Kook

Relax Mama-weekmenu 20

Ik stelde dit weekmenu afgelopen vrijdag samen op een moment dat ik echt zin had in eten, namelijk vlak voor de lunch. Ik moet constateren dat dat een goed tijdstip is om een nieuw menu te verzinnen, qua inspiratie! Ik kreeg er wel nog meer trek van trouwens. Deze week een menu voor vier dagen en op de vijfde zet ik een kanskaart in. Lees hieronder waarom.

 Maandag: Mediterrane andijviestamppot

Aardappeldag! We gaan voor een zomerse stamppot. Het recept is van de Allerhande, je vindt het hier.

Dinsdag: Bietenrisotto met feta en walnoten

VanBERK_Hapje_VP_rug_NIEUWLOGO.inddVan Uitgeverij Bruna kreeg ik het kookboek Mag ik nog een hapje? Van Francesca van Berk. Francesca is foodblogger en moeder van een zoontje van 4. Ze schreef dit kookboek, net als ik, voor moeders. Verschil met mijn boek is dat zij er ook recepten in heeft staan voor groentehapjes voor de allerkleinsten. Het boek inspireerde mij om bietenrisotto te maken. Het recept in haar boek is ook geschikt voor hele kleintjes. Ik kies een variant hierop van haar site, zie hier. Kan best zijn dat ik die voor Teun juist weer wat downsize.

Woensdag: Gamba’s/ovenfrietjes/boontjes

Op woensdag is er markt in de stad. Wat mij betreft de beste dag voor vis. Ik kies deze week weer eens voor gamba’s, die ik in olijfolie wok met wat knoflook, peper en zout. Ovenfrietjes er bij, met boontjes voor de kinderen en peultjes voor ons. Weinig werk, zo klaar!

Donderdag: Couscous broccoli & kip

phontoDit is een recept uit de oude gele map waar ik al eens over vertelde. Wederom een recept van mijn vriendin Daphne. En omdat het recept op dit verfrommelde papiertje misschien niet heel duidelijk is, heb ik het ook even voor jullie uitgetypt. Het is een lekkere hoor mensen! De combi van kip, broccoli, het beetje kaneel, rozijnen, pinda’s en het frisse van de yoghurtsaus is heel fijn. Aanrader! Kan ook in losse onderdelen worden geserveerd 😉

Ingrediënten
 • 200 gram couscous
 • 3,5 dl kippenbouillon
 • 2 eetlepels olijolie
 • 2 teentjes knoflook
 • 300 gram kipfilet in blokjes
 • 500 gram broccoli in roosjes
 • 3 lenteuitjes in ringetjes gesneden
 • 50 gram rozijnen
 • 25 gram pinda’s
 • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
 • ½ theelepel kaneelpoeder
 • zout en peper
 • verse koriander fijngesneden

– Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
– Bak de kip in ongeveer 10 minuten rondom bruin. Voeg daarbij de knoflook, kaneelpoeder en peper en zout.
– Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar en laat hem uitlekken.
– Meng de yoghurt met peper en zout.
– Meng de broccoli, kip, lente-ui en de rozijnen door de couscous.
– Doe de couscous op de borden en strooi voor de liefhebbers de pinda’s en koriander erover en per bord wat van de yoghurt.

Vrijdag: Kanskaart

Vrijdagochtend vertrek ik met Keet naar Zweden. Ja, dit keer mag ik mee! Ze heeft een wedstrijd in een buitenpark in het centrum van Gotenborg. Onze grote vriendin Candy Jacobs (zaterdag 4e werd bij de X Games!!) gaat ook mee. Ik heb echt super veel zin. Wat wij eten weet ik dus nog niet. En Henno en Teun geef ik een kanskaart uit mijn boek 😉

FullSizeRender

 • Benieuwd naar de vorige 19 weekmenu’s? Je vindt ze hier!
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
RelaxMama_3DRelax Mama in de Keuken

Dit voorjaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter