Lach, Relax

Acht typen ouders die je sowieso tegen gaat komen op vakantie

Ga jij deze zomer met je gezin op vakantie? Dan zal je een van deze typen ouders vast tegenkomen op je bestemming. En welke ben jij zelf?

1. De uitgebluste moeder

Een messy bun, wallen onder ogen met wimpers waar al dagen geen mascara op gesmeerd is, afgebladderde nagellak op tenen in slippers gestoken. Deze moeder schenkt op de automatische piloot limonade in voor de kinderen, blaast zwembandjes op zonder met haar ogen te knipperen en vlecht haren terwijl ze voor zich uitstaart. Onderschat haar niet, geef haar even wat tijd en een glas wijn. Ze heeft de afgelopen dagen (of weken, maanden?) alle ballen in de lucht gehouden en moet nu eerst even ontwennen. Potentiële vakantievriendin.

2. De dictator

Zelfs andere ouders zijn een beetje bang voor haar. Bij haar is nee echt nee en alle drie haar kinderen luisteren direct als ze wat zegt. Haar stem buldert een beetje en als zij tot drie telt, komt ze nooit verder dan twee. Ga je bij deze moeder een grens over, dan is er stront aan de knikker. Stiekem ben je een beetje jaloers op haar.

3. De nét iets te sportieve vader

Valt op door zijn gespierde armen en het missen van bovenkleding. Vertoont zich standaard in kleine sportbroekjes en doet alles hardlopend. Gebruikt de peuter om te powerliften en voetbalt té fanatiek mee met de pubers. Vrouwen kijken net iets te lang naar hem, je man wil hem zijn.

4. De regelmoeder

Herken je aan haar volle programma. Elke dag gaat het gezin in alle vroegte op pad omdat moeder in Nederland al een planning van dag tot dag heeft gemaakt. Van culturele uitstapjes, tot het bezoeken van een lokale markt. Bij deze regelmoeder kun je altijd terecht voor tips als je zelf bent uitgekeken op het strand of het zwembad.

5. De jolige vader

Een shirt met een grappige tekst of een cartoon figuur, neonkleurige zwembroek en felgekleurde slippers. Zijn hand vergroeid met een flesje bier. Hij kent iedereen, zwaait naar alle vrouwen en slaat andere vaders nét iets te hard op de rug. Met een boog omheen, of omarmen, net waar je zin in hebt tijdens je vakantie.

6. De first time parents

Een tot de nok gevulde auto met een dakkoffer op het dak. Oneindig veel spullen mee; van pakken luiers en bussen kunstvoeding tot drie koffers met kleding (je weet tenslotte nooit wat voor weer het wordt), een kinderstoel, dertig potjes groente, een wipstoel, babygym, aankleedkussen en natuurlijk de kinderwagen. Te vriend houden voor het geval je zelf wat bent vergeten.

7. De influencermom

Doet alles voor een goede kiek. Kleedt haar kinderen in matchy matchy outfits en draagt zelf het liefst drie keer per dag iets anders. Poseert ongegeneerd met fillers en filters en fotografeert haar eten, maar eet het liever niet. Handig voor als je wil weten waar een trendy hotspot in de buurt is!

8. De relaxte moeder

Kijk haar zitten met haar wijntje in de hand, een boek op schoot en een bak chips binnen handbereik. Badlakens over stoelen, speelgoed overal. Gillende kinderen om haar heen. Maar haar krijg je niet gek, ze is met vakantie. Wassen en opruimen komt later wel weer. Als iedereen maar geniet. Proost en fijne vakantie!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter