Lees, Zwanger

Onzeker

Ik ben blij dat ik tegen het einde van deze RelaxMamaZwangerweek kan vertellen dat we een nieuwe zwangere blogger onder ons hebben. Nu #SanneZwanger bevallen is, hebben we tenslotte weer ruimte voor een nieuwe zwangere!  Ik kan alleen nog niet vertellen wie het is. Want de dame in kwestie is nog maar net zes weken zwanger en wil het nog niet aan de grote klok hangen. Voorlopig is ze dus onze ‘mystery blogger’. 

Eén test is geen test, twee testen een halve test, drie ei is een Paastest.  Op Tweede Paasdag kan ik mijn ogen na twee testen nog steeds niet geloven. Pas bij de derde keer is het waar. Ik ben zwanger.

En of je nou het internet afstruint of ouderwets een boek doorbladert, de waslijst aan symptomen overspoelt je direct. Nog maar goed dat ik niets aan mijn moeder, zus of schoonmoeder heb verteld want dan gaat de beerput aan kwaaltjes (tot aan die van na de bevalling waarschijnlijk) open. En die hoef ik nog even niet. Want ik weet niet of ik zwanger ben, ondanks de drie dikke plusjes. Ik voel toch nog niks?

Volgens website A t/m Z, forum 1 t/m 388 en het ene mannen-appje dat M. downloadt kan ik vanaf nu misselijk zijn (of niet), kan ik oververmoeid raken (of niet), kan ik veel moeten huilen van de hormonen (of niet) en moet ik idioot vaak plassen. Of niet.

Het plassen lijkt nog wel verklaarbaar. Enerzijds is er van alles aan het bewegen in je buik. Een baarmoeder schijnt na 40 weken zwangerschap ineens een kilo te wegen (!!!), die drukt al groeiend op je blaas. Anderzijds stijgt je temperatuur (terwijl ik verander in de grootste koukleum met drie vesten aan) en heb je meer vocht nodig. Wat resulteert in tien keer plassen per seconde. Oke, tien keer vaker dan normaal.

Elke keer als ik ga plassen weet ik het zeker. Nu kom ik er achter dat ik toch ongesteld ben.

Ik zit in mijn vijfde week. Of vierde, want ik begrijp niets van de telling. Daarover vast later meer. Nu denk ik alleen maar. Ik kan toch geen twaalf weken lang, iedere keer als ik ga plassen, kijken of ik niet ineens ben gaan bloeden en nog wel zwanger ben? Het is nog geen millimeter groot, heeft een staart, lijkt nauwelijks op een kind en toch is het zover: dat angstige moedergevoel dat er iets helemaal mis is.

Onze mystery blogger!

Dat je zwanger bent, vertel je natuurlijk pas als je zeker weet dat alles goed gaat. Terwijl in die eerste weken de behoefte om herkenning en informatie juist heel groot is. Alles is nieuw en spannend, maar daar kan je nog niet met iemand over praten. Onze mystery blogger is net zes weken zwanger en zal anoniem bloggen tot ze haar zwangerschap aan familie en vrienden verteld heeft én zeker weet dat de tien weken echo goed gaat. Gelukkig deelt ze tot die tijd wel haar emoties, vragen en observaties met ons. Want door te delen vergroot je de vreugde. 

Nieuw! De Relax Mama  Zwangerschapskalender!

cover4De afgelopen week was de Relax Mama zwangerschapsweek. En die was er weer omdat de Relax Mama  Zwangerschapskalender verscheen. Een kalender met 42 hart onder de riemen, spreuken en plaatjes die ervoor zorgen dat je kunt blijven lachen om jezelf en je hormonen. Het kalendertje is nu verkrijgbaar en kost €14,99. Hij is te krijgen in de boek- en cadeauwinkels of hier online.

Alvast een inkijkje in de kalender? Kijk hier.

Kalender winnen?

Bij een lancering van een nieuwe kalender hoort natuurlijk ook een winactie. Kalender winnen? Ik mag er tien weggeven. Doe mee aan de winactie op Facebook. Ik kies maandag 8 mei de winnaars uit.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer ‘Ik denk dat het misgaat’ – Club van relaxte moeders 15 mei 2017 at 08:58

    […] haar eerste blog over haar prille zwangerschap kreeg onze ‘mystery blogger’ veel reacties in de trand van: ‘Ik […]

  • Laat je reactie achter