Relax

Deze boeken kregen mijn 9-jarige aan het lezen

Hij vond boeken altijd al leuk, maar zelf lezen was nog niet echt zijn ding. Hij vond het vooral prima om voorgelezen te worden. Want zoals alles bij mijn 9-jarige was ook dit iets wat hij op zijn eigen tempo bepaalde.

Uit zijn laatste rapport van groep 5 bleek dat hij het wel kon gebruiken om iets beter te oefenen met lezen. Dus gingen we voor de zomervakantie vol goede moed naar de bibliotheek om een stapel boeken te halen zodat hij in de lange zomer iedere avond zelf wat kon lezen. Maar voordat we het wisten was de zomervakantie voorbij, had ik welgeteld één boek voorgelezen en was er van zelf lezen nauwelijks iets terecht gekomen (en ja als een echte moeder voelde ik me daar natuurlijk schuldig over…)

Maar toen ontdekte hij de reeks boeken die al een paar jaar in zijn kast stonden. Boeken die zijn zes jaar oudere zus op zijn leeftijd al dubbel en dwars had uitgelezen: de Leven van een loser-boeken van Jeff Kinney. Een paar zelfs gesigneerd door de bestseller-auteur, omdat mijn buurvrouw lange tijd voor Uitgeverij de Fontein de pr verzorgde (eerlijk gezegd vroeg ik me eerst af waarom er een kras in dat ene boek stond, maar het bleek de handtekening van de schrijver te zijn).

Lang verhaal kort: sinds kort ligt Teun iedere avond voor het slapengaan met gemak een half uur te lezen uit het logboek (‘nee het is geen dagboek!’ aldus Teun) van Bram Botermans te lezen. Wat niet alleen zijn leesvaardigheid op school ten goede komt, maar waardoor hij ook relaxter in slaap valt (en wat mijn moeder- en boekenhart blij maakt).

Onlangs kreeg hij het boek Het leven van een allerbeste vriend. Logboek van Theo Thorbecke cadeau. In dat boek besluit Brams beste vriend Theo om Brams levensverhaal op te schrijven en beleeft hij alle Loser-avonturen op zijn eigen manier. Teun had hem binnen een week uit, dus het is maar goed dat die Jeff Kinney een aardig tempo heeft van boeken uitbrengen ;).

Dit weekend maakte Teun een blog over zijn lievelingsboeken. Dus bedacht ik dat ik er ook wel een blog over kon schrijven (bij deze dus) en waagde ik een telefoontje naar de uitgever voor een winactie. En guess what? Ik mag drie exemplaren weggeven: het laatste loser-boek (Leven van een loser Vet koel), Het logboek van Theo Thorbecke, en Teuns lieveling loserboek (Wegwezen!).

Wil je een van de boeken winnen? Laat het me hieronder weten!

Edit: Ik heb de boeken inmiddels verloot. De prijswinnaars hebben een berichtje van mij ontvangen.

Oja en deze boeken leest hij inmiddels ook graag: boeken van de Amerikaanse cartoonist en auteur Dav Pilkey vindt Teun ook te heel grappig en leuk. Dat zijn Dog Man en Kapitein Onderbroek.

Van een hele andere orde, maar boeken die Teun nu ook leuk vindt (waarvan ik er eerst een paar heb voorgelezen), dat zijn de Kippenvel-boeken van R.L. Stine. Dat zijn kinder-horrorboeken. Dus niet voor watjes 😉

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

103 Reacties

 • Reageer Mara 16 december 2019 at 12:33

  Leuk! Misschien krijg ik met één van deze boeken ook vaderlief aan het lezen😂 #ietsmetgoedvoorbeeld wij gaan duimen🍀⭐

  • Reageer Nicole 16 december 2019 at 13:08

   Mijn zoon is gek op lezen maar het is inderdaad wel belangrijk wat voor boek.
   Zou super leuk zijn om hem hiermee te verrassen.

  • Reageer Loes 16 december 2019 at 18:27

   O dat zou heel erg leuk zijn voor onze 7 jarige die dol is op lezen en werkelijk alles lees wat los en vast zit. Het eerste wat hij in de ochtend doet en het laatste voor hij gaat slapen…….
   Omdat het zo’n leesmonster is, leest hij dus (al) boeken die ‘in principe voor oudere kinderen zijn’ (qua leesniveau).

  • Reageer Marianne 22 december 2019 at 21:02

   Dat zou leuk zijn voor onze zoon van acht. Zelf een boek lezen is (nog) niet iets wat hij graag doet. Misschien verandert dat met deze boeken. ☺️

 • Reageer josine 16 december 2019 at 12:37

  Dat zou wel heel leuk zijn voor mijn twee zoons van 8!!! 😀

 • Reageer Bertine 16 december 2019 at 12:38

  Ja leuk! Hier een 9 jarige met veel moeite met lezen. Deze boeken vindt hij in ieder geval leuk! Het zou leuk zijn een boek erbij om extra leesmeters te maken!

 • Reageer Marieke 16 december 2019 at 12:41

  Nou, als dit nou eens een schot in de roos zou zijn!!?! Wat schets jij een droomsenario: je zoon al lezend lekker in slaap vallend. Hier van harte welkom! Leuke actie en leuke vlog Teun 🙂

 • Reageer mira 16 december 2019 at 12:42

  Ja! Heel graag. Mijn zoon van 8 bleef flink achter met lezen. Hij is aan het lezen geslagen door de boomhut serie en heeft de smaak te pakken en is nu flink aan het lezen in de Loser serie. Dus hij zou het fantastisch vinden. Hij leest in een paar maanden stukken beter door deze boeken en loopt nu zelfs voor.
  Mijn dochter van 6 is het andere uiterste, ze zit in groep 3 maar leest al zo goed dat ze bijna toe is aan deze boeken, dus je maakt er niet 1, maar zelfs 2 kinderen heel erg blij mee!

 • Reageer Monique 16 december 2019 at 12:48

  Heel graag, ik kan je verhaal 1 op 1 neerleggen op mijn zoon van negen! Dank voor de herkenbaatheid.

 • Reageer Helma Keijzer 16 december 2019 at 12:49

  Met ons als voorbeeld (ouders die graag lezen) dacht ik… dat doet mijn dochter dan ook wel.
  Ook zei houdt van voorlezen. Maar zelf een boek pakken ho maar. Ze las als kleuter al letters. Ik dacht eitje. In groep 4 had ze een matig avi niveau. Toen ontdekte we de Tina ( geen boek) en in een half jaar ging ze van E4 naar avi plus. Dus stapels op marktplaats gekocht. De zomer en winter tina boeken opgespoord. En nu ligt ze avond na avond te lezen in bed.
  En pakt ze regelmatig een boek. Het komt goed. Graag doe ik mee voor een mooi boek!!
  Groetjes Helma

 • Reageer Anouska Gajadien 16 december 2019 at 12:49

  Ja, mijn 9-jarige zoon Jay is ook helemaal fan van deze reeks!!! Hij ligt helemaal te genieten in zijn bed en vertelt ons graag nog even wat er dan zo grappig is!! Hij zou heel gelukkig worden van het Logboek van een allerbeste vriend!!!
  Leuk dat Teun er ook zo van geniet!!

 • Reageer Hester warnders 16 december 2019 at 12:51

  Oh zo herkenbaar en Zou dan ook graag een boek willen proberen!!!
  Mijn zoon van 9 heeft met vlagen echt wel de motivatie maar dat zakt dan ook al gauw weer weg en ik merk bij mijzelf dat ik het lastig vind een leuk boek te vinden dat blijft boeien….

 • Reageer Anita Sluiman 16 december 2019 at 12:51

  Onze 9 jarige heeft deze zomer het lezen ontdekt dankzij Kapitein Onderbroek. Hij gaat zelfs iets eerder naar boven om nog even te kunnen lezen in bed. Een paar extra boeken zijn dus erg welkom 🤗

 • Reageer Sabrina. 16 december 2019 at 12:52

  Ohhh dat zou super zijn. Mijn zoon verslind Donald duck pocket. Maar wat zou een echt boek super zijn.

 • Reageer Corné Vertooren 16 december 2019 at 12:54

  Jaaaa, dat lijkt me te gek! Ik kom vraag in aanmerking voor deze mooie boeken 😍🍀

 • Reageer Betti Scheringa 16 december 2019 at 12:56

  Doe heel graag mee voor mijn dochter van 6,5 ze doet supergraag zelf lezen, nu misschien nog iets te jong, maar denk ze over jaar deze zeker wel zelf lezen kan

 • Reageer Suzanne 16 december 2019 at 12:57

  Jaaaa dat zou fantastisch zijn! Mijn zoon is ook gek op de leven van een loser boeken en verslindt ze!

 • Reageer Kim Mills 16 december 2019 at 12:57

  Mijn dochter van 9 vind die boeken ook helemaal geweldig. Ze turnt 12 uur per week en kan na de training moeilijk in slaap vallen en lezen helpt daar zeker bij vooral als het boek leuk is. Hopelijk wint zij een boek 🤞

 • Reageer Dion 16 december 2019 at 13:07

  Mijn zoon van net 8 leest heel veel Donald Duckjes, hij begint boeken nu wel een beetje te ontdekken. De boomhut-reeks vindt hij geweldig, ik denk dat ‘Leven van een loser’ dan ook zeker bij hem past! Ik heb zelf ‘Vet cool’ gekocht op vakantie in Noorwegen, de Nederlandse versie zou mij ook mooi helpen met dat boek vertalen uit het Noors en oefenen van Noorse woorden 😉 Zijn er 2 mensen heel blij mee!

 • Reageer Nicole 16 december 2019 at 13:10

  Mijn zoon is gek op lezen maar het is inderdaad wel belangrijk wat voor boek.
  Zou super leuk zijn om hem hiermee te verrassen.

 • Reageer Maja 16 december 2019 at 13:27

  Hier ook een 9 jarige die van is van de loser boeken. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar het leven van een allerbeste vriend.

 • Reageer Caroline Haneveer 16 december 2019 at 13:29

  Oh ja graag, mijn 10 jarige zoon smult ook erg van deze serie! Hij zou Het leven van een allerbeste vriend helemaal geweldig vinden!

 • Reageer Ilona Dijkman-Burgering 16 december 2019 at 13:34

  Superleuke boeken. Mijn bijna 10 jarige zoon verslond ze ook. Hij kon niet wachten op het nieuwe deel in het Nederlands, dus die heeft hij in de Engelstalige versie (wrecking Ball) al verslonden. Het boek van Theo is hier nog niet gepasseerd en het lijkt me super om deze voor hem te winnen.

 • Reageer Jessica 16 december 2019 at 13:35

  Nou hier een leesgrage 7-jarige, die het allerliefst boeken voor 9+ leest! Andere boeken zijn saaaaaahaaaaai volgens hem. Dus dit is een mooie manier om hem met deze serie boeken kennis te laten maken.

 • Reageer Joke Dijk 16 december 2019 at 13:44

  Hoi Elsbeth. Wat een ontzettend herkenbaar verhaal! Onze zoon Jasper (10) was ook niet enthousiast om zelf te lezen. Ja voorlezen dat wel, maar om het zelf te doen. ..Dan was het ‘nee, laat maar’. De boeken van het leven van een loser hebben een echte boekenwurm van hem gemaakt. Ze zijn niet aan te slepen… 😅. Dus een gratis nieuw exemplaar is zeer welkom. Groetjes, Joke

 • Reageer Elles Pot 16 december 2019 at 13:45

  Graag, voor mijn ook niet zo graag lezende zoon van 10… Wij gaan duimen!

 • Reageer Annemiek 16 december 2019 at 13:53

  Doe graag mee voor mijn negenjarige zoon die graag leest. Boeken zijn niet aan te slepen hier 😉

 • Reageer Irene 16 december 2019 at 14:05

  Mijn zoon Thijs (8) leest op zich wel goed, maar niet graag. Over dit boek heb ik hem wel eens gehoord. Ik denk dus dat hij heel blij zou zijn met een exemplaar ervan!

 • Reageer Simone van der Maas 16 december 2019 at 14:06

  Onze dochter van 8 laat zich graag voorlezen.. is gek op de kleur blauw en gekke poppetjes
  Zou dit dan eindelijk een boek zijn wat ze gaat lezen helemaal zelf ?! Ik hoop het van harte!

 • Reageer Lieze van de pol 16 december 2019 at 14:08

  Graag voor mijn 9 jarige pleegzoon. Hij houdt ook niet van lezen. Hij krijgt volgens de juf in maart een boekenbeurs dus ik ben benieuwd hoe dat dan moet. Ik ga duimen.

 • Reageer Martijn 16 december 2019 at 14:17

  Onze Jonah van 8 zou het superleuk vinden. En lezen is zoals het vaak gaat ook bij hem niet echt makkelijk. Maar de Loser boeken leest hij dan weer wel in 1 x uit. “papa, het is niet alleen maar plaatjes hoor, het is ECHT lezen.” En zo is het 👍

 • Reageer Lindsey 16 december 2019 at 14:34

  Boeken zijn altijd leuk! Dochter Marie (9) en zoon Jules (8) houden van rondneuzen in de bib. Ondertussen proberen we thuis ook een mini-bib aan te leggen 🙂

 • Reageer Joyce nijssen 16 december 2019 at 15:25

  Ik maak hier graag kans op. Mijn zoon leest deze boeken graag. Maar bij mij in groep 5 vinden ze dit ook heel erg leuk. Bovenstaande boeken zie ik trouwens veel in de klas. Een aanrader is ook het boek over stoute Hendrik. Die vinden ze fantastisch!

 • Reageer Nienke 16 december 2019 at 15:39

  O dit zou leuk zijn voor mijn 9-jarige Teun! Verstokt leeshater. Dogman vindt hij leuk, maar is zo uit. Wellicht slaat dit wel aan?

 • Reageer Sandra Vrijdags 16 december 2019 at 16:03

  Het belangrijkste is dat ze lezen. Wat dan ook. Mijn 11 jarige leest enkel strips van Urbanus en dat is ook oké.
  Voor mijn negenjarige waag ik graag een kansje.

 • Reageer Linda 16 december 2019 at 16:20

  Dat zou leuk zijn. Iedere avond probeer ik met mn tweeling van 10 en half uurtje te lezen.(lukt helaas niet altijd). maar het zou nog leuker zijn als ze het ook leuk zouden vinden om alleen te lezen. Mijn zoontje leest nog wel eens een Donald Duck. Mijn dochter komt niet verder dan de voorzijde van de Tina of zo… duimen dus…

 • Reageer Marloes 16 december 2019 at 16:20

  Ja! Geweldig voor mijn dochter van 10. Ze leest deze boeken graag, maar tot nu toe alleen in het Noors. Nu we naar Nederland verhuizen zou ze mooi kunnen oefenen❤

 • Reageer Nadia 16 december 2019 at 16:26

  Oh ja heel graag! Die boeken gaan erin als koek hier, en toevallig heeft mijn zoon ze alledrie nog niet gelezen.

 • Reageer Eva 16 december 2019 at 16:40

  Graag voor mijn zoon Milo.
  Hij is echt geen lezer en dat vind ik erg jammer.
  Ik was vroeger gek op lezen.
  Ik ga deze schrijver echt proberen, misschien gebeurd er een wonder!

 • Reageer Clair 16 december 2019 at 16:44

  Ja! Dit zijn ook echt de lievelingsboeken van de oudste van 9, en ik weet zeker dat broertje van bijna 7 deze ook zal verslinden.

 • Reageer Patricia Mete 16 december 2019 at 16:58

  Yep, heel herkenbaar! Ik heb als juf ook alle boeken proberen aan te bieden bij mijn 8 jarige zoon. Niks was echt leuk totdat hij deze boeken ontdekte………ik heb snel de eerste serie van 10 boeken op Marktplaats gekocht……nu verder voor de volgende titels. Heerlijk als ze er zelf voor kiezen om te lezen!!

 • Reageer Lies Vandenbossche 16 december 2019 at 17:01

  Ook hier heb ik een 9jarige die wat meer moet lezen om het vlotter te kunnen, maar helaas nog geen perfecte match gevonden. Misschien dat een boek van het leven als een looser ook hem over de drempel kan helpen…

 • Reageer Nicole hendriks 16 december 2019 at 17:08

  O wow! Waag graag een kansje, zoon was ook niet meer van het lezen. Meer een moetje…
  Sinds hij op school met leven van een loser en met dogman in aanraking kwam vond hij lezen weer leuk. We hebben er laatst een paar bij de bieb geleend maar ze zijn zo gewild dat er een wachtlijst is. Dus waag ik graag een kansje voor hem dat hij weer lekker kan lezen in bed🙌

 • Reageer Monique Sijstermans-van Leusen 16 december 2019 at 17:36

  Heel graag! Mijn dochter van 8 leest graag en heeft in de klas de serie net ontdekt! Ze zou er heel blij mee zijn 😊

 • Reageer Marie 16 december 2019 at 17:40

  Wat een leuke actie! En ja, het schuldgevoel is herkenbaar!

 • Reageer Diane Jacobs 16 december 2019 at 17:44

  Wat grappig, onze 9 jarige zoon Thijmen heeft ook net de boeken van Bram Botermans ontdekt en vind het ineens leuk om te lezen. Hij heeft zowaar het hele boek zelf gelezen! Niet in één keer natuurlijk, je moet niet overdrijven, maar gewoon ‘s avonds in bed elke keer een paar bladzijde. Niet gedacht dat dat ooit zou gebeuren 🥳. Gelukkig zijn er heel veel boeken van deze serie, dus voorlopig zitten we goed. Ik denk dat hij dus oprecht blij zou worden als hij er één zou winnen.

 • Reageer Sally Janssen 16 december 2019 at 17:52

  Hi, ik heb hier een tweeling van 8 die graag leest en deze reeks nog niet ontdekt heeft. Dus twee blije kids met één boek 😉. Groet!

 • Reageer Paulien 16 december 2019 at 18:00

  Heel herkenbaar, zelfde voorkeur. Maar Theo’s biek heeft onze zoon nog niet gelezen. Zou gaaf zijn.
  Groetjes Paulien van ’t Westeinde

 • Reageer Anouk 16 december 2019 at 18:23

  Oh, ‘wegwezen, dat zou wat voor mijn zoon zijn. Door zijn dyslexie is lezen echt een uitdaging, terwijl hij wel ontzettend van (voorgelezen) verhelen houdt!
  Groetjes Anouk

 • Reageer Liesbet 16 december 2019 at 18:32

  Hier nog elke dag een strijd om zijn 10 minuutjes te lezen. En dus voor mij een zoektocht naar leuke boeken, liefst reeksen. Het zou dus super zijn, moesten we één van deze boeken een kunnen testen.

 • Reageer Jolanda 16 december 2019 at 18:37

  Inderdaad hele leuke boeken! De humor en de droge illustraties zijn precies waar Thomas in een deuk om ligt. En ook leuk als ouder om voor te lezen! En deze zouden voor kerst het leukst zijn, dan kan Thomas weer van harte verder lezen. Ook zijn wij gek van de boeken van Julius Zebra van Gary Northfield zoals Rollebollen met de Romeinen, ontzettend grappig! Zou deze ook zeker noemen in dit rijtje.

 • Reageer Boukje 16 december 2019 at 19:04

  Zoonlief verslindt strips, en heel af en toe een boek. Met deze boeken zou de balans wat beter zijn 😉 na het lezen zetten we ze dan in de ruilbieb zodat er nog meer kinderen blij van worden!

 • Reageer Susan 16 december 2019 at 19:05

  Ja graag, voor mijn zoon van 9 en daarna voor zijn 3 jongere neefjes, die qua leeftijd en leesniveau op rij achter hem aan komen.

 • Reageer Barbara 16 december 2019 at 19:36

  Wat leuk. Mijn dochter is verslaafd aan de leven van een loser boeken. Dus het laatste loserboek, zou een heel leuk kerstcadeautje zijn voor haar en daarna kan haar broer het natuurlijk ook lezen.

 • Reageer Sarah Molenkamp 16 december 2019 at 19:38

  O ja leuk! Mijn kids zijn er allebei dol op en in de schoolbieb hebben we nu zelfs al een wachtlijst! Maakt niet uit welke, alledrie lijken de kids even leuk.

 • Reageer Sigrid 16 december 2019 at 19:39

  Onze dochter van 6 is bezig aan de boomhutserie en zou een van deze boeken ook geweldig vinden!

 • Reageer Geeske 16 december 2019 at 20:03

  Misschien krijg ik mijn bijna 9 jarige hier ook mee aan het lezen, dus graag!

 • Reageer Saskia 16 december 2019 at 20:20

  Mijn oudste van 10 houdt zeker van deze boeken en de jongste van 6 begint ook al aardig te lezen😍😍

 • Reageer Wendy 16 december 2019 at 20:30

  Leukerdeleuk om te winnen voor mijn zoon van 9, had Teun zijn broer kunnen zijn qua leesliefde. Dus… graag 🤩

 • Reageer Monique Jonas 16 december 2019 at 20:39

  Ja, het logboek van Theo Thorbecke. Mijn zoon is ook zo gek van de boeken van Leven van een loser. Deze nieuwe serie over zijn beste vriend heeft hij nog niet gelezen.
  Onze jongste is ook groot fan van Kapitein Onderbroek.

  En grappig, een tijd geleden heb ik mijn oude kippenvel pockets van zolder gehaald voor mijn oudste : ‘vond jij dit vroeger eng mam? Toch niks engs aan’. En bedankt.. ja ik vond ze vroeger wel spannend!

 • Reageer Stella 16 december 2019 at 20:45

  Heel graag! Dochter van 8 stuitert de hele dag rond, maar kan de avonds in bed heerlijk tot rust komen met een boek of een strip. Als er maar veel plaatjes in staan, want anders vindt ze het saai. Dus deze boeken zijn perfect!

 • Reageer Sjoeke 16 december 2019 at 20:45

  Voor mijn 10-jarige doe ik graag mee. Hij heeft alle boeken van het Leven van een Loser opgestapeld in zijn bed liggen. Daar kan het dag.. ik bedoel logboek van Theo nog wel bovenop. Hij wordt daar vast en zeker erg blij van.
  Graag zou ik dus het leven van een allerbeste vriend winnen

 • Reageer Silvia 16 december 2019 at 20:48

  Toevallig net met mijn 8 jarige zoon over. Die leest nu mees kees hij heeft de serie bijna uit. We waren aan het verzinnen wat ie dan moet gaan lezen! Dus een boek winnen zou een goed begin zijn.

 • Reageer Sarah enMikay 16 december 2019 at 20:49

  O ideaal! Mikay weet zo goed dat hij moeite met lezen heeft dat de lol weg is om het te proberen. Ik wil wel lezen en ik weet dat er leuke boeken zijn maar het is gewoon zo veel kleine letters op een pagina. Ik weet dat deze boeken de 9jarige humor en ritme goed meevolgen dus het zou top zijn mocht hij ook eentje krijgen. ☺️

 • Reageer Patricia 16 december 2019 at 20:51

  Jaaa! Ik wil die boeken echt wel winnen! En waarom? Gewoon zomaar zonder reden.☺️

 • Reageer Dirkje 16 december 2019 at 20:57

  Nou ik denk dat mijn zoon van 9 dan ook weer gaat lezen! Vet Koel!!

 • Reageer Wendy van Leeuwen 16 december 2019 at 20:57

  Oh wat zou ik deze graag winnen ! Hier ook een “je zou eigenlijk meer moeten lezen, maar buitenspelen is leuker” 5e groeper die er alles aan doet om NIET te hoeven lezen 😉 Dogman is hier wel in 1x uitgelezen, dus misschien slaat de loser serie ook wel aan ???

 • Reageer Joke van Doorn-Stegers 16 december 2019 at 21:07

  Oh zo leuk! Mijn 9jarige zoon heeft het met leren lezen en taal niet makkelijk (gehad). Hij heeft het zelf lezen nu helemaal ontdekt en gaat daarom sprongen vooruit! Dogman en kapitein onderbroek vindt hij erg leuk en ik denk dat de Loser serie ook aan hem besteed is.

 • Reageer Rosalinda 16 december 2019 at 21:08

  We hebben op school een kleine bieb en daar hebben we een wachtlijst voor deze boeken. Ik zou er graag een exemplaar bij verdienen! Dan wil mijn dochter deze eerst lezen en jank hij daarna door naar school! We hebben al een aantal exemplaren en voor het budget van volgend jaar gaan we er zeker een paar bij kopen, maar ze slijten ook hard. Ze wouden echt stuk gelezen😂

 • Reageer Mieke de Gruijter 16 december 2019 at 21:19

  Onze zoon Bram van bijna 8 heeft de boeken van Jeff Kinney ook ontdekt. Heerlijk om hem te horen schateren wanneer hij lekker op bed ligt te lezen. Zou superleuk zijn om hem met boeken te kunnen verrassen op z’n verjaardag!

 • Reageer Fiona wegman 16 december 2019 at 21:57

  Leuk!! Denk dat mijn zoon van 8 ze superleuk gaat vinden.

 • Reageer Irene 16 december 2019 at 23:08

  Mijn eigen Bram mist alleen nog het borrel van Theo! Dus die zou ik graag voor m winnen. Toevallig kwam mijn moeder net met mijn oude collectie van kippenvel aanzetten, dus die kunnen ook binnenkort op de nachtkastjes!

 • Reageer Elise 16 december 2019 at 23:21

  Wat onwijs tof! Mijn meiden zijn ook wel begonnen aan dagboek van een muts, maar ze vinden het leven van een loser zoveel leuker! Leuk cadeau voor onder de kerstboom, dan leg ik er namelijk elk jaar een aantal pakjes (boeken) onder. Goed begin van de vakantie namelijk. 😉

 • Reageer Fanny 17 december 2019 at 06:51

  Wat een leuke bl9g en vlog weer! Zou ik hiermee onze middelste ook aan het zelf lezen krijgen? Ik hoop het en duim mee voor de actie!

 • Reageer Jose 17 december 2019 at 07:03

  DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, DONALD DUCK, Dus ja een BOEK zou een fijne afwisseling zijn!!!

 • Reageer Liselle 17 december 2019 at 07:12

  Inderdaad Donald Duck worden versleten. Ben benieuwd of het gaat lukken om zelf een keer een echt boek uit te lezen! Onze zoon Luuk houdt (nog?) niet echt van lezen. Terwijl het zo ontspannend is! Hopelijk vindt ie de rust een keer 🤞🏻en anders weet zijn zusje Nora er wel raad mee over een poosje, die kan niet wachten!

 • Reageer Debbie 17 december 2019 at 07:15

  Oh super graag. Mijn net 9 jarige dochter zit in groep 5 en moet ook meer lezen. Ze is geen meisje meisje dus wat stoerdere boeken zijn welkom. (Geen enge boeken want dan slaapt ze niet meer whaha!)

 • Reageer Anouchka Booij 17 december 2019 at 07:20

  Leuk! Deze wil ik wel graag winnen. Lekker voorlezen aan mijn eigen kinderen èn aan de kinderen van mijn klas! 🤞🏻

 • Reageer Annette Roering 17 december 2019 at 07:29

  Onze Bram is 9 en leest alleen de Donald Duck en hij leest ons na het eten voor uit zijn moppenboek 😂Hij wordt door andere kinderen wel eens Bram Botermans genoemd maar hij snapt niet waarom, hij kent het boek namelijk niet. Zou dus te gek zijn als ik er een voor hem kan winnen!

 • Reageer Chris ten Berge 17 december 2019 at 07:32

  JoJo: Pap, de moeder van Teun en (skate) Keet mag 3 doeken weg geven!!!!
  Die ik heeeel graag wil hebben!!
  Hoe doen we mee!!!
  Pap: je moet een reactie hier achter laten, hoe graag of waarom je de boeken wil hebben.
  JoJo: Ik Wil! Ik Wil! Ik Will! (Spring spring spring door de kamer)
  Pap: Haha oké oké, ik zal er op reageren.
  🤞

 • Reageer Jorien Lubbers 17 december 2019 at 08:06

  Heel graag! Mijn zoon van 8 vindt zelf lezen ook stom.. ik lees nu voor uit de boomhut boeken. Ook leuk!

 • Reageer Annelies Jonk 17 december 2019 at 08:27

  Zelfde probleem hier met mijn 9 jarige! Julius Zebra boeken hebben hem nu aan het lezen gekregen, misschien ook leuk voor Teun! Ik zou graag de boeken winnen voor mijn zoon Menno en dan kunnen daarna de andere 3 kids ze lezen, leuk!

 • Reageer Judith Huisman 17 december 2019 at 08:59

  Oehhhhh dat zou mijn zoon Mika superleuk vinden, deze titels kent hij nog niet!
  Hij heeft zijn huidige boek boek bijna uit en wordt al onrustig, want Leven van een Loser is het enige boek wat hij graag leest….

 • Reageer Marlous 17 december 2019 at 12:24

  Oh heel graag voor mijn zoon van 7! Hij verslindt de boeken maar helaas heeft de plaatselijke bieb maar 2 delen die de hele tijd uitgeleend zijn 🙁

 • Reageer Linda en Daan Jonker 17 december 2019 at 12:45

  Ik heb hier een 8 jarige worm in huis… hij heeft alle boomhutboeken…tom groot en een aantal loserboeken al verslonden….en zou helemaal happy worden van deze nieuwe exemplaren! Wij doen mee 😀

 • Reageer Annelotte Bollen 17 december 2019 at 13:15

  Hier ook een zoon die fan is en hij wordt net vandaag 10 jaar, wat zou het leuk zijn om het boek van de allerbeste vriend kado te krijgen voor hem!

 • Reageer Anna 17 december 2019 at 14:06

  Heel leuk!! Ik doe graag mee voor mijn Teun. Die leest op school prima maar thuis heeft hij (volgens hem) geen leuke boeken. Kijken of we daar verandering in kunnen brengen. #vingerscrossed

 • Reageer Sharon Schaap 17 december 2019 at 15:02

  Jaaaa geweldig! Bodhi is echt een boekenwurm en gek op de reeks van het leven van een Loser!!.
  We doen graag mee.

 • Reageer Tamara 17 december 2019 at 16:04

  Oh heel herkenbaar, inmiddels nog steeds alleen leven van een loser lezers hier 😉 dus doe graag mee voor mij n tweeling 👫🏽

 • Reageer Simone van noort 17 december 2019 at 17:04

  Ja heel graag voor mijn twee kids! zuslief is vooral fan van Dagboek van een muts maar Tyler is helemaal gek van loser boeken!

 • Reageer Stephan 17 december 2019 at 17:39

  Zou ik? Een poging wagen? Ach vooruit…

  Onze zoon van 8 leek zo dyslectisch als een deur, net zoals zijn zus, maar las vorige week Meester Kikker (bijna) in één adem uit. Leven als een loser leest hij op school. ‘Dit zijn leuke boeken pap!’
  Eindelijk is het mannetje aan het lezen, en hoe. Zijn zus vindt er maar het hare van. 😉
  Vandaag eten we die rucola soep, echt waar, en de verhalen over skate keet volg ik op de voet. Geen idee hoe dat in mij Instagram timeline is gekomen. Maar leuk is het wel.

  Kortom; leuk. Wij zouden graag zo’n boek winnen 🙂

 • Reageer Saskia 17 december 2019 at 18:40

  Tom wordt bijna 9. Zelf lezen is vooral saai. Zo jammer dat hij nog niet ervaren heeft dat je jezelf zo heerlijk kunt verliezen in een boek! Ik gun hem die ervaring, wie weet kan de favoriet van Teun voor de omslag zorgen…

 • Reageer Marleen 17 december 2019 at 19:19

  De boeken van een leven van een loser zijn in mijn klas niet aan te slepen. Mijn priveboeken zijn ondertussen al versleten en helaas bij de bieb altijd al weg. Dus de boekenkast in mijn klas zou er erg blij mee zijn en ik denk de kinderen ook😉

 • Reageer Marleen ‘t Hart 17 december 2019 at 21:55

  Jaaa, ik wil!
  Voor mijn zoon van bijna 9 natuurlijk 🙂

 • Reageer Kelly 17 december 2019 at 21:59

  Hier ook een grote “het leven van een loser” fan. Oudste is 7,5 jaar en inmiddels is zijn 3e boek al minimaal 5x volledig uitgelezen. Ook krijg ik af en toe ook leuke stukjes te horen uit de verschillende boeken. Zelfs vriendjes uit de klas lenen af en toe al een boek.
  Een boek winnen zou hier dus super goed terecht komen!

 • Reageer Esther Theunissen 18 december 2019 at 06:48

  Ja heel graag het boek wegwezen. Mijn zoon van 9 leest ook niet veel. Na het lezen van jouw blog ben ik erg nieuwsgierig geworden of hij dit wel leuk vindt. Lezen is super belangrijk maar je moet het wel leuk vinden als 9 jarige….

 • Reageer Elanor de Boer 18 december 2019 at 09:19

  Wat leuk! Mijn zoon houdt gelukkig ook van lezen en zou heel graag ‘ Het leven van een allerbeste vriend’ willen winnen. Heeft alle Leven van een loser verslonden en meerdere keren gelezen.

 • Reageer Marlies Terpstra 19 december 2019 at 20:18

  Ik krijg mijn zoon van 8 jaar met dyslexie met geen mogelijkheid aan het lezen. De ‘loser’ boeken ken ik niet. Zou ik hem hier wel mee aan het lezen kunnen krijgen? Zou het graag willen proberen.

 • Reageer Marlinda Reumerman - Zandwijk 21 december 2019 at 08:33

  Mijn dochter van 9 leest ook bijna alleen maar graag deze boeken. Van niet lezen naar ‘mag ik mijn boek mee in de auto?’ Dus ik doe voor haar graag mee!

 • Reageer Cynthia 21 december 2019 at 09:03

  Herkenbaar! Hoe krijg ik onze 10-jarige zoon aan het lezen? De Donald Duck wordt verslonden, maar boeken blijven liggen… En onze dappere man kan straks wel wat boeken gebruiken als hij na de kerstvakantie 6 weken moet herstellen van een operatie aan zijn voeten.

 • Reageer Agnes 21 december 2019 at 20:00

  Heel herkenbaar. Mijn dochter vindt lezen ook niet leuk omdat de meeste boeken ‘stom’ zijn. Terwijl haar broer deze boeken ook verslindt. Wie weet dat een gewonnen, leuk boek (met een handtekening van een relaxte moeder of Teun 😊) een mooie stimulans is om zelf te gaan lezen..

 • Reageer Ademloos op de achterbank (en voorin) - Club van relaxte moeders 4 juli 2022 at 12:18

  […] nu ook vaak nog even een luisterboek voor het slapengaan. Dan luistert hij bijvoorbeeld graag de Leven van een Loser-boeken (of kinderhorrorboeken zoals Goosebumps of Five Nights at Freddy’s. Maar ik vrees dat […]

 • Reageer Out of breath in the back seat (and in the front) - The Relaxed Moms Club - Kipspur Book Club 8 oktober 2022 at 12:18

  […] way, now Teun often listens to an audio book before going to bed. For example, he likes to listen The Life of a Loserbooks (or children’s horror books such as goosebumps or Five Nights at Freddy’s. But […]

 • Laat je reactie achter