Lees

Oorbel

Onze single mom Lisa is moeder van een zoon van 10 en een dochter van 6. Soms komt ze voor situaties te staan die ze misschien wel met een partner had willen delen. Gelukkig deelt ze het dan hier.

Hij wil een oorbel. Het kind. Het tienjarige kind.
Mijn eerste reactie bij het horen van deze wens was de reactie die mijn ouders altijd gaven op elk -vond ik dan- briljant idee zoals het willen van een navelpiercing en een neusring, namelijk: Nee.gaat.niet.gebeuren.

Ik wilde het zo graag ánders doen. Ik wilde niet meteen elk -vonden zij dan- briljant idee van tafel vegen met die vier woorden. Ik wilde open staan, meedenken, meebewegen en vooral niet oordelen op wat zij wensten.

Dus toen het onderwerp ‘oorbel’ aangesneden werd, telde ik vijf keer tot tien. Ik stelde een paar kritische vragen, maar wees de wens niet meteen af. Op één van mijn kritische vragen was het antwoord: Cristiano Ronaldo. Die knul heeft óók een oorbel.
Waarop ik me een verdiepte in hoe belangrijk het voor kinderen is om een rolmodel te hebben.

Ik besloot vooral lekker mee te bewegen in dit verzoek.

Enfin. Met het oog op de naderende pubertijd waarin er waarschijnlijk nog wel heftigere verzoekjes worden ingediend zoals het wensen van een scooter, crossmotor, een tattoo of het willen roken van een sigaret, joint of weet ik veel wat besloot ik vooral lekker mee te bewegen in dit verzoek en daarmee wat credits te verzamelen voor de onstuimige jaren die nog gaan komen.

Als ik nu oordeelloos luister, hem serieus neem én een beetje meebeweeg dan bespreekt hij hopelijk in de toekomst ook al zijn hersenspinsels met me, in plaats van dat hij ineens thuiskomt met een getatoeëerde bitterbal op zijn rechterbil.

En zo koersten we, na drie weken bedenktijd, richting de juwelier voor dé oorbel.
Hij mocht er eentje uitkiezen van een kartonnetje, en ik stuurde subtiel (en vooral erg grappig vond ik zelf) aan op de oorbel met het lieveheersbeestje. Maar helaas. Als klap op deze vuurpijl koos mijnheer voor de grootste diamant die op het karton pronkte.

Dank aan het rolmodel. Ik hoop dat dat hij Cristiano ooit inruilt voor mij, als hij zelf vader is.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter