Lees, Werk

Ja ja, met je #momyoucan

Februari 2020. Een feestelijk event. Met champagne en borrelhapjes. En allemaal leuke mensen. We lanceerden mijn boek Mom You Can. Little did we know. Dat we niet meer zo gezellig bij elkaar zouden staan. Dat we (bijna) allemaal thuis moesten gaan werken. En dat het onderwerp van mijn boek ‘Meer geluk in werk en moederschap’ in een heel ander daglicht kwam te staan. Mom you kan met wat, leek het meer te worden. Maar toch hè. Ja toch…. lijken de negen succesfactoren die ik in het boek beschrijf relevanter dan ooit. En juist daarom hebben we besloten voor deze lockdown-periode het boek een tijdelijke actieprijs van 15 euro te geven (tot 4 februari). Bij alle boekwinkels. Omdat ik jullie allemaal een beetje houvast gun in deze woelige tijden.

You are nog working from home; you are at you home during a crisis trying to work.

Bovenstaande uitspraak is zo ontzettend waar. Zolang we thuis moeten werken terwijl onze kinderen ook thuis zijn, gaat het gewoon geen ideale situatie worden. Dat is stom en niet leuk, maar ik vrees dat we het moeten uitzitten. Maar! Nu we toch in deze situatie zitten, wordt de noodzaak eigenlijk alleen maar groter om te kijken wat onze valkuilen zijn en waar we het handiger kunnen aanpakken.

En laten daar de negen succesfactoren uit Mom You Can nou juist goed voor zijn. Zit je nu met je handen in het haar en heb je geen flauw idee waar je moet beginnen met dat thuiswerken beter aanpakken? Dan is de Mom You Can-Methode dus hartstikke waardevol voor jou.

Dit zijn de negen succesfactoren van Mom You Can:

Succesfactor N° 1: Ken jezelf (en wees lief) – Dit gaat over het belang van zelfcompassie. Om stabiel door deze periode heen te komen, blijkt zelfcompassie een van de belangrijkste dingen.

Succesfactor N° 2: Word een optimist (of blijf het) – Hier gaat het om de kracht van positief zijn en wat te doen met negatieve of piekergedachtes die niet helpend zijn.

Succesfactor N° 3: Maak keuzes (en twijfel) – Als je kinderen hebt en dat met werk wilt combineren is het sowieso belangrijk te kiezen en nu nog meer. Je kunt nou eenmaal niet alles meer doen. Durf te kiezen! Maar hoe doe je dat als alles belangrijk lijkt?

Succesfactor N° 4: Laat los (of laat het op z’n minst vieren) – Alles perfect willen doen is normaal gesproken al een onmogelijke opgave, maar in tijden als deze helemaal onhoudbaar.

Succesfactor N° 5: Durf te vragen (het mag echt) – Het lijkt sterk om alles zelf te kunnen oplossen. Maar is durven vragen niet eigenlijk veel krachtiger? Er kleven heel veel voordelen aan durven vragen…

Succesfactor N° 6: Stop de guilt game (daar wordt niemand beter van) – Er is op een dag zoveel waar we ons schuldig over voelen. Maar… wat voegt het toe? Hoe helpt het je verder? En belangrijker: hoe kom je er van af?

Succesfactor N° 7: Focus (op wat je doet en waar je bent) – Focussen is misschien wel het moeilijkste wat er is als je thuis aan het werk bent. Maar toch… het is niet onmogelijk.

Succesfactor N° 8: Wees een team (geen concurrenten) – Voor degenen met partner: hoe zorg je ervoor dat je elkaar versterkt. Juist nu?

Succesfactor N° 9: Creëer een energieke omgeving (laat het niet lekken) – je kunt alles zelf nog zo goed op een rijtje hebben. Maar als je omgeving niet meewerkt, dan kan dat onnodige energie kosten. Hoe zorg je ervoor dat je energie krijgt van je omgeving, in plaats van dat die energie kost?

Meer leren over de negen succesfactoren?
  • Hier op de site kun je over alle succesfactoren al verschillende blogs lezen. Die vind je hier op een rijtje.
  • We namen ook een podcast-serie waarin we alle succesfactoren bespraken met inspirerende vrouwen. Ook een speciale lockdown-gerelateerde.

Wil je echt alle succesfactoren op een rijtje en alle achtergrondinformatie en uitleg erbij? Dan hoop ik dat je het boek Mom You Can aanschaft. Hierin vind je niet alleen ervaringen van andere vrouwen, maar ook achtergronden uit de wetenschap en psychologie. Tot en met 4 februari kun je hem voor 15 euro kopen (in plaats van 20 euro). Koop hem via de site van je lokale boekhandel, zoals bijvoorbeeld die van Libris. Maar ook bij bij bol.com is hij nu in prijs verlaagd.

Dit zeiden anderen over Mom You Can

Mijn doel is altijd geweest om andere vrouwen te helpen bij de struggle die werk en moederschap heet. Daarom ben ik ook enorm blij met de mooie reacties die ik het afgelopen jaar al kreeg van vrouwen die het boek al lazen. Dit zijn slechts een paar van de reacties:

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter