Relax

Maak de gekste foute kersttrui en help jezelf én een kind

‘Nog maar 100 dagen tot kerst!’ stond er in het bericht waarin m’n broertje me op 16 september tagde. Zijn sarcastische ondertoon negerend zocht ik online direct naar nieuwe ballen voor in m’n boom en passende outfits voor alle kerstdiners. Die versiering ligt inmiddels al weken klaar om te schitteren tijdens donkere dagen. De kerstkleding daar kwam ik nog niet uit: die strakke jurkjes matchen niet zo met alle toastjes en zelfgemaakte crème brûlée die ik naar binnen wil werken. Maar er kwam hulp uit onverwachte hoek.

Save the Children organiseert op 13 december namelijk weer Foute Kersttruiendag. Nu ik die foute kersttrui toch al in huis heb, denk ik dat ik die niet alleen op 13 december aandoe, maar er ook gewoon mee aan onze kerstdis schuif!

Foute Kersttruiendag?

Voor kinderen in nood is het niet vanzelfsprekend dat Kerst bestaat uit lekker eten en gezelligheid met de mensen van wie je houdt. Sterker nog: sommige kinderen hebben niet eens een dak boven hun hoofd. Gelukkig kunnen we samen wel iets doen om ze te helpen. Op Save the Children’s Foute Kersttruiendag zamel ik ín kersttrui en samen met zoveel mogelijk andere relaxte moeders, geld in voor kinderen die onze hulp hard nodig hebben. Doe jij ook mee? Meld je aan via www.savethechildren.nl/held, ontvang een inspiratiepakket en wring daarmee zoveel mogelijk geld uit jouw foute kersttrui! 

Do it yourself: de Kersttrui

Tegenwoordig kun je op elke hoek van de straat een foute kersttrui kopen. Maar je kunt er ook een zelf maken! En je kinderen er zelf een laten maken! Hoe pak je het aan? Elsbeth en ik oefenden alvast. Hierbij onze tips.

Stap 1: Ga op zoek naar een oude trui die je toch nooit meer draagt en die je volgens Marie Kondo jaren geleden al liefdevol gedag had moeten zeggen. 

Stap 2: Zoek op zolder of koop gekke, grappige, foute kerstversiering. Van kerstballen vol glitters tot kerststrikken met lampjes, niet is te gek. En pak de spullen uit het foute kersttruienpakket van Save the Children. Leg dat allemaal op tafel.

Stap 3: Bevestig (met veiligheidsspeltjes of tape) alle attributen die je maar wilt op je trui of op die van je kinderen. Wat inspiratie: 

Stap 4:  Trek op 13 december vol trots jullie foute kersttrui aan en haal zoveel mogelijk geld op voor Save the Children. Dat mag natuurlijk groots en meeslepend, maar dat hoeft niet, aangezien alle beetjes helpen. Want met het geld van één coffee-to-go zorg je er al voor dat drie Syrische kinderen hun koude voeten in warme wollen sokken kunnen steken. 

 Stap 5: Recycle je trui op 24, 25 en 26 december. Want waarom zou je er met Kerst op je paasbest uitzien als je ook een foute kersttrui kunt dragen? 

Over Save the Children

Save the Children is een internationale onafhankelijke kinderhulporganisatie en is actief in meer dan 120 landen en werkt met lokale hulpverleners. Zij helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding en een veilige plek. En geven hen voorlichting en onderwijs voor een beter perspectief. Zo werken we toe naar een toekomst waarin elk kind voorkombare ziektes overleeft, verzekerd is van onderwijs en beschermd wordt tegen geweld. Ga voor meer informatie naar www.savethechildren.nl.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter