Lees

In mijn eentje

Het is lang geleden dat ik me zó voelde.

Het doet me denken aan mijn eerste schriftelijke examen op de middelbare school. Aan het moment waarop ik na vier keer theorie-examen eindelijk mocht afrijden. Mijn eerste date met Rudolf waarbij we heel romantisch gingen schaatsen op het Museumplein. Het sollicitatiegesprek bij die stichting waar ik zo graag wilde werken.

Het is lang geleden dat ik zó zenuwachtig was. Ik, die altijd met een rugzak de wereld rondreisde, ben het blijkbaar een beetje verleerd.

Ik ga namelijk vier dagen – in mijn eentje! – naar Cyprus. Vier dagen zonder man en kids, dus. Vier dagen zon, zwembad, lekker eten. Vier dagen links rijden, zonder iemand die kan meekijken bij kruispunten en dan net als ik de verkeerde kant op kijkt. Had ik al gezegd dat ik in mijn eentje ga? Vier dagen dus, zonder dat ik twee keer per nacht gewekt wordt door mijn babah-meisje dat inmiddels al een ma-mah-ma-meisje is. Zonder ruzie met mijn zoon die per se een glaasje appelsap wil ik vind dat hij water moet drinken. Zonder gesnotter en geproest om me heen, zonder natte kusjes in mijn nek. Zonder armen om me heen als ik thuiskom. Zonder geschaterlach op de schommel. Zonder montere stapjes  achter de loopwagen. Zonder die stralende lach van mijn dochter die precies deze week één jaar wordt.

Help!!? Hoe dan?

Ja, je hoort het goed. Vanwege deze reis die mij als Relaxte Moeder is aangeboden door #Elizawashere ben ik er dus niet op Zora’s eerste verjaardag. Ik doe dat tot nu toe steeds heel stoer af met de woorden: ‘Joh, wat merkt zij er nou van dat we haar verjaardag een dagje later vieren?’

Nou, niet veel, denk ik. Maar ik des te meer! Zit is daar straks, zielsalleen. Voor mijn huisje, in de zon, proostend tegen het luchtledige. Zal ik een traantje wegpinken bij de gedachte aan het thuisfront? Of voel ik me de allerrelaxte moeder op aarde en ben ik dankbaar dat ik dit mag meemaken? Dat de man zonder te mokken zei: ‘Tuurlijk moet je gaan! Ik vang het hier wel op!’ Opa en oma die meteen paraat stonden… Mooier kan het eigenlijk niet.

Had ik al gezegd dat ik in mijn eentje ga?

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter