Kook

Relax Mama weekmenu voedzaam (en in te vriezen)

Wij hebben iets te vieren! Sinds deze week zit Keet officieel in het skateboard kernteam dat zich mag gaan kwalificeren voor de Olympische Spelen 2020. Er komen dus spannende en te gekke tijden aan met veel kwalificatiewedstrijden. Wat heeft dat met het weekmenu te maken? Mijn goede voornemen om nóg beter op haar (en onze) voeding te gaan letten. Keet eet gemiddeld drie keer per week op het skatepark. Daarvoor krijgt ze meestal een bak pasta mee om op te warmen. Voor dit weekmenu heb ik nagedacht over maaltijden die voedzaam zijn én die we kunnen invriezen en mee kunnen geven. 

Maandag: boerenkoolstamppot

De R zit in de maand, de verwarming heeft vorige week al weer een keer aangestaan, we hebben dit al een tijd niet gegeten, Keet vindt het lekker, het is goed in te vriezen en op te warmen én (aldus lijstjes op internet) het is de gezondste groente die er is, daarom beginnen we deze week met boerenkool. Stamppot om precies te zijn. Daar doen we meestal uienjus bij, piccalilly, worst en voor de liefhebbers appelmoes.

Dinsdag: nasi

Op dinsdag staat een klassieker die ook prima in te vriezen is: nasi. We maken hem met de Half volkoren Toverrijst van Lassie die ik onlangs voor het eerst heb uitgeprobeerd. Wij zijn thuis niet zo van de zilvervliesrijst, maar ja het is toch wel fijn om die nasi iets voedzamer te maken als het kan. De Half volkorenrijst blijkt een goed alternatief! Het heeft niet de typische smaak van zilvervliesrijst, maar is wel gezonder dan witte rijst. Met het oog op mijn voedzame voornemen ben ik hier dus helemaal blij mee.

Woensdag: Tomaten-linzensoep

Het voedingscentrum adviseert niet voor niks om elke week peulvruchten te eten. Mijn kinderen zijn er alleen niet echt dol op, dus het komt er niet wekelijks van. Maar deze soep gaat er wel goed in. De linzen zijn er eigenlijk in verstopt. Ik maak deze soep met ui, knoflook, wortel, verse tomaten of tomaten uit blik en rode linzen. Dit recept van OhmyFoodness.nl lijkt er eigenlijk wel op. Denk dat ik komende week deze ga gebruiken.

Donderdag: Pasta (met de ballen) van Jaap

Een bekende en favoriet hier in huis en inmiddels ook al van veel van jullie weet ik. De pasta met ballen en courgette, oftewel de pasta van onze buurman Jaap. Deze hoeft eigenlijk geen uitleg meer. En als je er toch wat uitleg over wilt, kijk dan hier.

Vrijdag: Kibbeling!

Tja, na vier dagen voedzaam, gezond en invriesbaar, kon ik niets meer bedenken met vis. Bovendien heb ik aanstaande vrijdag geen tijd om te koken, want we gaan naar de familievoorstelling De Krijtkring  in Alkmaar (daarover later meer!). In het kader van vis-vrijdag wordt het denk ik kibbeling. Maar het zou ook zomaar kunnen dat we op weg naar het theater in Alkmaar langs een zaak met een grote M rijden….

Dit wordt het voor ons deze week. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben! Fijne week lieve mensen!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama watertand-weekmenu - Club van relaxte moeders 12 oktober 2018 at 15:36

    […] draait om salades, suikervrije recepten en superfoods… het lijkt mij heerlijk. En omdat ik vorige week een soort van verantwoord en gezond weekmenu had gemaakt, ga ik nu deze week eens niet denken […]

  • Laat je reactie achter