Kook

Laatste loodjes- doe maar makkelijk- menu

‘Aan wat voor soort weekmenu hebben jullie behoefte?’ vroeg ik op mijn insta. De antwoorden varieerden van: ‘lekker zomers’ tot ‘makkelijk en snel’ en ‘een richting einde schooljaar-menu, ben #kapot aan het einde van de dag’ en ook een ‘laatste-loodjes menu’ werd gevraagd. Die laatste twee die voelde ik zelf het meest. Want ja, het is de laatste loodjes-week van ons boek Snap dat dan! en ook ik ben na een dag steeds best #kapotmoe. Ik ben op zoek gegaan naar maaltijden die niet moeilijk te maken zijn, wel lekker en waar je echt niet lang mee bezig bent. Met wat oude bekenden afgewisseld met wat nieuws. Ik hoop dat er wat voor je tussenzit.

Maandag: pasta pesto met champignons

We trappen de week af met een gemaksklassieker. Pasta pesto met champignons. Het lekkerst vind ik deze als je pasta én pesto uit het versschap van de supermarkt neemt. Eerst champignons bakken. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken kun je deze natuurlijk ook al gesneden kopen. Van Jamie Oliver leerde ik trouwens dat je champignons ook kunt scheur in plaatse van snijden. Veel makkelijker! Als ‘side dish’ doen we er een salade van geroosterde tomaatjes met mozarella bij.

Dinsdag: aardappel plaattaart uit de oven

Een AVG’tje maar dan anders. Of: een hartige taart, maar dan net even anders. Nou ja… iets wat net even anders is dus, en niet moeilijk om te maken. Om het jezelf nog wat makkelijker te maken zou ik gewoon voorgekookte aardappelschijfjes kopen… Je vindt het recept hier.

Woensdag: rijst met makreel met ketjap en tomaat

Tijd voor vis: rijst met makreel. volgers van het weekmenu kennen hem misschien nog. Maar hij is lang niet voorbij gekomen. Je vindt het recept hier. Ik geef er denk ik ‘gewoon’ wat komkommer bij. Maar die kun je natuurlijk ook heel Indonesisch eten, zoals op deze site staat beschreven. En kroepoek natuurlijk.

Donderdag: zoete chinese tomatensoep

Een makkelijke soep van OhMyFoodness dit keer. Ik denk dat ik mijn tiener hier wel heel blij mee maak. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: enchilada’s met gehakt

Deze enchilada’s maakten Tischa en ik afgelopen week toen we snel een maaltijd op tafel moesten zetten voordat we het webinar gaven dat bij hoort bij de online cursus ‘Word de ouder die je graag wilt zijn’. Snel gemaakt en met smaak opgegeten door Ties en mij en haar zoon.

Zaterdag: patatje kapsalon

Ik had aanvankelijk gepland om hier patat op tafel te doen: een pastic tafellaken op tafel, of helemaal bekleden met zilverfolie, en gooi een berg friet, snacks en saus op tafel. Geen afwas, geen gedoe en geen vitaminen 😉. Maar… ik ben toch geswitcht naar een patatje kapsalon. Voelt toch iets meer als maaltijd. Ik maak hem zoals hier.

Zondag: Kaasfondue met groentes

Wat dacht je ervan om zondag weer eens te kaasfonduen? Maar dan niet met alleen maar kaas en brood, maar om ook wat groenten in de kaas te dopen. Geroosterde bloemkool bijvoorbeeld? Of gekookte broccoli-roosjes? Repen rode paprika, bleekselderij stengels. Wij doen altijd heel makkelijk en halen de kaasfondue gewoon uit een pakje. Is ook nog een stuk goedkoper dan grote blokken kaas moeten kopen. Maar hé, het is zondag, als je het toch zelf wilt maken, dan kan dat bijvoorbeeld volgens dit recept uit mijn boek Relax Mama in de keuken!

Dat was hem voor deze week!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Aanbieding schort en boek

Het Relax mama kookboek kun je in alle winkels kopen voor €12,50. Maar in de Shop van relaxte moeders heb je er voor slechts €2,45 extra hét keukenschort bij! Check hier deze speciale moederdagaanbieding, die ik gewoon lekker door laat lopen ;).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter