof ik er een lastig kind bij kreeg ! Gelukkig keek m’n dochter Flip niet aan het hele weekend, de moeilijkste taak was een leuk verhaaltje schrijven voor in het schriftje, Flip was de tas niet uit geweest 😁

 • Reageer Saskia 22 november 2018 at 23:45

  Geweldig! Wij mochten flip laatst meenemen maar mijn zoontje wilde hem niet mee. Flip is dus het hele weekend alleen op school gebleven. Hoe zielig. Maar zoon blij en mama heel blij. Hoefde ik geen verhaaltje te schrijven en foto’s te maken

 • Laat je reactie achter