Kook

Relax Mama watertand-weekmenu

Ik ontdekte onlangs Sabines Instagram account Oh My Foodness, dat hoort bij de gelijknamige site.  Sabine omschrijft zichzelf in haar bio als Reislustige foodie. Ze is moeder van Vic van 1,5 en auteur van (onder andere) het Guilty Pleasures-kookboek. Een boek dat niet draait om salades, suikervrije recepten en superfoods… het lijkt mij heerlijk. En omdat ik vorige week een soort van verantwoord en gezond weekmenu had gemaakt, ga ik nu deze week eens niet denken vanuit gezond, maar vanuit oooooh wat ziet dat er lekker uit (en eigenlijk zit er nog best wat gezonds tussen). Enjoy!

Maandag: Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Dit recept trok gelijk mijn oog. Hoe lekker ziet dit er uit! We beginnen de week dus met deze Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes. Je vind het recept hier.

Dinsdag: Thaise Noedels met kip en paksoi

Eigenlijk wilde ik gaan voor de Kip Biryani die ik zag op de site. Lekker Indiaas en volgens Sabine foolproof. Maar toen ik de lijst met ingrediënten zag, besloot ik voor deze dinsdag toch een realistischer gerecht te nemen en viel mijn oog op dit Thaise noedelgerecht met kippendijen en paksoi.

Woensdag: Spitskoolstamppot

Toch ook deze week een aardappelgerecht tussendoor. Ik koos voor deze spitskoolstamppot. Heb het vermoeden dat dat in ons gezin wel in de smaak zal vallen.

Donderdag: Lichte Caesar Salad

Zoekend naar iets met vis stuitte ik op de site van Oh my Foodness op deze Caesar Salad met garnaaltjes. Lijkt me een fijn licht gerecht om de wat zwaardere gerechten af te wisselen. Je vindt het recept hier. Misschien trek ik er wel een blik soep bij open….

Vrijdag: Chili Cheese Fries

En dan nu mijn absolute favo…. de Chili Cheese Fries. OMG hoe lekker ziet dit er uit…. Dit gerecht komt uit de categorie Fastfood Friday. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk vind ik uit die categorie álles lekker (wat dacht je bijvoorbeeld van deze Buffalo Checken Nacho’s)! Anyway, het recept van deze Chili Cheese Fries vind je hier.

Ik hoop dat deze gerechten van Sabine jou net zo kunnen inspireren als dat ze mij doen. Ik wens jullie een hele lekkere week toe!

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

 • Reageer Tirtsa 13 oktober 2018 at 06:27

  Beste Elsbeth,
  Ik zou heel graag de weekmenu’s ontvangen.
  Vriendelijke groet,
  Tirtsa

 • Laat je reactie achter