Leer

Online lezing: gewone pubers in een woelige tijd: hoe begeleid je Gen Z?

Zijn jouw kinderen geboren tussen (ongeveer) 1996 en 2015? Dan heb jij generatie Z kinderen. Een generatie die in totaal andere wereld opgroeit dan wij deden. Gen Z’ers zijn jongeren die (bijna) geen leven zonder schermpjes kennen, die in hun jonge leven al heel wat crisissen hebben meegemaakt en die meer keuzes in het leven hebben dan ooit. Maar het zijn ook gewoon pubers. Zoals wij dat ook waren. Hoe begeleid je deze generatie op een fijne manier door deze woelige tijden?

Trainer, adviseur, onderzoeker, auteur (en mijn man) Henno Oldenbeuving verdiepte zich niet alleen in het puberbrein, maar ook in trends van nu en belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen die invloed hebben op ons én onze kinderen. Binnen het onderwijs en bedrijfsleven geeft hij hier regelmatig masterclasses over en speciaal voor de Club van relaxte moeders wil hij hier nu samen met mij een webinar over geven.

Onze Gen Z-zoons en -dochters zijn aan de ene kant ‘gewoon’ pubers, zoals wij dat ook waren, maar er zijn ook grote verschillen. Hoe ga je daar als ouder (en als school) goed mee om? Wat moet je weten om ze goed te begrijpen en er goed voor ze te kunnen zijn? In dit webinar legt Henno onder andere het volgende uit:

  • Zijn de verschillen tussen onze jeugd en die van nu echt zo groot?
  • Hoe kun je je kinderen in deze nieuwe tijd met een open mind begeleiden?
  • Wat spreekt deze generatie aan en hoe kun je de pubers van nu motiveren?
  • Wat mogen onze pubers van ons verwachten?
  • Hoe begeleid je je puber in het woud van keuzes die ze hebben?
  • Hoe zorg je ervoor dat ze met hoop de wereld ingaan?
  • Hoe ga je om met swipende, TikTok-ende en gamende pubers? En wat is het effect van al die schermen?
  • Hoe maak je écht contact met je puber en hoe zorg je dat je in verbinding blijft?

Dit webinar is gericht op ouders met pubers tussen de 10 en 18 jaar. Tijdens het webinar luister en kijk je niet alleen naar de tips en verhalen van Henno en Elsbeth, we hebben polls onder alle deelnemers, je kunt vragen stellen via de chat en op elkaar reageren. Hoe fijn en steunend dat voor ouders is in deze tijd werd heel duidelijk tijdens vorige webinars. Anderhalf uur in de sfeer die je kent van de Club van Relaxte Moeders: open, eerlijk en met een lach. En heel misschien met een zucht van verlichting. Want… you’re not alone out there!

Zin om mee te doen?

Heb jij het idee dat je wel wat achtergrondinformatie en tips kunt gebruiken op dit onderwerp? Meld je dan snel aan voor dit webinar bomvol inspiratie en tips! Dit speciale webinar is dinsdag 20 juni van 20.30 tot 22.00 uur. Doe je mee? Je kunt aan deze webinar deelnemen voor €19,95. Opgeven kan via deze link.

Kan je de dinsdag de 20 niet? Geen probleem. Meld je aan en dan ontvang je na afloop van het webinar een linkje naar de opname.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter