Relax

Is de maaltijdbox goedgekeurd?

Vorige week hebben ik en zes andere moeders van de club een week lang gekookt en gegeten van de Mathijs Maaltijdbox. De grote vraag nu is natuurlijk: is de maaltijdbox van Mathijs goedgekeurd door de Club van Relaxte Moeders?

En: Mathijs heeft gevraagd of ik een keer met hem wil koken. Dat lijkt mij heel leuk. Heb je zin om met me mee te gaan? Laat dat dan even weten onderaan dit blog!

Edit: Ik heb inmiddels met Dagmar en Digna afgesproken om met Mathijs te gaan koken. Als we zijn geweest, horen jullie hoe het was!

Wat kregen we?

box2We ontvingen de box maandagavond. Zo’n box aan huis geleverd krijgen is echt wel een feestje. “Het lijkt we Sinterklaas!” zei tester Bianca zelfs. We kregen trouwens naast de box een apart tasje met de spullen die in de koeling moeten. “Handig, ook als de box bij je buren wordt geleverd als je niet thuis bent,” aldus tester Jantine. In de box zaten alle ingrediënten voor de volgende vier gerechten:
A. Rundersaucijs met aardappelblokjes en ketchup
B. Pasta met romige broccolisaus en vismix
C. Pita met gemarineerde kip en tzatziki
D. Bami goreng met ei en taugé.

Recept A. en B. vind je trouwens hier, in mijn weekmenu van vorige week)

De vragen waarop ik en het testpanel de box hebben beoordeeld zijn:
– Zijn de gerechten een beetje relaxt te maken?
– Heb je zelf lekker gegeten?
– Vonden de kinderen het lekker?

Zijn de gerechten een beetje relaxt te maken?

Het meest relaxte van een maaltijdbox is natuurlijk dat je de boodschappen niet hoeft te doen en dat je niet zelf hoeft na te denken over wat je gaat eten. Alleen het bereiden, dat moet je nog wel even zelf doen. En dat was volgens het testpanel over het algemeen goed te doen. Het mooie weer van die week hielp ook wel mee. Zoals Jantine zei: “Met het prachtige weer van afgelopen week speelden de kinderen veel buiten dus het was heerlijk rustig in de keuken.”

Ik vond zelf de gerechten ook prima te maken, vooral de twee ovengerechten zijn heel relaxt. Maar wat Paula schreef in haar review dat herken ik ook wel. Ze schrijft dat de recepten in principe wel relaxed zijn, maar: “Ik vind wel dat je er veel potten en pannen voor moet hebben en het recept lezen met jengelende kinderen is nog wat lastig. Denk wel dat als je er eenmaal in zit voor een langere tijd dat het beter gaat.” Ik vond zelf het keren van de omelet nog wel een uitdaging 😉

omelet

Heb je zelf lekker gegeten?

Relaxt koken is één ding, belangrijk is natuurlijk ook dat het lekker is wat je in elkaar draait. En dat was het. Alleen de meningen over de pasta met broccolisaus waren verdeeld. Drie van de zes panelleden vonden dat gerecht wat tegenvallen, maar Jantine gaf juist bij dit recept aan dat zij en haar man dit het gerecht vinden om zelf vaker te maken. Ik vond dit broccolisaus ook wat flauwtjes, maar voor Teun was dit juist het ideale gerecht.

Terwijl Marjolein aangeeft dat het voor hun gezin wel iets culinairder had gemogen, herken ik me vooral in de reactie van Marloes: “Ik heb lekker gegeten. De combinaties waren net even anders dan ik ze zelf maak en dit geeft weer inspiratie voor nieuwe gerechten.”

Vonden de kinderen het lekker?teun

Ik ben er eerlijk gezegd verbaasd over hoe goed de kinderen van mijn testpanel gegeten hebben! Alhoewel Paula zegt dat haar kinderen echte wat-de-boer-niet-kent-eet-ik-niet-kinderen zijn, hebben haar kinderen wel van al deze vier gerechten genoten. Ook de kinderen van de andere vonden de gerechten over het algemeen lekker. De omelet bij de bami werd in de testgezinnen het minst gewaardeerd. Dat was bij ons ook zo. Alhoewel ik zelf de kruiden bij de bami en omelet echt superlekker vond, weet ik dat ik mijn kinderen daar niet blij mee maak. Dus pas ik hun deel van te voren alvast een beetje aan. En dat deden meer moeders, hier en daar wat aanpassen. Extra komkommer er bij. Of paprika die rauw bij de salade moest, juist bakken bij de kip. Maar hé dat doe ik ook zonder box, een beetje aanpassen zodat iedereen eet wat hij of zij lekker vindt.

Conclusie

Met wat meningsverschillen op onderdelen kan ik dus concluderen: Ja! De Mathijs Maaltijdbox  is goedgekeurd door de Club van Relaxte Moeders! (misschien moeten we hier nog een stempel voor laten ontwikkelen 😉 )

Relax Mama-korting op de maaltijdbox

Ben je zelf benieuwd naar Mathijs maaltijdbox? Dan kun je hem hier met de ‘relaxte moeder-kortingscode’ bestellen met een korting. De code is: MMBRELAXTEMOEDER. Deze code geeft je recht op een gratis fruitbox bij de box én de volgende korting:

€20,- korting op de familiebox groot en middel
€10,- korting op de variatiebox twee personen
€15,- korting op de flexitarierbox twee personen

mathijs

Binnenkort duik ik dus met Mathijs de keuken in. Lijkt me leuk om dat met iemand van jullie te doen. Wie gaat er mee? Partner en kinderen mogen dan natuurlijk ook mee! De datum moeten we dan samen prikken!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

10 Reacties

 • Reageer suzanne 23 september 2016 at 18:58

  Lijkt me leuk om met jou en mathijs te koken!

 • Reageer Kim 24 september 2016 at 07:27

  Lijkt mij erg leuk, als het lukt (ivm verdeling van opvoeding) kom ik dan met m’n dochtertje van drie en m’n vriend

 • Reageer Dagmar Ruiter 24 september 2016 at 08:14

  Ik ga wel met je mee Elsbeth! Eens kijken of mijn kleine fijnproever Silke ook onder de indruk is! ?
  Vooral de flexitarier-box vind ik een geweldige uitvinding! Past helemaal bij mij.

 • Reageer Marianne Bos 24 september 2016 at 10:19

  Het lijkt mij een uitdaging om eens samen net anderen te mogen koken, dus ja graag!

 • Reageer Barbera 24 september 2016 at 11:02

  Ik ben niet een goede kok en krijg dat thuis vaak te horen. Geloof dat ik dus heel graag met jullie ga koken!!! Zal mijn gezin meenemen en ze versteld laten staan van onze kookkunsten. Dat lijkt me super!

 • Reageer Diana Blankestijn 24 september 2016 at 11:46

  Ik ga graag mee. Vind koken echt niks aan. Kan het ook helemaal niet. Misschien dat ik het nog leuk ga vinden. En ervan leren moet zeker lukken.

 • Reageer Kim wilms 24 september 2016 at 12:05

  Dat lijkt me nou eens leuk!

 • Reageer Jeanne 24 september 2016 at 15:36

  Geef dan eerlijkheidshalve in je review ook aan of jullie ook alle 6 schrokken van de prijs? – heb ddze box zelf ook eens getest en van de kosten van 1 box zit kan ik een kar vol boodschappen halen!daarbij vond ik de hoeveelheden klein en de gerechten flauwtjes. Door mij dus niet goedgekeurd!

 • Reageer Digna Snellen 24 september 2016 at 22:30

  Ben gek op koken maar de meningen over wat lekker is zijn binnen ons gezin nogal eens verdeeld. Ik kom dus graag eens met ons viertjes met oa Mathijs en jou koken, kunnen we onze smaken wellicht her-ontdekken ?

 • Reageer Feestweek winactie 4! – Club van relaxte moeders 24 november 2016 at 07:05

  […] Omdat ik me wekelijks buig over het Relax Mama-weekmenu leek het me eerder dit jaar wel eens leuk om een maaltijdbox uit te proberen gedurende één week. Ik oriënteerde mij op de maaltijdboxen-markt en kwam uiteindelijk bij Mathijs uit, die mij het meeste aansprak. Samen met zes andere moeders vormde ik het Club van Relaxte Moeders testpanel en kookten we vier dagen uit de familiebox. Wat er in zat en of de box goedgekeurd werd door de Club van Relaxte Moeders lees je hier. […]

 • Laat je reactie achter