Kook

Het mam-wil-je-dit-vaker-maken-weekmenu

Wat fijn dat ik deze week het weekmenu van Anne in mijn mailbox kreeg! Dat was nog eens een onverwachts fijn verjaardagscadeautje 🙂 Anne van Twillert is auteur en vormgever van het kookboek ‘Mam wil je dit vaker maken?’ Getrouwd met haar jeugdliefde Lennart en moeder van vier kinderen. Nora (15), Rosan (13), Jens (11) en Jort (8). De helft van het gezin is vegetariër of eet helemaal plantaardig. Vlees staat in huize Van Twillert amper op tafel, dus ook niet in dit weekmenu!

Anne is kunstenaar, ontwerper en bedenker van ‘Mam wil je dit vaker maken?’ Volgens Anne een kookboek voor ouders die bewust gezond, rap en zonder poespas aan tafel willen. Op instagram kun je dagelijks zien wat ze maakt voor haar gezin onder de naam @mamwiljeditvakermaken.

Anne: “Bewust eten is iets wat ik van mijn moeder heb meegekregen. Zij is al heel lang vegetariër en kookte altijd groentenrijk, veelzijdig en (nog steeds) fantastich lekker. Ik sta graag in de keuken, maar wil doordeweeks wegens de overvolle agenda door mijn werk snel gezond eten op tafel hebben staan. Daarom een weekmenu (grotendeels uit mijn boek) met gezonde en snelle daghappen van mijn hand.”

Maandag: Rode linzensaus en pasta

Pasta eten we vaak wanneer ik weinig tijd heb. Welk kind houdt er niet van? Deze rode linzensaus uit ‘Mam wil je dit vaker maken?’ bedacht ik bij de spaghetti. Lekker makkelijk om de week mee te beginnen.

Dinsdag: Grote pan Veldertjes & bruine bonen met bloemkool (8 personen)

Och, wat was ik als kind dol op de kapucijnerschotel van mijn moeder. Ik bedacht deze variant. Van dit soort gerechten maak ik vaak een pan vol, want wij hebben grote eters. Len neemt het restant mee naar z’n werk als lunch. Deel het recept door twee voor vier personen. Origineel recept is ook handig wanneer er visite blijft eten. Een vrolijk gezicht met tafelzuur en naanbrood!

Woensdag: Rijstsalsa met kreeftjes, 4 personen

Wanneer we rijst eten kies ik voor zilvervliesrijst. Deze salsa uit mijn boek is een heerlijke avondmaaltijd en lekker met portobello uit de oven, maar ook zeer geschikt als lunch!

Donderdag: Andijvie met tempeh

Heerlijk wanneer het weer de tijd is voor stamppot! Soms doe ik daar wel eens vega gehakt of een vegetarische rookworst bij. Voor deze andijviestamppot uit ‘Mam wil je dit vaker maken?’ gebruikte ik tempeh en vega gehakt als vleesvervangers.

Vrijdag: Pittige peen uit de pan

Mijn kinderen zijn gewend pittig te eten. Ze zijn allen half indo. Bij mijn schoonfamilie wordt thuis veel pittig gegeten. Lennart is gewend pepers en sambal door de maaltijd te gooien. Deze pittige peen uit de pan kreeg van mij een Indiaas tintje.

Extra: Bananenmoes als Toetje

Wij eten niet altijd een toetje, daarom is het een extra traktatie wanneer er wel een toet op tafel komt. Dit is een heerlijke plantaardige bananenmoes!

Wil je het kookboek van Anne winnen?

Anne gaf haar kookboek’Mam wil je dit vaker maken’ zelf uit (met behulp van een crowdfunding). Ben je er nieuwsgierig naar geworden? Ik verloot een exemplaar.  Op haar site kun je een gratis ebook aanvragen als voorproefje! en met de kortingscode: RELAXGEZOND krijg je nu €2 korting op het boek.

Boek winnen? Geef hieronder aan waarom je graag kans maak!

 

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

52 Reacties

 • Reageer Evelien 25 oktober 2019 at 22:01

  Wat een lekkere recepten! Ik zou graag vaker vegetarisch/plantaardig eten, maar mijn man is een verknocht carnivoor 🙈 extra receptinspiratie (in de vorm van dat mooie kookboek) is dus erg welkom, zodat hij hopelijk vaker overstag gaat 😉

 • Reageer Maartje van Houwelingen 26 oktober 2019 at 05:52

  Wat een goede timing van dit weekmenu! Na het zien van het programma’ de staat van het klimaat’ wil ik echt nog bewuster eten en dus ook minder vlees. En gisteren aan tafel kwam mij zeven jarige na het zien van een vee wagen op de snelweg tot dezelfde conclusie… Hoe fijn zou dit kookboek dan zijn!

 • Reageer Mariël 26 oktober 2019 at 06:21

  Dit boek zou een stap in de goede richting zijn om minder vlees op tafel te zetten. Ik vind het heel moeilijk om te zorgen voor gevarieerde maaltijden zonder vlees.

 • Reageer Iris M 26 oktober 2019 at 06:58

  Mijn man eet sinds kort vegetarisch en eet eigenlijk apart van mij en onze kinderen. Hoe fijn zou het zijn om weer gezamenlijk van maaltijden te genieten met de recepten uit het boek!

 • Reageer Fiet 26 oktober 2019 at 07:03

  Ik ben positief verrast door de recepten uit het weekmenu. Dat smaakt naar meer! 🤗🍀

 • Reageer Linda De Brouwer 26 oktober 2019 at 07:25

  Oh wat zou ik dit graag winnen! De gewone hollandse standaard maaltijden komen ondertussen mijn neus uit.

  En de 3 heren hier in huis helpen niet echt met bedenken wat we nu eens kunnen eten. Dit boek is hier dus echt enorm welkom!!

  Liefs

  Linda

 • Reageer Agnes 26 oktober 2019 at 07:26

  Graag zou ik dit mooie kookboek willen winnen, het lijkt me een leuke uitdaging om de recepten uit dit boek te koken. Onze jongste houdt al niet zo van vlees, dus inspiratie is welkom. En hoe fijn is het om te horen: Mam, wil je dit vaker maken?

 • Reageer Ivonne 26 oktober 2019 at 07:26

  Na 2 jaar te hebben meegedaan aan de vegetarische week probeer ik minimaal een keer per week een vegetarisch gerecht te maken .. heb 3 kritische jongens van 18, 16 en 12 en een man die dol is op vlees…. Het gaat met vallen en opstaan dus kan wat inspiratie goed gebruiken….

 • Reageer Inge 26 oktober 2019 at 07:46

  Mijn kinderen zijn niet de makkelijkste eters en zou wel inspiratie kunnen gebruiken.

 • Reageer Judith 26 oktober 2019 at 07:56

  Mijn dochter en ik eten vaak geen vlees.. maar wat dan hè. Ik denk dat dit boek mij veel inspiratie kan geven om ‘s iets anders te maken. Waarschijnlijk zullen de gasten in het restaurant waar ik werk als chef ook wel wat gerechten uit dit boek voorgeschoteld krijgen!

 • Reageer Kelly Wevers 26 oktober 2019 at 08:03

  Ja, met mijn gezin van vijf (alleen maar mannen) soms inspiratieloos om gevarieerd en gezond te eten.
  Als je het mijn mannen vraagt: Pizza, Patat, Pannenkoeken 🤪😉

 • Reageer Rineke Kuiper 26 oktober 2019 at 08:03

  Hmm lekker! Laatst kwamen mijn zusje en haar vriend logeren en moesten we wel aan de bak om niet alleen 7 verschillende pannen te maken zodat de kinderen zouden eten, maar het moest ook nog vegetarisch. Een keer een reden om creatief te zijn, het blijft lastig om iets te vinden dat onze schatjes opeten. Nou opeens gingen er dingen vrijwillig in hun mond. Toen mijn zusje zei: “Hmmm, kookt mama altijd zo lekker?” Zei mijn dochter heel zachtjes: “Nee” 😂

  Dus meer vegetarische inspiratie is welkom! Verschillende potjes en bakjes op tafel doen het altijd goed. En als t kinderen het tóch nog allemaal ieieiejl vinden eten wij dan in ieder geval lekker.

 • Reageer Marjolein Janssen 26 oktober 2019 at 08:04

  Leuk! Jongste wil hier amper wat nieuws proberen, maar wellicht heb ik gewoon wat nieuwe inspiratie nodig. 🤔

 • Reageer Marianne 26 oktober 2019 at 08:05

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor een vriendin van mij. Moeder van 3 en gaat momenteel door een hele zware periode. Zij is vegetarisch, maar de rest van het gezin gedeeltelijk of niet. Om het haar wat makkelijker te maken en inspiratie op te doen voor lekkere gerechten voor het hele gezin, zou ik haar dit boek graag geven.

 • Reageer Mariëtte Bloem 26 oktober 2019 at 08:05

  Omdat ik thuis te horen krijg “mam, wil je dit wat MINDER vaak maken?”.
  En dat wil ik wel, maar wat dan?! Minder vlees is ook een goed plan, maar hoe dan?!
  Ik denk dat dit boek is wat wij nodig hebben, meer inspiratie, minder vlees!

 • Reageer Carlijn 26 oktober 2019 at 08:05

  Wij zijn geregeld inspiratieloos wat betreft het avondeten. We proberen minder vlees te eten, maar hebben nog weinig lekkere recepten gevonden. Eens per week past mijn moeder op de kinderen en soms kook ik dan voor haar. Het zou mooi zijn om ook voor haar recepten uit dit kookboek maken en haar te horen zeggen: ‘kind, wil je dit vaker doen’!

 • Reageer Daniëlle Heeren 26 oktober 2019 at 08:09

  Dit kookboek wil ik wel winnen! Met 3 kieskeurige eters (papa en 2 kids) en 1 alleseter ben ik altijd op zoek naar nieuwe inspiratie 😉

 • Reageer Janneke 26 oktober 2019 at 08:11

  Dit ziet er allemaal heel lekker uit! Fijn voor wat variatie, mijn inspiratie is de laatste tijd ver te zoeken.

 • Reageer Inge Cinar 26 oktober 2019 at 08:20

  Omdat ik altijd wel wat inspiratie kan gebruiken om iets lekkers op tafel te zetten voor mijn gezin. De oudste van 7 eet goed mee, maar de jongste van 4 is een moeilijke eter. Ik doe graag mee!!

 • Reageer Britta Burger 26 oktober 2019 at 08:23

  Wij eten al heel lang vegetarisch maar ik ben altijd op zoek naar lekkere gerechten. Zeker gerechten met een pit erin die toch geschikt zijn voor kinderen. En plantaardig eten is iets wat ik zou willen uitproberen. Ik vind het lastig om te bedenken waar ik daarvoor zou moeten beginnen.

 • Reageer Agnes Wiersma 26 oktober 2019 at 08:23

  Oh heel graag!
  Ik werk gemiddeld 5 dagen in de week en manlief met melkveehouderij dus ook 7 en dan 3 pubermeiden gezind groot zien te brengen…..ik zou heel blij zijn met wat ‘hulp’ uit dit mooie kookboek!! 🍜🤞🤗

 • Reageer Petra loman 26 oktober 2019 at 08:32

  Ik zou graag het boek winnen omdat onze 9 jarige dochter sinds maart besloten heeft vegetariër te worden nadat ze een stuk op jeugdjournaal gezien heeft over “kippen besparen”. Ze houdt precies bij hoeveel weken ze bezig is en hoeveel kippen ze bespaard heeft :-). Ze is de enige binnen ons gezin (van 5) en soms vind ik het best nog lastig om iets te maken wat zij kan eten en de rest ook mee kan eten zonder dat papa “zeurt” hij het vlees mist.😂
  Dus dit boek zou voor ons erg welkom zijn. Ben in ieder geval al blij met deze gerechten.

 • Reageer Valerie Schurgers 26 oktober 2019 at 08:36

  Ja ik zou dit boek heel graag winnen! Ik ben ook moeder van vier, maar bij mij zeggen ze (nog) niet zo vaak: “Mam, wil je dit vaker maken?” Hopelijk krijg ik dat hier met deze recepten ook wat vaker te horen!

 • Reageer Miriam 26 oktober 2019 at 08:39

  Ik wil het boek heel graag winnen. Met 2 zeer kritische zoons en een dochter die heel graag nieuwe dingen probeert is dit het perfecte boek voor ons gezin!!
  Duim duim duim

 • Reageer Judith van Ijserloo 26 oktober 2019 at 09:01

  Ik zou dit boek ook heel graag winnen! Alleen al omdat de hoeveelheden precies aansluiten bij ons grote gezin van 4 kinderen in dezelfde leeftijden (en mijn man neemt ook graag wat over is mee naar zijn werk als lunch :-). We eten graag vegetarisch, dochters zouden het ook prima vinden om nooit vlees of zelfs vegan te eten. Maar soms best lastig om gerechten te bedenken die iedereen lekker vindt en die snel klaar te maken zijn. Met allebei een drukke baan valt dat niet altijd mee. Gelukkig zijn we allemaal liefhebbers van peulvruchten en die worden vast ook veel gebruikt in de recepten in dit boek. Wat zou het heerlijk zijn als ook onze meest kritische eters dan zouden roepen ‘Mam wil je dit vaker maken?’ Wij duimen!

 • Reageer Elle W 26 oktober 2019 at 09:15

  Klinkt goed, ik zou hier graag een aantal recepten van willen proberen

 • Reageer Mireille 26 oktober 2019 at 09:24

  Ik zou graag het boek winnen! Met twee dochters waarvan een n moeilijke eter is. En zij heeft t hard nodig met haar ondergewicht! Er zijn drie groenten die ze redelijk eten en verder lust de een niet wat de ander lust en omgekeerd. Elke week dezelfde drie groeten wordt behoorlijk vervelend! Dus nieuwe ideeën zijn welkom!

 • Reageer Marieke Slagter 26 oktober 2019 at 09:30

  Graag! Omdat ‘Mam, wil je dit vaker maken’ me als muziek in de oren klinkt 😄👍🏻

 • Reageer Trix Planting 26 oktober 2019 at 09:44

  Voor mijn dochter en haar man, die vaak weinig tijd hebben om te koken en wel eens wat anders willen zou ik dit kookboek graag willen winnen!

 • Reageer Marina Von Kriegenbergh 26 oktober 2019 at 09:51

  Hier kan iedereen een relax mama van worden. Wat een heerlijke recepten waar mijn kinderen zeker van zullen smullen. Dit smaakt naar meer 😁 hopelijk haalt dit manlief ook om, om iets vaker bewuster te zijn wat je eet. Wij zouden het kookboek super graag winnen.

 • Reageer Margriet 26 oktober 2019 at 10:01

  Inspiratie kan ik altijd wel gebruiken en ik hou van nieuwe gerechten uitproberen voor mij en mijn kritische huisgenoten. Dan hoop ik dat ze gaan zeggen: dat mag je wel vaker maken!

 • Reageer Marjo 26 oktober 2019 at 10:16

  Wat een goed kookboek lijkt mij dit. Zeker nu mijn dochter van 4 ineens veel dingen niet meer “lust” en wel af en toe iets nieuws wil proeven.

 • Reageer Miriam 26 oktober 2019 at 10:53

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen, we zijn met zijn 4e maar mijn 3 mannen zijn echte carnivoren!!!! Zelf vind ik dat het soms wel wat minder mag. Door de drukte met sporten in de avond uren staat er elke dag wel iemand op het voetbalveld. Het zou dan heerlijk zijn een snelle gezonde maaltijd op tafel te krijgen wat iedereen lust!!

 • Reageer Sabine Struyk de Gast 26 oktober 2019 at 11:37

  Ik kook elke avond -Gatver-dat-lust-ik-niet- maaltijden- 😅 misschien dat er in het boek wel iets staat wat meneer lust, ik ben inmiddels inspiratieloos 😆 en vega maaltijd vind ik zelf altijd heel lekker!

 • Reageer Marlene Hermus 26 oktober 2019 at 12:59

  Gaaf boek! Ik wil ook wel eens wat vaker horen “mam wil je dit nog eens maken”! Met dit boek gaat dat vast lukken!

 • Reageer Judith 26 oktober 2019 at 13:59

  Het aantal ‘mam, wil je dat nog een keer maken?’-recepten van mijn hoogsensitieve eters wil ik graag vergroten. Duurzaam, lekker en vooral gezellig eten, daar smul ik van 😋

 • Reageer Elma 26 oktober 2019 at 14:29

  We hebben zeker wel wat vegetarische succes recepten, maar ik zou graag meer variatie willen… zeker met kinderen die graag vlees eten moet het alternatief wel echt lekker zijn!

 • Reageer Linda Reus 26 oktober 2019 at 15:01

  Ik zou heel graag dit boek willen winnen! Mijn zoon van 8 wil sinds de zomervakantie geen vlees meer eten, want hij vindt het zielig voor de diertjes. Zijn zusje is helaas niet zo’n makkelijk eter dus dit boek zou heel erg van pas komen!

 • Reageer Marlies 26 oktober 2019 at 15:31

  Mijn “kookboek” zou heten; mam, waag het niet om te koken jij! Je kunt dus wel zeggen dat we iets aan inspiratie kunnen gebruiken. Manlief wil flexitarier worden, maar mist de recepten. Onze 4 zoons eten tot dusver vooral gerechten met de P. Ik wil ons wel aan die linzen zien!

 • Reageer Sabine 26 oktober 2019 at 16:47

  Omdat het ook bij ons net als bij velen een uitdaging is om onze 6 jarige zoon iets anders dan de P’s lekker vindt maken wij graag kans (ook op verzoek van manlief) die toch het vaakst kookt 🙈

 • Reageer Nicole 26 oktober 2019 at 17:47

  Ons tweede kind heeft al vanaf hij zijn eerste groentehapje kreeg een hekel aan groenten/avondeten. Af en toe komt er iets voorbij waar hij van smult, helaas is het geen garantie dat de keer daarna datzelfde recept met hetzelfde enthousiasme wordt ontvangen. Hopelijk hebben we met de recepten uit dit boek weer een paar succesrecepten en anders vast en zeker voor onszelf en de oudste en jongste

 • Reageer Jacqueline van Essen 26 oktober 2019 at 19:55

  Op zoek naar een boek met vegetarische recepten, waarbij manlief niet door heeft dat het vlees ontbreekt en zoonlief het wil eten. Ik begin al te watertanden bij het weekmenu. Ik heb snel printscreens gemaakt om de ingrediënten in huis te halen.

 • Reageer Heidi 26 oktober 2019 at 19:59

  Ik kook (en leef) veel te simpel. Mijn leven kan wel het pittiger eten uit dit soort recepten gebruiken!

 • Reageer Marloes 26 oktober 2019 at 20:24

  Graag! Mijn meiden zeggen meer ‘mama vies!!’ dan mama wil je dit vaker maken. Dit boek zou vast en zeker van pas komen

 • Reageer Marloes 27 oktober 2019 at 09:36

  Elke dag eten we volgens mijn jongste ‘dat lust ik niet’. Hoe fijn zou het zijn als dat verandert in ‘Mam, wil je dit vaker maken?’ En dan nog vegetarisch ook, dat is dubbele bonus!

 • Reageer Liesbeth Uyttendaele 27 oktober 2019 at 10:02

  Het boek zou een welkome hulp zijn bij het beredderen van het huishouden na drukke werkdagen. Gezond, snel en lekker eten op tafel is het streefdoel, helaas lukt dit niet altijd (zoals afgelopen week toen ik een paar keer erg laat moest werken). Er worden al maaltijden ingevroren of boterhammen gegeten i.p.v. gekookt maar je kan niet alle dagen puree of lasagne uit diepvries eten. Daarom zou dit boek een welkome bron van inspiratie kunnen zijn.

 • Reageer Nelleke Krol 27 oktober 2019 at 15:25

  Leuke recepten. Ga ik zeker proberen. Het kookboek zou een super aanvulling zijn voor mijn kast met kookboeken. Kan wel wat groente rijke inspiratie gebruiken.

 • Reageer Anne 28 oktober 2019 at 10:39

  Zo, net de boodschappen gehaald voor de rijstsalsa en de bonenschotel met bloemkool… Wat inspiratie om al die nieuw gekochte kruiden (kurkuma, kerrie, uienpoeder, garam masala) ook voor andere gerechten te gebruiken is heel fijn (en blijkbaar hard nodig nu ik geen van deze kruiden in huis had ;)). Het ziet er echt handig, gezond en lekker uit!

 • Reageer Mirjam 28 oktober 2019 at 11:00

  Met een dijk van een eigen dieet vanwege intoleranties (geen melk, gluten, ei, suiker,nachtschade, verschillende noten en nog wat), kinderen die je hoopt gezond te laten eten, maar zo hun eigen ideeën hebben (en koemelkallergie) een man die helemaal niet van gezond houdt, is het altijd een uitdaging om iets op tafel te zetten wat lekker en gezond is. De hele dag door eigenlijk😅. Altijd op zoek naar inspiratie en ideeën met groenten in de hoofdrol, zodat eten leuk blijft. Dus JA, ik wil dit boek heel graag winnen 🙂

 • Reageer Claire 28 oktober 2019 at 11:34

  Winnen is sowieso top! Maar waar komt de paprika in de linzen pasta saus? Ben al vlijtig begonnen 😉

 • Reageer Meike 29 oktober 2019 at 23:18

  ‘Mamwiljedatvakermaken?’, als ook moeder van 4 (1-9jaar) hoor ik dat eigenlijk alleen bij de pizza-pasta-patat-pannenkoek gerechten😅zou dat met dit kookboek veranderen? Hope so😍

 • Reageer Relax Mama vegan weekmenu - Club van relaxte moeders 16 oktober 2020 at 12:54

  […] (9) en ze is auteur en vormgever van verschillende kookboeken. Vorig jaar maakte ze al een keer een weekmenu voor ons met recepten uit haar kookboek ‘Mam wil je dit vaker […]

 • Laat je reactie achter