Kook

Relax Mama-weekmenu 14

Het is weer gelukt, dankzij wat inspiratie die ik van jullie kreeg twee weken geleden en een paar ‘oude bekenden.’ Als het aan mij ligt wordt het een lekkere week!

Maandag – Luie roti met kip, aardappel, kousenband

imageIk heb al het hele weekend zin in de roti die ik in weekmenu nummer 6 maakte. Daar trappen we de week dus mee af. Naar het recept dat ik van Brenda kreeg. Met aardappels, kip, kouseband, kip en ei. Super lekker! Je vindt het recept hier.

Dinsdag – Lasagne met spinazie, zalm, ricotta

Lasagne met spinazie zag ik in een aantal van jullie weekmenu’s staan als reactie op mijn wanhoopspost van twee weken terug. Ik heb het nog nooit gemaakt. Na wat gegoogel kwam ik op dit Allerhande-recept uit dat me wel lekker lijkt.

Woensdag – Chili con carne

Chili! Dat hebben we lang niet gegeten. I love it. Ben bang dat ik de kinderen er niet echt blij mee maak, maar goed, je moet af en toe weer eens wat op ze uitproberen toch? Ik maak hem al jaren uit het kookboek van Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver (een oudje, maar nog steeds een fijn boek concludeerde ik net toen ik er doorheen bladerde). Ik vond het recept ook hier online.

Donderdag – Spaanse aardappels (vega)

Daar dit de week is dat mijn kookboek officieel wordt gelanceerd (tijdens dit feestje, kom ook!), vond ik het wel een goed idee om ook een recept uit mijn eigen boek te koken. Dit Spaanse recept kreeg ik van Alicia, moeder van Timo en Anna. Zie hier het recept uit mijn boek!

Schermafbeelding 2016-04-17 om 11.43.48

Vrijdag – Pasta pesto champignons en chipolataworstjes

Foto Keet in Real-X Apeldoorn Fotograaf Tjeerd Derkink

Meestal doen we maar één keer in de week pasta, deze week sluiten we toch ook met pasta af. Keet doet zaterdag mee aan het NK skateboarden voor dames, dus lijkt me goed om haar de dag ervoor wat koolhydraten te geven. Het is een simpele pasta, mooi voor de vrijdagavond, met de volgende ingrediënten:
– pasta
– gesnipperde ui
– champignons in plakjes
– spekblokjes
– verse pesto (misschien nu toch een keer zelf maken!)

En naast de pasta eten we een tomatensalade en bakken we chipolataworstjes.

Benieuwd naar de vorige 13 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3DRelax Mama in de Keuken

Afgelopen maand verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes! Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Aanstaande zondag 24 april is de boeklancering van mijn boek, tijdens het Snor Lentefeest. Dit feestje is van 12.00 – 18.00 uur in Utrecht bij Molen de Ster. Leuk om heen te gaan met de family hoor! kijk hier voor meer info.

Schermafbeelding 2016-04-17 om 12.01.04

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

5 Reacties

 • Reageer doortjesblog 17 april 2016 at 20:08

  Dat ziet er lekker uit! Die roti zou ik ook eens in mijn weekmenu moeten zetten…

  • Reageer Elsbeth Teeling 18 april 2016 at 08:47

   Ja echt joh, die is verrassend lekker en echt niet moeilijk. Je moet alleen even een winkel in de buurt hebben voor de pannenkoeken en kousenband.

 • Reageer Moontje 19 april 2016 at 16:20

  Vanavond Luie Roti op het menu, vanwege jou inspiratie. ? Het ruikt al zó fijn in mijn keuken… ?

 • Reageer Relax Mama-weekmenu 34 – Club van relaxte moeders 18 september 2016 at 18:13

  […] Voor de stamppot van maandag had ik een zak aardappels gekocht. Dus in het kader van budgetkoken, eten we deze week nog een keer aardappels natuurlijk. Hiervoor koos ik een recept uit mijn eigen kookboek. Het recept gaf ik in een eerder weekmenu al en vind je hier. […]

 • Laat je reactie achter