Kook

Relax Mama – wat is het – menu?

Ik zat helemaal klaar om een weekmenu te maken, toen ik een blaadje van de Relax Mama Scheurkalender omdraaide en zag dat ik er al één bedacht had voor deze week! Bij deze dus! Overigens ga ik dit zelf allemaal deze week niet eten, want… ik zit een groot deel van de week in Parijs met Keet die daar volgend weekend een Streat Leaugue wedstrijd gaat skateboarden! (Als je het leuk vindt om ons te volgen, volg me dan hier).

Maandag: klassieke kaassoufflés, en aardappels met spinazie

De maandag begint klassiek met aardappels en spinazie en daar eten we een kaassouflé bij zoals mijn moeder hem vroeger altijd maakte (dus niet van die dingen die je uit de snackbar kent).

Dit heb  je nodig: 100 gram boter of margarine, 5 eieren, 100 gram oude Goudse kaas (of iets meer zegt mijn moeder), peper en zout

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden en vet vier soufflépotjes (of ramequins) in. Mijn moeder maakt overigens altijd één grote soufflé in plaats van een paar kleintjes. Dus dan vet je één middelgrote ovenschaal in.
Splits de eieren (eigeel en eiwit apart in bakjes doen). Roer de boter of margarine tot room, voeg er één voor één de eierdooiers bij, de geraspte kaas en peper en zout. Klop het eiwit  stijf en meng dit vervolgens zo luchtig met het boter/kaas/ei-mengsel. Vul dan de ovenschaal of de potjes voor de helft (de soufflé moet kunnen rijzen) en zet de potjes in de oven. Laat de soufflés ongeveer 20 minuten rijzen. Check af en toe even, zonder de oven te openen, want anders stort hij in!

Dinsdag: Foe yong hai

Dit heb ik al een tijd niet gegeten, krijg er accuut zin in. Je vindt een fijn recept voor foe yong hai op de site van keukenliefde.nl.

Woensdag: geroosterde tomatensoep

Een oude bekende, en altijd goed. Onze geroosterde tomatensoep uit Relax Mama in de keuken! Lekker en een vitaminebom.

Donderdag: Preitaart met geitenkaas

Ik heb mezelf in dit weekmenu verrast, want deze hartige taart heb ik nog nooit gemaakt. Dit recept hier lijkt me wel heel lekker!

Vrijdag: Bietenburgers

Burgervrijdag! Met de bietenburgers volgens recept van Foxcilicious. (Oven)frietjes er bij en klaar!

Zaterdag: pasta alla norma

Deze pasta met aubergines is een klassieker uit Sicilië en bij veel mensen een favorietje. Je vindt het recept onder ander in het boek Simpel van Ottolenghi, maar online is hij ook zo gevonden, bijvoorbeeld hier.

Zondag: Risotto met champignons

Een heerlijk maaltje voor de zondag: risotto. Bijvoorbeeld deze met champignons.

Dit was het weekmenu van deze week. Hebben je al ontdekt wat het thema is? Als je het weet, schrijf het hieronder op en wie weet maak je kans op een keukenschort uit de Shop van relaxte moeders!

 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

13 Reacties

 • Reageer Sherida Thorne 16 februari 2024 at 20:05

  Ik denk dat het thema “vegetarisch” is.

 • Reageer Natascha Sparreboom-Heese 16 februari 2024 at 20:10

  Het thema is vega!

  • Reageer Paulien Jasper 17 februari 2024 at 08:08

   We hebben deze week een vegetarische week.

 • Reageer Janine van Kooten 16 februari 2024 at 20:23

  Vega!

 • Reageer Ilona 16 februari 2024 at 20:32

  Het thema is vega favo’s

 • Reageer Yen-Mie Lai 16 februari 2024 at 21:32

  Vega is het thema

 • Reageer Marieke 16 februari 2024 at 22:06

  Vegetarisch 🙂 altijd fijn om ideeën op te doen. Dank je wel!!

 • Reageer Paulien Jasper 17 februari 2024 at 08:09

  We hebben deze week een vegetarische week

  • Reageer Floor 17 februari 2024 at 10:53

   Vegetarisch! 🥦

 • Reageer Annemieke 17 februari 2024 at 08:15

  Vegetarische liefde gaat door de maag ❤️

 • Reageer Liana 17 februari 2024 at 10:13

  Vegetarisch!

 • Reageer Carla Kemps 17 februari 2024 at 14:27

  Vega!!

 • Reageer Sanne 18 februari 2024 at 15:21

  En heerlijk vegetarisch weekmenu. Altijd fijn voor inspiratie!

 • Laat je reactie achter