Lees

Onbekend nummer

Elsbeth is oprichter van deze club, moeder van Keet (18) en Teun (12) en getrouwd met Henno.

Hij wilde met me praten over blockchains, hoorde ik hem in Engels met een zwaar Indiaas accent zeggen. Ik was aan het rennen en vliegen om de laatste dingen voor m’n vakantie te doen, toen ik gebeld werd door een onbekend 06-nummer. Ondanks m’n ge-ren en gevlieg nam ik hem toch maar op, je weet maar nooit of het nog net iets belangrijks is. 

Maar nee, een verkoper. En aan z’n stem te horen iemand die ergens in een morsig call centrum ergens in India zat. Ik zag scènes uit Slumdog Millionaire voor me.

Nu hij het toch vraagt ga ik los ook.

Ik vertel de jongeman (althans dat denk ik) dat ik niet geïnteresseerd ben. Dat vindt hij raar want hij heeft nog niet eens verteld waarom hij precies belt. Waarom ik niet even wil luisteren. Nou, nu hij het toch vraagt ga ik los ook. Ik vertel hem in mijn beste Engels dat ik nogal druk ben omdat ik morgen op vakantie ga, en dat ik nu aan het rennen ben naar de copyshop omdat m’n printer dienst weigerde. En dat ik daarna als een gek pakjes moet wegbrengen omdat ik daarna de trein moet halen naar Amsterdam omdat ik daar een feestje heb omdat Miloe haar boek gaat lanceren. Ik krijg er lol in en terwijl ik me in m’n leuke borrel-outfit verder voortbeweeg naar de kopieerzaak gooi ik er nog vrolijk een schepje bovenop.

Ik geloof dat hij inmiddels wel begrijpt dat ik niet direct zat te wachten op een gesprek over block chains. Ik vertel hem er ook maar bij dat ik eigenlijk geen benul heb wat blockchains zijn.
Hij vraagt zich ondertussen af hoe oud miss ‘Tieling’ eigenlijk is. Ik zeg hem dat hij m’n naam en telefoonnummer al weet dus dat hij vast ook wel weet hoe oud ik ben. ‘But it could be 25 or 52,’ voeg ik toe. 

‘Nooooooo,’ zegt hij vanuit z’n telefoonhokje in Mumbai. ‘You must be 20, you sound so young!!’
Ik pak het compliment, maar vertel toch maar dat m’n husband wel 47 is. Hij is teleurgesteld dat ik getrouwd ben. ‘Sad,’ zelfs.

Dan moet ik hem melden dat ik inmiddels voor de copyshop sta en dat ik hoop dat hij met iemand anders over blockchains kan praten. Met dikke lach op m’n gezicht hang ik op. Ik heb het vermoeden hij ook.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter