Leer

Online lezing: help mijn puberzoon voert niks uit

Heb je iets te vaak conflict met je puberzoon omdat hij de kantjes ervan afloopt of echt niks uitvoert? Maak je je zorgen omdat hij nergens voor te motiveren lijkt? Vind je het moeilijk om goed in contact te komen met je zoon? En scheept hij jou regelmatig af met opmerkingen als ‘boeien’ of ‘het zal wel’?

Waar meisjes steeds beter presteren en soms ook té perfectionistisch bezig zijn voor school, blijven jongens relatief achter op school. Trainer, adviseur, onderzoeker, auteur (en mijn man) Henno Oldenbeuving verdiepte zich in het fenomeen ‘jongensdip’ en geeft hier regelmatig masterclasses over. Speciaal voor de Club van relaxte moeders wil hij hier nu samen met mij een webinar over geven.

Jongens zijn geen meisjes en andersom, maar ze zitten wel samen in de klas en doen dingen samen. Hoe ga je daar als ouder (en als school) goed mee om? Wat moet je weten om het goed te begrijpen. In dit webinar legt Henno onder andere het volgende uit:

 • Jongens praten minder makkelijk. Hoe lukt het je dan toch om hen te laten praten over zichzelf in de toch al zo verbale maatschappij?
 • Hoe blijf je relaxed bij kinderen die een meer jongensachtige (andere) aanpak hebben.
 • Is samenwerken (echt) belangrijker dan competitie?
 • Hoe ga je om met die druk bewegende jongen, die eigenlijk normaal ‘jongensgedrag’ vertoont?
 • Hoe zorg je dat complimenten aankomen bij je kind?
 • Is blijven zitten nodig of nutteloos? 
 • Wat kunnen we leren van gamedesigners? Waarom lukt het een game zo goed om kinderen te motiveren? Zijn dit nieuwe inzichten of passen ze oude principes toe?

Dit webinar is gericht op ouders van jongens (of kinderen met een jongensachtige stijl) tussen de 10 en 18 jaar. Tijdens het webinar luister en kijk je niet alleen naar de tips en verhalen van Henno en Elsbeth, we hebben polls onder alle deelnemers, je kunt vragen stellen via de chat en via de chat op elkaar reageren. Hoe fijn en steunend dat voor ouders is in deze tijd werd heel duidelijk tijdens vorige webinars. Anderhalf uur in de sfeer die je kent van de Club van Relaxte Moeders: open en eerlijk en heerlijk praktisch en met een lach. En heel misschien met een zucht van verlichting. Want… you’re not alone out there!

Zin om mee te doen?

Heb jij het idee dat je wel wat achtergrondinformatie en tips kunt gebruiken op dit onderwerp? Meld je dan snel aan voor dit webinar bomvol inspiratie en tips! Deze speciale webinar is maandag 14 november van 20.30 tot 22.00 uur. Doe je mee? Je kunt aan deze webinar deelnemen voor €24,95. Opgeven kan via deze link.

Kan je de maandag de 14e niet? Geen probleem. Meld je aan en dan ontvang je na afloop van het webinar een linkje naar de opname.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

 • Reageer Hangplanten - Club van relaxte moeders 5 november 2022 at 22:29

  […] wil hij ons wel wat leren. Daarom hebben we samen een webinar georganiseerd! Doe je mee? Kijk hier voor meer […]

 • Laat je reactie achter