Relax

Festival: ontdek de science of skateboarding. En meer!

Vorig jaar had ik samen met Teun en Miloe en haar kinderen een superleuke middag op het Generation Discover Festival in Den Haag. ‘Een plek waar jongeren wetenschap en technologie kunnen beleven,’ aldus de website van het festival. Komende week is het festival er weer met een paar nieuwe activiteiten, waaronder ‘de science of skateboarding’. Drie keer raden wie er dit jaar ook meegaat.

Wat is er te doen op het Generation Discover Festival?

Op het Generation Discover Festival is er van alles te beleven op het gebied van wetenschap en techniek: van drones besturen tot laserstralen ontwijken. Net als vorig jaar moet je door een donkere tunnel met lichteffecten om op het festivalterrein te komen. Eenmaal op het terrein zie je overal ronde tenten, oftewel Domes. Er zijn er acht, allemaal met een ander thema: Steden, Racen, Energie, Chemie, Duurzame Doelen, Mobiliteit, Mini-lab, Cyber en Operatie Malieveld. In iedere dome is iets spannends te doen. Verder is er nog het reuzenrad en het theater waarin allerlei science shows zijn. Vorig jaar zag onze top 5 van activiteiten er als volgt uit.

1. De Cyber Dome: Dit was vorig jaar bij ons de absolute nummer één. In deze Dome moeten de kinderen een Cybercrimineel opsporen. Detective spelen dus.

2. Operatie Malieveld: In deze Dome gaat het om reddingsacties. Wat kun je doen als er een nationale ramp is? Het leukst vonden wij vorig jaar het onder laserstralen doorkruipen.

3. Spioneren met een drone: achter het theater vind je de droes. Wat kun je eigenlijk allemaal met een drone? De kinderen mogen hier zelf een drone besturen en ontdekken met een virtual reality bril op dat zo’n drone bijvoorbeeld heel handig is als je je moeder wilt bespioneren.

4. Zweven boven het festivalterrein: Een reuzenrad is eigenlijk altijd een goed idee. Vanuit dit rad heb je een prachtig uitzicht over de stad en het festivalterrein en omdat het een educatief festival is kun je ook nog de uitdaging aangaan om de som op te lossen voordat je rond bent.

5. Racen, naar het midden van de aarde of zonne-energie gebruiken

De vijfde plek, daar konden we het vorig jaar niet helemaal over eens worden. Emiles zoon Otis vond de energiezuinige race-auto in de Mobiliteit Dome te gek en Teun vermaakte zich bijzonder goed in de Energie Dome. Tja en dan heb je natuurlijk ook nog de Steden Dome waar je kunt nadenken over de stad van de toekomst. Ook leuk!

Nieuw dit jaar! De Science of Skateboarding Show

Een nieuw onderdeel van dit jaar is de Science of Skateboarding Show. Waar ik vorig jaar mijn blog eindigde met de zin dat ik jammer vond dat ik mijn (toen) 13-jarige dochter niet mee had genomen, is ze dit jaar zelfs uitgenodigd. De Skateboarding Show is in het theater dat je midden op het festivalterrein vindt. Het is een show van 20 minuten die wordt verzorgd door een Douwe Macaré, een van de beste skateboarders van Nederland en teamgenoot van Keet. Op woensdag 17 oktober zal Keet Douwe dan ook assisteren bij zijn show. Waarin hij met video’s én met tricks het skateboarden zal uitleggen met wetenschappelijke formules. Superleuk als jullie komen kijken!

Toegang is gratis! Bestel je gratis tickets hier.

Het Generation Discover Festival op het Malieveld in Den Haag is er van woensdag 17 oktober tot en met zondag 21 oktober 2017. Het festival wordt georganiseerd door Shell en partners. Tijdens dit interactieve festival ervaren kinderen (en ouders) welke rol wetenschap en technologie spelen in onze toekomst, en hoe leuk het is om hier zelf iets mee te doen. De Science of Skateboarding show is er op woensdag, donderdag en zaterdag.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter