Kook

Relax Mama-weekmenu 9

Spruitjes hebben een behoorlijk slecht imago. In de vriendenboekjes die ik via Keet de afgelopen jaren voorbij heb zien komen, stond bij de vraag ‘ik hou niet van …’ bijna altijd het woord ‘spruitjes’ in gevuld. Best sneu voor het spruitje. Vorige week kwam ik op de site van Smulpaapje dit recept voor een pasta met spruitjes en pancetta tegen. Met de toevoegingen van Susan van Smulpaapje dat haar dochter in de keuken staat te dansen als ze deze pasta kookt én dat hij in tien minuten is gemaakt. Ik zeg: het proberen waard. Keet keek me wat sceptisch aan toen ik dit haar vertelde. Maar goed, dat is onze maandag dus. Benieuwd of we het spruitje een imago-boost kunnen geven.

Dinsdag: kip Tandoori

Op dinsdag eten we kip Tandoori, omdat Henno van de week een pot Tandoori-saus uit de la viste die wel eens op mag én omdat we al een eeuwigheid geen Indiaas hebben gegeten. Ik leuk hem denk ik op met wat broccoli. Naanbrood en misschien een mangochutney erbij. Oeh, heb er nu al zin in.

Woensdag: zalm en zoete aardappelpuree

Woensdag wordt de visdag deze week. Keet mocht kiezen (moet toch die spruitjes goed maken hè). Ze kiest (wat een verrassing) voor zalm. Die ga ik fijn op de markt halen woensdag. Een zoete aardappelpuree met rucola erbij en tomaatjes uit de oven.

Donderdag vegadag: gnocchi met tomatensaus en mozzarella

Donderdag alweer een super snel gerecht! Ik heb nog een pak gnocchi in de koelkast liggen. Ik maak er een heel simpel tomatensausje bij: gefruite ui, knoflook, gepelde tomaten uit blik, peper en zout. De gnocchi koken (is heel snel klaar) en daar stukje mozzarella doorheen mengen. Dan de saus erdoor en wat basilicum erover en klaar! Het recept van de doperwtjes met Parmezaanse kaas die ik er bij doe, vind je bij weekmenu 2.

Thank god it’s friday: Pekingeend

En dan is het al weer vrijdag! Die wordt helemaal makkelijk. Daarvoor heb ik me ook laten inspireren door Susan van Smulpaapje. Het komt er eigenlijk op neer dat je Pekingeend en bijbehorende pannenkoekjes bij de toko haalt. Kind doet de was. Kijk maar op Susans site.

Fijne week weer lieve mensen!

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter