Kook

Relax mama -wat is er in de aanbieding-menu

Ik heb me bij dit weekmenu laten inspireren door de aanbiedingsfolder van onze supermarkt. Dat zullen niet precies dezelfde aanbiedingen zijn als bij jouw supermarkt (tenzij je ook een Nettorama in de buurt hebt), maar ik hoop dat het je toch kan inspireren! Ben verder vooral nogal trots op mijn BLT-stappenplan!

Maandag: Brusselse spruiten

De spruiten zijn bij ons in de aanbieding (en ook bij de Lidl zag ik)! Mooi excuus om weer een keer ‘Brussel sprouts’ te eten. Deze Belgische spruit ben ik enorm gaan waarderen nadat ik een paar keer met Keet in Amerika was. De spruit was daar namelijk hip. Henno stuurde me onderstaande TikTok-filmpje ter inspiratie. Wij eten hier aardappelpuree bij!

Dinsdag: vegetarische macaroni

Dinsdag moet er een snelle maaltijd komen, want ben ik laat thuis en alleen thuis met Teun. Het wordt een klassiekertje: macaroni. Want de macaroni-groenten zijn in de aanbieding. Dus die bak ik, met wat extra knoflook, daarna tomaten uit blik erbij en even laten pruttelen. Ik bak er vegetarische balletjes bij voor de bite en daarna gooien we er nog een lading kaas overheen. Het beeld mag je er zelf bij bedenken 😉

Woensdag: Hollandse mosselen

We bespraken laatst dat we thuis nog nooit mosselen hadden gegeten en guess what? Toen kwamen de mosselen deze week in de aanbieding. Dus kwam er moules frites op tafel. En voor degenen die minder van mosselen houden hadden we er lekkerbekjes bij uit de vriezer van Iglo. En die waren ook super lekker.

Donderdag: BLT wrap

Donderdag wrap-dag. Deze keer de BLT, oftewel de bacon lettuce & tomato-wrap. Eigenlijk is het een BLTPC-wrap, want niet geheel onbelangijkr in deze is de extra Parmezaanse kaas. En zoals Keet zegt: de saus maakt hem zo lekker (ketchup, mosterd én mayo). Download het stappenplan hier.

Vrijdag: Chicken pie & Ceasar salade

Vorige week vrijdag maakten wij weer eens Jamies chicken pie! Naar aanleiding van mijn Instagram sotry daarover kreeg ik zoveel vraag naar het recept, daarom krijgt hij een plek in dit weekmenu (en ja de kipfilet stond ook in de aanbiedingsfolder). Wij maken hem zoals Jamie hier doet op YouTube. We aten er een Ceasar’s salad bij met de volgende ingrediënten: Little gem sla, croutons, Parmezaanse kaas en ei. En zoals mijn man Henno zegt: ‘It’s all about the sauce’, dus let op. De saus maak je met: 4 eetlepels mayonaise, 50 ml olijfolie, 2 ansjovisfilet, sap van een halve citroen, 1 tl worcestershiresaus en 1 tl mosterd.

Zaterdag: Erwtensoep

Zaterdag soepdag. Bijvoorbeeld deze vegetarische variant uit mijn eigen kookboek.

Zondag: kip-pruimen tajine

Dit laatste gerecht uit het weekmenu is een oudje uit mijn oude receptenmap. Ik heb het hier nog nooit eerder gedeeld, maar nu de pruimen in de aanbieding zijn, is het daar wel eens tijd voor. Dit kipgerecht met pruimen uit de tajine eet je met Turks brood en je likt er je vingers bij af.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen (voor maar €8,99!). In een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter