Leer

7 Manieren om te besparen op je kosten voor telefoon, internet en TV

In deze moderne wereld is het bijna onmogelijk om zonder telefoon, internet en tv te leven. We hebben ze nodig voor communicatie, entertainment en informatie. Als moeder gebruik je chatgroepen van vriendinnen, ouders en school en je wilt dat je altijd bereikbaar bent voor je kinderen en andersom. Je kinderen kunnen al helemaal niet zonder, want op school gebruiken ze tablets en ze hebben internet nodig voor opdrachten. Maar al die diensten en apparaten kunnen behoorlijk duur zijn. Gelukkig zijn er manieren waarop je kunt besparen op je kosten voor telefoon, internet en tv. In deze blogpost zullen we zeven effectieve manieren bespreken om geld te besparen.

1. Kies voor een Sim Only abonnement

Een van de beste manieren om te besparen op je telefoonkosten is door te kiezen voor een sim only abonnement. Met een sim only abonnement betaal je alleen voor de belminuten, sms’jes en data die je daadwerkelijk gebruikt, zonder extra kosten voor een nieuwe telefoon. Je kunt het dus helemaal aanpassen op je verbruik en dat kan aanzienlijk goedkoper zijn dan een regulier telefoonabonnement.

2. Vergelijk prijzen

Voordat je een nieuw contract afsluit voor telefoon, internet of tv, is het altijd verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn diverse vergelijkingssites beschikbaar waarop je gemakkelijk kunt zien welke aanbieder het voordeligste pakket biedt dat past bij jouw behoeften.

3. Kies voor alles bij één provider

Als je zowel telefonie, internet als tv wilt afnemen, kan het voordelig zijn om alles bij één provider onder te brengen. Veel providers bieden namelijk pakketdeals aan waarbij je korting krijgt als je meerdere diensten afneemt. Verder raden we je ook aan om contact op te nemen met je huidige provider en te kijken of er mogelijkheden zijn tot onderhandeling over de prijs van jouw telefoon-, internet- of tv-abonnement. Soms kunnen ze speciale kortingen bieden of andere mogelijkheden aanbieden om jou als klant te behouden. Het is zeker de moeite waard om dit te proberen!

4. Overweeg refurbished apparatuur

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, tablet of tv-ontvanger, overweeg dan om refurbished apparatuur te kopen. Refurbished betekent dat het apparaat is gerepareerd en opgeknapt, waardoor het vaak goedkoper is dan een gloednieuw exemplaar. De ontwikkelingen gaan super snel en de behoeften van je kinderen veranderen ook continu. Het is natuurlijk slim om hun schermtijd (en die van jezelf) wel aan banden te leggen. Door te kiezen voor refurbished producten kan je in ieder geval aanzienlijk veel geld besparen. Leuke bijkomstigheid: het is beter voor het milieu. 

5. Sluit abonnementen af die passen bij je verbruik

Voordat je een telefoonabonnement of internet- en tv-pakket afsluit, is het belangrijk om goed na te denken over je verbruik. Kijk naar je bel- en internetgedrag en kies een abonnement dat hierop aansluit. Hetzelfde geldt voor streamingsdiensten en betaalde TV. Met een abo voor allerlei kanalen waar je nooit naar kijkt, spoel je jouw geld door de gootsteen! Door goed te kijken wat je behoeften zijn, betaal je nooit voor diensten die je niet gebruikt.

6. Laat de tv niet aan als je niet kijkt

Een simpele maar effectieve manier om te besparen op kosten voor tv is door de televisie uit te zetten wanneer niemand er naar kijkt. Veel mensen laten de tv onnodig aan staan, wat resulteert in onnodig energieverbruik en hogere kosten. Een groter beeldscherm verbruikt ook meer energie dan een kleiner; dat is ook nog iets waar je eventueel rekening mee kunt houden. Met een grote TV die de hele dag aanstaat, verbruikt ongemerkt erg veel energie en valt dan onder het rijtje van grote energieslurpers in huis! Bovendien zal je TV ook eerder kapot gaan als hij dag-en-nacht aanstaat.

7. Ga met je kinderen om de tafel zitten

Als laatste tip raden we aan om, voor zover dit mogelijk en toepasselijk is voor hun leeftijd, je kinderen te betrekken in je streven om te besparen. Bespreek met hen jouw dilemma voor wat betreft de hoge kosten en belasting voor het milieu. Maak afspraken over schermtijd en benadruk het belang van het uitdoen van verlichting en elektrische apparaten op het moment dat ze niet worden gebruikt. Heb je een slimme meter in huis? Dan kun je ze laten zien hoeveel bijvoorbeeld een uur televisie kost aan stroom. Door het zoveel duidelijker en levendiger te maken voor je kinderen, zullen ze eerder bereid zijn om ook hun steentje bij te dragen en eventueel concessies te doen.

Het besparen op kosten voor telefoon, internet en tv kan soms lastig lijken, maar met de juiste strategieën en bovenstaande tips is het zeker mogelijk. Neem deze tips ter harte en geniet van de voordelen van telefoon-, internet- en tv-diensten zonder dat je jezelf of je kinderen tekort doet en zonder dat het een fortuin kost!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter