Kook

Relax Mama vegan weekmenu

Vegan eten met kinderen? Ik vind dat nogal een uitdaging. Maar Anne van Twillert doet het nu al een jaar. Ze schreef zelfs een kookboek met meer dan 100 makkelijke vegan gerechten. Dus daar moet wel wat tussen zitten dat ook bij ons past. Als voorproefje heeft ze een 100% plantaardig weekmenu voor ons gemaakt.

Anne is getrouwd met jeugdliefde Lennart en moeder van Nora (16), Rosan (14), Jens (12) en Jort (9) en ze is auteur en vormgever van verschillende kookboeken. Vorig jaar maakte ze al een keer een weekmenu voor ons met recepten uit haar kookboek ‘Mam wil je dit vaker maken?’ 

Maandag: spaghetti met groene saus

Anne: “Mijn kinderen zouden iedere dag wel spaghetti kunnen eten. ’s Middags staan ze wel eens achter de pannen om een simpele pasta voor zichzelf te maken. Deze variant is met groen(t)e saus. Lekker met rucola. Je vindt mijn recept hier.”

Dinsdag: Zuurkoolschotel met fruit

“Zuurkool combineer ik met fruit. Mijn moeder deed er vroeger tuttifrutti bij. Heerlijk vond ik dat. Deze variant is met banaan en abrikoos. De gebakken ananas erbij maakt het af. Je vindt ons recept hier.”

Woensdag: Venkelschotel met krieltjes

Anne: “Venkel past goed bij krieltjes. Dit eenvoudige gerecht maak ik vaak. Mijn kinderen blijven er van eten.” 

Donderdag: Herfststoofpot

“Paddenstoelen, je houdt ervan of niet. Bij ons thuis zijn de meningen verdeeld, maar in deze stoofpot vinden mijn kinderen het alle vier lekker.”

Vrijdag: Minestronesoep van oma Bea

Anne: “We zijn na lange tijd weer in ons huis in Zweden. Wat een stilte en uitzicht! Het huis van mijn ouders huis staat 2,4 km verderop. De minestronesoep die Bea voor ons maakte was heerlijk. Gezellig! De vakantie is begonnen. Je vindt het recept voor de minestronesoep van oma Bea hier.”

Anne laat op Instagram en Facebook dagelijks zien wat ze kookt en bakt voor haar gezin onder de naam @mamwiljeditvakermaken. Ze schreef het afgelopen jaar haar tweede kookboek: Mam wil je dit vaker maken? VEGAN. Via crowdfunding wil ze de drukkosten bij elkaar halen, zodat ze haar vegan kookboek, met meer dan 100 makkelijke vegan recepten, dit jaar nog kan uitgeven. Als je haar wilt steunen of het boek wilt pre-orderen, dan kan dat natuurlijk. Klik dan hier.

En als je al nieuwsgierig bent naar dat vegan kookboek, dan kan je hier ook al het gratis e-book aanvragen als voorproefje!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter