Kook

Relax mama succesrecepten menu

In het kader van ‘die andere moeders doen ook maar wat’ – onze lijfspreuk – hier zeven recepten die andere moeders de afgelopen week succesvol op tafel zetten! Doe er je voordeel mee :))

Maandag: Kip stifado met orzo

Dit recept kwam ik tegen op de Instagram story van Marloes en zo ontstond het idee om naar meer succesnummers van de week te vragen. Het recept van deze kip stifado vind je hier.

Dinsdag: Chili sin carne met tacochips

Marijke maakte afgelopen week succesvol chili sin carne. Zij maakte het met een kruidenmix voor chili, maar je kunt ook dit recept volgen van LekkerenSimpel.nl. Ik vind het zelf ook altijd wel lekker er nog zoete aardappel doorheen te doen. Marijke geeft er nachos met gesmolten kaas bij en zelfgemaakte guacamole: ‘Guacemole maak ik met twee avocado’s, een sjalotje, een peper, wat knoflook en het sap een limoen.’

Woensdag: Spinaziebol

Bij Merel thuis is de Adriana’s spinaziebol uit de Allerhande altijd een succes. Ze maakt er twee per persoon met beetje meer kaas erin dan in het recept staat, en ze eten er sla, komkommer en tomaatjes bij.

Donderdag: witlofquiche

Kirsten tipt deze witlofquiche. ‘Dit is echt zo’n verrassing,’ zegt ze. ‘Superlekker ook voor witlofhaters.’ Omdat ik in ons gezin de enige ben die echt van witlof houdt, vraag ik haar: ‘vinden je kinderen dat ook lekker?’ Ze antwoordt bevestigend. ‘En dat is lang niet altijd vanzelfsprekend hier hoor,’ voegt ze toe.

Vrijdag: Gevuld Turks brood

Bij Leonie thuis eten ze dit met shoarma gevulde Turks brood graag. Wil je liever iets vegetarisch, dan kun je ook een Turks brood vullen met champignonragout. Zoals ons recept hier.

Zaterdag: Patat!

Onze Sanne stelde me niet teleur door ook haar succesgerecht in te sturen: patat! Goed idee voor de zaterdagavond. Ovenfriet, airfryer, snackbar, frituur, kan allemaal. Wat snacks erbij. Voor de vorm een stukje komkommer erbij en klaar is Kees.

Zondag: Pokebowl

Vanessa en haar kinderen eten graag pokebowl met mango, edamameboontjes, avocado, komkommer en zalm. Voor de kinderen doet ze er norivellen bij die ze in vierkantjes knipt. ‘Vinden mijn kids heel lekker, beetje een krokant iets erin.’ En voor de grote mensen doet ze er wakame bij, oftewel zeewiersalade.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter